DOLAR

32,2735$% -0.03

EURO

35,1181% 0.01

STERLİN

40,9169£% -0.1

GRAM ALTIN

2.465,31%-0,02

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,02

TAM ALTIN

15.920,00%0,04

ONS

2.377,33%0,05

BİST100

10.319,96%1,59

BİTCOİN

2110191฿%-0.78395

a
alan18-kopya

23 Nisan İstiklâl mücadelesinin dönüm noktasıdır

Gaziantep Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi, bizler için önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir” dedi.

Vali Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncu yıl dönümünün, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının, İstiklâl mücadelesinde dönüm noktası olduğunu, Milletin, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımının atıldığını dile getiren Vali Gül, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bizler için önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır.

Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur.

Sevgili Çocuklar,

Gazi şehrin evlatları olarak atalarınızın izinden gideceğinize ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. Hiçbir olumsuzluk, hiçbir sorun, yaşama sevincinizi azaltmamalıdır.

Sizler zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden güç alarak ülkemizi çağın ruhuna uygun olarak daha da ileri noktalara taşıyacaksınız.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz sizlere ailenizle sağlıklı, mutlu bir gelecek diliyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve hepinizin gözlerinden öpüyorum. Bayramınız kutlu olsun.

Bu vesileyle, yüce meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günün ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesini sağlayan Gazi Mustafa Kemal'i ve kurucu mecliste görev yapan milletvekillerimizi şükranla ve rahmetle yad ediyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

23 Nisan Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği tarihtir

HIZLI YORUM YAP