DOLAR

32,2224$% 0.16

EURO

35,2257% 0.26

STERLİN

41,1332£% 0.49

GRAM ALTIN

2.476,39%0,36

ÇEYREK ALTIN

4.012,00%0,37

TAM ALTIN

15.975,00%0,35

ONS

2.392,72%0,29

BİST100

10.158,63%-0,15

BİTCOİN

2123395฿%6.68668

a
alan18-kopya

“10 Ocak çalışan gazeteciler günü” mesajları

“10 Ocak çalışan Gazeteciler günü” dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar, günün önemine dair yayınladıkları mesajlarda, gazetecilerin önemli bir görevi ifa ettiklerini belirterek,” Basın kamuoyunun gözü, kulağı ve sesidir” dediler.

Gazeteciliğin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğu vurgulanan mesajlarda, medyanın bağımsız olması gerektiği, basın mensuplarının da doğru ve tarafsız bir şekilde haberlerini kamuoyu ile paylaşması gerektiği dile getirildi.

Yayınlanan “10 Ocak çalışan Gazeteciler günü” mesajları şöyle

VALİ DAVUT GÜL: “BASIN KURULUŞLARI, VATANDAŞIN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞIDIR”

Basın olgusunun temelini teşkil eden gazetecilik mesleği halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındırmakta olan müstesna bir meslektir.

Basın kuruluşları, faaliyet gösterdikleri bölgenin sesi, o bölge insanının gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dilidir. Çevresinde olup bitenlerin vatandaşlara doğru ve objektif bir biçimde yansıtılması, halkın düşünce ve taleplerinin yöneticilere duyurulması, yönetim mekanizmasının kamuoyu adına denetlenmesi gibi önemli görevlerin basının sorumluluğunda olduğu unutulmamalıdır.

Günümüz medya teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medyanın etkinlik alanını genişletmiş, doğru ve tarafsız habercilik anlayışını her zamankinden daha önemli hale getirmiştir.

Medyanın bağımsızlığının en iyi biçimde sağlanması için, hukuki düzenlemeler kadar, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının, meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymaları, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygıyı esas almaları, toplumsal sorumluluğu göz önünde bulundurmaları önemini artırmaktadır.

Basın camiasının aynı zamanda halkın milli, sosyal ve kültürel kimliğini korumak, tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımına destek olmak, halkımızda yaşadığı yere karşı aidiyet duygusu oluşturmak gibi son derece önemli görevleri daha vardır ki Gaziantep’te hizmete başladığımdan bu yana yerel basınımızın bu görevi layığı ile yerine getirdiğini müşahade etmekteyim. Şehrini bilen, şehrinin ruhunu okuyan, değerlerinin muhafazasını vazife kabul eden bir basın gücüne sahip olduğu için İlimizin çok şanslı bir il olduğunu da belirtmek istiyorum.

Birlik ve beraberliğimizi ilgilendiren konularda basınımızın tek vücut bir şekilde hareket etmesi, milletin ve demokrasinin yanında yer alması takdire şayandır.

Bu düşünceler eşliğinde, başta İlimizde olmak üzere , Ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde son derece zor şartlar içerisinde hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecilere takdirlerimi belirtiyor, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

BAŞKAN ŞAHIN: GAZETECİLİK FEDEKARLIK VE SORUMLULUK İSTEYEN BİR MESLEKTİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilerin, hayatın birçok alanında doğru ve tarafsız bilgilere ulaşarak edindikleri bilgileri fedakârlık ve sorumlulukla kamuoyuna bildirdiğini, bu sebepten gazeteciliğin zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu kaydetti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, demokrasiyle yönetilen ülkelerde her zaman tarafsız ve özgür basının var olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Şahin, “Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı.

Şahin, basın kuruluşların özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevini yaparken; ülke menfaatlerini, kamusal düzeni, toplumsal dinamikleri ve meslek ahlakını ön planda tutarak sorumlu bir yayıncılık anlayışıyla çalışmaları da son derece önemli olduğunu aktardı.

