DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2049294฿%-0.87235

a
alan18-kopya

HALICILAR YENİ BAŞARI ÖYKÜLERİ YAZMAYA HAZIRLANIYOR

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, İstanbul’da gerçekleştirilecek CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı öncesi yapılan çalışmalar ve fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Türkiye dünya parça halı üretiminin yüzde 72’sini üretiyor. Üretimin başkenti Türkiye’nin dünya halı ticaretinin de merkezi olması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’e sayılı günler kala Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, dünya makine halı üretiminin yüzde 72’sini üreten Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde dünya halı ticaret merkezi olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan fuar öncesi sektörle ilgili birçok bilgi vererek başarılı bir fuar geçireceklerini umduğunu ifade etti.

Fuara yurt içi ve yurt dışından önemli talep olduğunu da ifade eden Başkan Kaplan fuar alanında firmalar için tahsis edilen alanın kısa bir süre içerisinde tükendiğini ve önümüzdeki yıllarda daha geniş bir alana ihtiyaç duyulacağını sözlerine ekledi. Kaplan, “Son on yıldır Türkiye’nin komşu ülkelerinde meydana gelen krizler ve savaşlara rağmen halı sektörünün sürdürülebilir ihracat için yeni pazar arayışları için dünyanın farklı kıtalarında farklı ülkelerine sektörel ticari heyetler düzenlediğini ve olumlu sonuçlar aldığını da ifade etti.

HALI SEKTÖRÜ İÇİN DEĞİŞİM ZAMANI

Başkan Kaplan GAHİB ve İHİB işbirliğiyle halı sektörü için yeni bir ilke imza atarak Türkiye’nin halı üretimindeki liderliğini halı ticaretinde de gerçekleştirmesi için ilk kez İstanbul’da Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023 ü organize ettiklerini dile getirdi.

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’ün halı sektörü için yeni bir dönüm noktası oluşturacağını da sözlerine ekleyen Başkan Kaplan, İstanbul’un dünyanın buluştuğu en önemli nokta olduğuna da dikkat çekerek özellikle halı sektörü için önemli pazarlar olan Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ciddi katılımlar beklediklerini de vurguladı.

Türkiye’de sektörel fuarcılığın gelişmesinin ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Kaplan “Sektörel fuarlar sadece halı sektörünün değil aynı zamanda birçok sektörde de hareketlilik yaşanmasını sağlayacaktır. Sektörümüz için bu fuarla önemli bir değişime imza atılacaktır” dedi.

SEKTÖREL FUARCILIKTA ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİLİYOR

5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 2023’le ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade eden TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise fuarla ilgili teknik bilgiler vererek bütün hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

5 Aralık 2023 tarihinde kapılarını açacak olan Uluslararası İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı 8 Aralık 2023’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“GAZİANTEP, GAZİDİR GAZİ KALACAKTIR”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.