DOLAR

32,6388$% 0.23

EURO

35,0391% 0.17

STERLİN

40,8392£% 0.09

GRAM ALTIN

2.460,56%1,01

ÇEYREK ALTIN

4.076,00%0,05

TAM ALTIN

16.283,00%0,07

ONS

2.350,97%0,82

BİST100

9.888,39%1,77

BİTCOİN

2099935฿%0.75566

a
alan18-kopya

GAZİRAY YILBAŞINA KADAR ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı’nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Gaziray‘ın yılbaşına kadar ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Gaziantep İstasyon Meydanı’nda toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım tutarı 30 milyar 5 milyon lira olan 169 tesisin şehre ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, açılış listesinin başında, bugünkü rakamlarla 10 milyar liralık bir yatırım olan GAZİRAY’ın yer aldığını belirterek, GAZİRAY’ın, uzunluğu 25,5 kilometreyi bulan güzergâhıyla, gelişen ve büyüyen Gaziantep’in şehir içi ulaşım ihtiyacının karşılanmasına büyük katkısı olacak bir proje olduğunu ifade etti.

Bünyesinde 16 istasyon, üç tünel, bir köprü, 12 alt ve üst geçit bulunan tarihî bir yatırım olan GAZİRAY’ın şehre kazandırılması sürecinde yaşanan sıkıntıların, ortaya çıkan esere değdiğine inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “GAZİRAY’ın yer altından geçen 5 kilometrelik bölümünün üzerini, Büyükşehir Belediyemiz spor ve oyun üniteleriyle, süs havuzlarıyla, ışıklandırmasıyla, yeşil alanlarıyla çok güzel bir park olarak düzenledi. Otoparkı, bisiklet yolları ve kaldırımlarıyla 200 bin metrekareyi bulan bu güzel parkın da şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle konuştu:

 “TOKİ’nin Şehitkamil ilçemizde tamamladığı 1.133 konut ile İslahiye’de tamamladığı 596 konutu, ticaret merkezleri, çevre düzenlemeleri ve diğer donatılarıyla hizmete açıyoruz. Ayrıca, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımızın, Oğuzeli’nde yaptığı 26 iskân konutu ile çeşitli ilçelerimizdeki altyapı yatırımlarını da buradan resmen hizmete alıyoruz. Şimdi Gaziantep’e, hâlen devam eden projeler haricinde ‘ilk evim’ kampanyamız kapsamında 10 bin 24 konut daha yapıyoruz. Yine ‘ilk işyerim’ projemiz kapsamında da 500 işyeri inşa edeceğiz. Kampanyanın üçüncü başlığı olan ‘ilk evim arsa’ kapsamında ise 45 bin konut amaçlı arsayı Gaziantepli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Hem açılışını yaptığımız konutların, hem yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Ulaşımda, Gaziantep Çevre Yolu Yamaçtepe Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları ile restorasyonu tamamlanan tarihî Akdeğirmen Köprüsü ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şehrin çeşitli ilçelerinde yapılan 12 ayrı cami ve Kur’an Kursunun açılışını da yapıyoruz.

Ayrıca, eğitimde, sağlıkta, içişlerinde, sporda, tarımda, enerjide şehrimize kazandırdığımız onlarca ayrı yatırımı buradan resmen hizmete sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, aralarında biyolojik ayrıştırma tesisi ve biyogaz enerji santralinin de bulunduğu, hayvan barınağından karavan parkına, sokak düzenlemelerinden katı atık depolamasına farklı alanlarda 15 ayrı projeyi tamamladı. Bunları da resmen hizmete açıyoruz. Şahinbey Belediyemiz, 400 milyon liralık bir yatırımla Yeşilvadi üç katlı köprülü kavşağını, 11 adet sosyal tesisi, 21 adet parkı, beş adet camiyi, dört adet spor tesisini, Yamaçtepe Gençlik Kampı ve Mesire Alanı’nı, aşevi, çeşitli restorasyon ve çevre düzenlemelerini ilçemize kazandırdı. Yeşilvadi Köprülü Kavşağı, 7 kilometreyi bulan bağlantı yollarıyla, şehrin doğu-batı istikametindeki trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak eserlerden biridir. Tüm bu yatırımların resmî açılışını da buradan yapıyoruz.

“GAZİANTEP’İN GELDİĞİ YER BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN SOMUT ÖRNEĞİDİR”

Şehitkamil Belediyesi’nin, Çevre Şehircilik Bakanlığı’yla birlikte yürüttüğü, 8 bin kişiyi kapsayan İpekyolu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin gayet güzel bir şekilde yürüdüğünü de memnuniyetle takip ediyoruz. Bugün ayrıca, Nizip Belediyemizin, Nurdağı Belediyemizin, İslahiye Belediyemizin tamamladığı yatırımların resmî açılışını da gerçekleştiriyoruz. Görüldüğü gibi Gaziantep’i, bakanlıklarımızla, kurumlarımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyelerimizle, diğer ilçe belediyelerimizle birlikte, geliştirmek, güzelleştirmek, büyütmek için el ele çalışıyoruz dedi.