Başkan Fatma Şahin, şöyle devam etti: “Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın yayın kuruluşlarını ayakta tutan, onların işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın mensupları ise bu sektörün isimsiz kahramanlarıdır. Yerelden ulusala çok sayıda önemli organizasyona, güven içerisinde ve başarılı bir şekilde ev sahipliği yapan Gaziantep’te, tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında, bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli katkıları bulunmaktadır. Gazetecilik zor bir meslek. Zaman-mekân tanımayan, büyük özveri ve fedakârlık isteyen, yeri geldiğinde sevdiklerinden, ailesinden çalan meşakkatli ve yıpratıcı bir meslek. Bu mesleğin erbapları her türlü saygıyı, takdiri fazlasıyla hak etmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görevi başında hayatını kaybeden, mesleğe yıllarını verip ebediyete intikal eden basın emekçilerimizi rahmetle anıyor, bugün haber peşinde koşan tüm gazetecilerimizin de gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

FADILOĞLU: “GAZETECİLER; MİLLETİMİZİN ORTAK SESİ, KAMUOYUNUN VİCDANIDIR”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Başkan Fadıloğlu, “Gazeteciler; milletimizin ortak sesi, kamuoyunun vicdanıdır. Kamuoyu yararına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten tebrik ediyorum” ifadesine yer verdi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

 “Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Zor şart ve imkanlar içerisinde milletimizi, ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir amaç içermektedir. Bu önemli amacı yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele takdire şayandır.

Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşleri; bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.

Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlamaktadır. Fedakarca görev yapan değerli basın mensuplarının ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi, kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin vatandaşlarımızla paylaşılmasında ve kamuoyu tarafından sahiplenmesinde önem katkıları bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Kamuoyu yararına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten tebrik ediyorum.”

GSO BAŞKANI ÜNVERDİ: “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kamuoyunun bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden görev icra eden gazetecilerin toplumun gelişmesinde önemli bir misyon üstelendiğini belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basın meslek ilkeleri çerçevesinde haber verme ve toplumsal bilincin oluşmasına katkıda bulunan tüm basın mensuplarına teşekkür eden Ünverdi, “Basın sektörü gibi bir alanda çalışmak meşakkatli ve zor bir iş. Gece gündüz, sıcak ya da soğuk demeden gazetecilik mesleğine sahip çıkan, haber kaygısıyla güçlüklere göğüs geren basın mensuplarımızın koşullarının iyileştirilmesi hepimizin öncelikli dileğidir” diye konuştu.

Ülkelerin gelişmesinde en önemli unsurlardan bir tanesinin özgür ve objektif basının varlığı olduğunu belirten Ünverdi, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Basın kuruluşlarımızın ve basınımızın güçlü olması demokrasimizin de güçlü olması anlamına gelmektedir. Bu sebeple basın kuruluşlarının özgür çalışma ortamının sağlanması ve günün teknolojilerine uygun imkanlara kavuşması büyük önem taşımaktadır. Günümüz teknolojileri ile yaşanan olaylara, gelişmelere anında ulaşma imkanı bulunmaktadır. Böylesi bir dönemde doğru bilgiye ulaşma konusunda basın mensuplarımızın yaptığı işin hassasiyeti çok daha belirgin hale gelmekte ve kendilerine önemli görevler düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kentimizde olmak üzere tüm basın mensuplarımıza göstermiş oldukları özveri, hassasiyet ve mücadelelerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

GTO BAŞKANLARI: “GAZETECİLERİMİZ ÇOK DAHA İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, yayımladıkları mesajla “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.

Gazetecilik mesleğinin toplumlar için çok önemli bir yeri olduğunu belirten GTO Başkanları, her türlü zorlu şartta, zaman ve mekân gözetmeksizin gece gündüz, bilgi verme, haberdar etme gayesiyle emek harcayan gazetecilerin daha refah ve iyi şartlarda çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Tüm gazetecilerin topluma karşı sorumlu olduğunun altını çizen GTO Başkanları, “Basın özgürlüğü tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de vazgeçilemez, vazgeçilemeyecek bir kavramdır. Basın mensupları, gördükleri aksaklıkları, sorunları, olumlu veya olumsuz eleştirileri her hal ve şartta tereddütsüzce yazabilmeli, toplumu bilgilendirmeli, haberdar edebilmelidir. Tabi toplumlara yön veren bir mesleği icra eden gazetecilerimizin bu mesleği icra ederken topluma karşı olan sorumluluklarıyla hareket etmeleri, ahlaki ve etik kurallara uymaları, ilke sahibi olmaları da olmazsa olmazdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Topluma adeta rehber olan basın mensupları, gerek aldıkları eğitimlerle, tecrübeleriyle, bulunduğu şehri, bölgeyi tanımalarıyla, sosyal ve kültürel hayata sağladıkları katkılarla birer örnek olabilmelidir. Gazeteciler, elinde bulundurduğu kuvveti şehri ve ülkesinin daha iyi seviyelere getirebilmek için harcamalı, edindiği tecrübeleri ve iş ahlakını kendisinden sonra gelecek genç gazetecilere aktarmalıdır.” dedi.

