DOLAR

32,5440$% 0.27

EURO

34,8968% 0.41

STERLİN

40,7911£% 0.46

GRAM ALTIN

2.433,51%-0,20

ÇEYREK ALTIN

4.028,00%-1,02

TAM ALTIN

16.083,00%-1,16

ONS

2.324,74%-0,55

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2042053฿%-1.75179

a
alan18-kopya

GİBTÜ’DEN KATAR’DA ÜST DÜZEY TEMASLAR

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar Üniversiteleri ile Uluslararasılaşma Stratejisi Doğrultusunda İş Birliklerini Geliştirmek Maksadıyla Katar’da Önemli Temaslarda Bulundu.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar üniversiteleri ile uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliklerini geliştirmek maksadıyla Doha’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şehmus Demir, İlk olarak Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği olanaklarını ve uluslararasılaşma stratejilerini değerlendirmek üzere Katar Emirinin kız kardeşi, Katar Foundation Genel Başkanı Prenses Şeyha Hind Bint Hamad Al-Thani ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, daha sonra Dünya Âlimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin El-Karadaği ile birlikte Katar Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Omar Al-Ansari ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda iş birliği olanaklarının geliştirilmesi konusu ele alındı.

Küresel düzeyde akademik alanda güçlü bir ağ kurma çabalarını sürdüreceğini vurgulayan Demir, gelecekteki ortaklıkların önemini de belirterek “Katar’la yapılan bu eğitim iş birliğini gerçekten önemsiyoruz. Bu karşılıklı fayda sağlayacak iş birliği, üniversitemizin uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Akabinde Prof. Dr. Şehmus Demir, Katar’ın öncü üniversitelerinden olan ve Katar Foundation’a bağlı Hamad bin Khalifa Üniversitesini ziyaret ederek Rektörü Prof. Dr. Ahmad M. Hasnah ile birlikte Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında yapılabilecek olan işbirliği fırsatlarını yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Katar’daki önemli üniversitelerle akademik görüşmelerin ardından Prof. Dr. Şehmus Demir, Türkiye Cumhuriyeti Doha Büyükelçisi Dr. Mehmet Mustafa Göksu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Katar’daki üniversitelerle güçlü bağlar kurma hedefini ve yapılan görüşmelerin önemi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.

 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ŞAHİN, OĞUZELİ VE KARKAMIŞ’TAKİ PROJELERİNİ TANITTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.