“Gaziantep’in geldiği yer, ataların ‘tek elin nesi var, iki elin sesi var’ diyerek anlattığı birlik ve beraberliğin en somut örneğidir. Tabii Gaziantep, aynı zamanda ülkemizin önde gelen sanayi ve ticaret şehirlerinden biridir. Biliyorsunuz 2 yıl önceki ziyaretimizde, Gaziantep’te 300 fabrikayı birden hizmete açmıştık. Ülkede fabrika kalmadığını iddia eden muhalefet buna inanmayıp, gelip Gaziantep’te fabrika saymaya kalkmıştı. Gerçi bunların hesapları 300 fabrikayı saymaya yetmeyeceği için, onu bile doğru dürüst beceremediler. Bugün de, o tarihten bu yana yapımı tamamlanan 70 yeni fabrikanın açılışını yapıyoruz.”

MUHALEFETE YÜKLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yüklenerek, “Yarın ellerine yetki geçerse istikametlerini nereye çevireceklerini düşünebiliyor musunuz?” diye sorarken, “Türkiye’yi yeniden 1970’lerin, 1990’ların perişan haline döndürecekler” şeklinde konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı ziyaretlerini de eleştiren Erdoğan, “Bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerdeki her konuşma, her provokasyon Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor”  diyen Erdoğan şöyle konuştu:

Biliyorsunuz geçmişte kimi zaman köken, mezhep, ideolojik etiketler üzerinden kirli senaryo denendi. Rahmetli Menderes’e, rahmetli Özal’a saldıranların da ellerinde aynı senaryo vardı. Emperyalistlerin tezgahını başına geçirdi. Seçim dönemlerinde daha pervasızca sergileniyor. 2023 yaklaşırken bunun yeni işaretleri belirmeye başladı.

KILIÇDAROĞLU’NA: PROJE ÜRÜNÜ HAMLELER

Birileri kıta kıta geziyor. ABD, İngiltere, Almanya… Dönüşte yediği hamburgerden başka anlatacağı yok. Ama hesabını vermediği pek çok nokta var. Temiz para arıyormuş, gittiği yer sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış, para… Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal Duyun-u Umumiye, biz de IMF’ten kurtardık. Bu kardeşiniz IMF ile kapıları kapattı mı? Artık bizim IMF’le herhangi bir işimiz yok. CHP, IMF’in temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi. Bizim onlarla işimiz yok. Biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok. Şimdi bu zat ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerdeki her konuşma, her provokasyon Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Aklıbaşında kim ülkenin kapanmış yarasını açar? Aklıbaşında kim uyuşturucu ile ülkesini zikreder? Kim mahkemelerde hakimlerin üzerine yürür? Bu şaşırmış. Nereye gittiğinin farkında değil. Şimdi yargıdayız, bunların hesabını soracağız. Bunlar proje ürünü hamlelerdir, bunlar da proje ürünü elemanlardır. Şimdi aynı bedelleri önümüze getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Bunlarda öyle bir tıynet var ki hem ülkeyi kana bulayanları sırtlarına taşırlar, hem de aynı ithamla ülkeyi kaşırlar. Partilerinin Cumhuriyet’le yaşıt olduğunu söylerler ama Cumhuriyet’e faydaları yoktur. Belediyelerde bunu yaptılar. Şimdi aynı projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Yapamayacaklar. Milletimiz geçtiğimiz 15 seçimde olduğu gibi 2023’te de bu oyunu bozar. Biz kendi parti programlarımızda, Cumhur İttifakı programlarında her fırsatta rabiamızı tekrarlıyoruz.

“70’LERE, 90’LARA DÖNDÜRECEKLER”

Bugün hiçbir sorumlulukları yokken, bu değerlere sahip çıkamayanların yarın ellerine yetki geçerse istikametlerini nereye çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Güvenliğimizi terör örgütlerinin hamilerine teslim edecektir. Ekonomimizi IMF gibi benzeri kuruluşlara teslim edeceklerdir. Evlatlarımızı dijital mecralarla zehirlemek isteyenlere teslim edeceklerdir. Eser ve hizmet altyapımızı kimi yerde işbilmezlikleri, kimi yerde sabotajlarıyla çökerteceklerdir. Türkiye’yi yeniden 1970’lerin, 1990’ların perişan haline döndürecekler. Bazen haksızlık mı yapıyoruz diye soruyoruz. Sonra aksini düşünmemizi sağlayacak aklıbaşında politikaları yok.

Karşınızda kaliteli bir muhalefet varsa siz de kendinize çekidüzen vermek zorunda kalırsınız. Biz de her işimizi milletimizle istişare ederek yürütüyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı da sizlerle inşa edeceğiz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZİANTEP’TE

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.