Toplumu, milleti, ülkesi ve şehri için emek sarf eden, gazetecilik etiğini her şeyin üzerinde tutan tüm gazetecilerin çok daha iyisini hak ettiğini aktaran GTO Başkanları açıklamalarına şöyle devam etti:

 “Layıkıyla gazetecilik yapmak büyük fedakârlıklar ve emek harcamayı gerektiriyor. Unutulmamalıdır ki daha refah, özgür ve ilkeli bir basın şehrimizin, ülkemizin gelişmişlik seviyesine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu vesileyle tüm emektar basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu günler diliyoruz.”

SÖZEN :“GAZETECİLERİMİZE, ZORLU GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Tüm medya kuruluşlarının, gazetecilerin ve basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Sözen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazetecilik; kamuoyuna karşı önemli sorumlulukları olan, meslek ahlakı gözeterek en zorlu şartlarda dahi görevin yerine getirilmesi elzem olan kutsal bir meslektir. Gazeteci; basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma ve bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanmakla yükümlüdür. Dijital dönüşüm; yer, zaman ve mekân ayrımı gözetmeksizin, halka hızlı haber aktarmak konusunda büyük sorumluluklar üstlenen gazetecilik mesleğini de etkilemektedir. Dijital teknoloji ile artık toplumdaki hemen her kesimin bilgiye ulaşması daha da kolaylaşmıştır. Meşakkatli şartlar altında görev yaparak bizlere gerek fikirleriyle farklı bakış açıları sunan gerek doğru ve anlık bilgileriyle halkın haber almasına aracı olan tüm gazetecilerimize zorlu görevlerinde başarılar diliyorum.

Basın alanında çalışan tüm emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yerine getirirken yaşamını yitiren gazetecilerimizi rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarımızı en kalbi duygularımla selamlarımı iletiyorum”.

KİLECİ: "GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN GÜÇLÜ BASIN"

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, güçlü bir demokrasi için güçlü basının şart olduğuna dikkat çekti.

Başkan Kileci mesajında, "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan Türk basınının bu özel ve önemli gününü kutluyorum." dedi.

Kileci, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar kazandıran 212 Sayılı Yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi ile birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanıyor. Tarafsız, özgür, ilkeli ve Basın Ahlak Yasası'na uyan bir medya; toplumsal kalkınmada çok önemli bir yere sahip diye düşünüyorum. Zira gazetecilerimiz bir anlamda bizim gündemimizi belirliyor ve toplumun odağını bir noktada toplayabiliyor. Bizim temennimiz böylesine büyük bir güce sahip gazetecilerimizin ülkenin gündemini çok doğru belirlemesi ve toplumumuzu, asıl sorunları çözmek üzere doğru meselelere kanalize etmesidir. Haber alma özgürlüğümüzün teminatı olan ve mesai saati gözetmeksizin büyük bir fedakarlıkla görev yapan gazetecilerimizin ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

OSB BAŞKANI ŞİMŞEK'TEN 10 OCAK MESAJI

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Şimşek mesajında, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, aynı zamanda demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. OSB Başkanı Şimşek, "Özgür ve objektij basın, gerek demokrasimizin gerekse de ekonomik kalkınmamızın sağlanmasında büyük bir işleve sahiptir. Basının özgür olmadığı toplumlarda, güçlü bir demokrasiden ve kalkınma hamlesinden bahsetmek mümkün değildir. Türkiye'nin en büyük OSB'si olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinin gelişiminde de basınımızın büyük payı vardır" diye konuştu.

Başkan Cengiz Şimşek, mesajında şöyle devam etti: "Gazeteciler, mesai saatini gözetmeden, vatandaşları bilgilendirerek, toplumun aydınlanmasına katkı sağlıyor. Bu nedenle de basın mensuplarının sosyal haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, her türlü güçlüğe rağmen büyük bir özveri ve fedakarlıkla hareket ederek, görevini kamu hizmeti vermenin sorumluluğu ve Basın Meslek İlkelerine uygun bir şekilde yerine getiren tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum."

ALTUNKAYA: "BASIN TOPLUMU AYDINLATAN BİR IŞIKTIR"

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Toplumun aydınlanmasında önemli bir işlevi olan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Gazetecilerin özveri ve fedakarlıkla görevlerini yerine getirdiklerini belirten Başkan Altunkaya, mesajında, "Gazeteciler, halkın dünyadaki gelişmelerden doğru ve hızlı bir şekilde haberdar olmaları için mesai saati gözetmeden, büyük özveri ve fedakarlıkla görevlerini yapmaktadır. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan basın, aynı zamanda halkın doğruları öğrenmesi ve fikir özgürlüğünün hayata geçirilmesinde de büyük rol üstlenmektedir. Dolayısıyla basının özgür ve tarafsız olmadığı bir ülkede gerçek demokrasiden bahsedilemeyeceği gibi, toplumsal kalkınma hızı da düşük olacaktır" diye konuştu.

Altunkaya, şöyle devam etti: "İş dünyasının temsilcileri olarak, Basın Meslek İlkelerine uyan, sorumluluk sahibi, ilkeli, tarafsız ve özgür basının varlığını çok önemsiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletin müşterek sesi" olarak tanımladığı basının, toplumu aydınlatan bir ışık olduğunu düşünüyor ve bu ışığın güçlü olarak yansıması için gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

ÇELİKTÜRK: "GÜÇLÜ DEMOKRASİ İÇİN GÜÇLÜ BASIN"

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İMO Şube Başkanı Çeliktürk mesajında, düşünce ve ifade özgürlüğünün en temel hak ve özgürlükler arasında yer aldığını belirterek, "Özgür, tarafsız, ilkeli ve Basın Meslek İlkelerine uyan basın, demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Özgür basın olmadan demokrasinin varlığından bahsetmek mümkün değildir. Bu nedenle de güçlü ve objektif basının varlığı, demokrasimiz için çok önemlidir. Basın ayrıca, düşünce ve ifade özgürlüğü açısından da çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir" dedi.

Çeliktürk, şöyle devam etti: "Basının özgür ve tarafsız olmadığı, halkın gerçekleri öğrenmesinin önünde engellerin bulunduğu, dolayısıyla da düşünce ve ifade özgürlüğünün tam olarak gerçekleşmedi toplumlarda yeni fikirlerin ortaya çıkması ve uygulanma şansı bulması mümkün değildir. Bu açıdan güçlü basının varlığı, kalkınmamız ve gelişmemiz için de büyük önem taşımaktadır. Basında her türlü sansürün yaşanmadığı, gazetecilerin görevlerini özgürce yerine getirebildikleri ve gazetecilerin düşüncelerinden dolayı hapse girmedikleri bir Türkiye özlemi ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım."

ÖZYURT: “BASIN MENSUPLARI DEMOKRASİ VE KORUNMASINDA ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENMİŞTİR”

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Basın, haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirten NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt “Basın mensupları kurumlarla halk arasında sağlıklı bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin ve insan haklarının korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.” dedi.

Basın özgürlüğünün demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olduğunu vurgulayan NTO Başkanı Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın mensupları, görevlerini yerine getirirken her türlü övgüyü hak etmektedirler. Ülkemizin ve bölgemizin problemlerini, gerçekleştirilen hizmet ve yatırımları, günün en sıcak gelişmelerini kamuoyuna aktaran, etkin, akılcı çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşla devlet arasında adeta bir köprü görevi üstlenen basın mensuplarının yapmış oldukları objektif haber, yorum ve görüşleri bizlere ve kamu yöneticilerine de önemli faydalar sağlamaktadır. Çağdaş, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasinin inşasında, düşünce ve vicdan hürriyetinin kurumsallaşmasında basın kuruluşları etkin ve işlevsel bir rol oynamaktadır. İlçemizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alabilmesi, daha yüksek yaşam standartlarına kavuşabilmesi için yaptığımız çalışmaları halkımıza duyuran; vatandaşlarımızın sorunlarını da bize ileterek her kesimine kulak verebilmemizi sağlayan yerel basın mensubu dostlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için büyük fedakârlıklar içerisinde ve zaman zaman zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarını da rahmetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Suriye’de hain saldırı: 4 şehit

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.