DOLAR

32,5557$% 0.2

EURO

34,9736% -0.02

STERLİN

40,7395£% -0.16

GRAM ALTIN

2.449,40%0,56

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%0,44

TAM ALTIN

16.252,00%0,43

ONS

2.339,26%0,32

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2102493฿%0.51593

a
alan18-kopya

GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM

Türkiye öyle hızlı bir ülke ki, gündemi takip edebilmek için baş dönmesine katlanmanız şart.

Bir konuya adapte oluyorsunuz, üzerinde fikirler geliştiriyorsunuz ve “Evet bunun çözümü şöyle olur. Eğer şunlar uygulanırsa üstesinden gelinir” diyerek kafa yoruyorsunuz, sonra ya bir internet sitesini, ya bir haber kanalını açıyorsunuz karşınıza bambaşka bir gündem çıkıyor.

Bu kez yeni gündemin üzerine yoğunlaşıyorsunuz, aynı şeyleri bir kez daha yaşıyorsunuz, bu kez de siz daha düşünürken kendinizi yeni bir gelişmenin içerisinde buluyorsunuz.

Haliyle, saatlerce çürüttüğünüz kafa ve ürettiğiniz çözüm önerileri anında çöp oluyor…

Hadi, terörle mücadeleyi anlıyoruz, zor ve meşakkatli ve bir iş ve bunu anlıyoruz, verilen mücadeleye de sonuna kadar destek veriyoruz.

Hemen yanı başımızda devam eden Suriye savaşından dolayı evlerinden, yurtlarından kaçarak ülkemize sığınan insanlara kucak açmayı da tamamını değil ama bir kısmına bir yere kadar destekliyoruz.

Bizim meselemiz, kendi içimizdeki sorunların çözümü için adımlar atmıyoruz. Belki bir iki yasa değişikliği, belki bir iki genelge ile sorunların üstesinden gelinecek ama bu adımlar bir türlü atılmıyor.

Bu yazıyı kaleme aldığım sırada, Kırıkkale’de kocası tarafından çocuğunun gözü önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut cinayeti konuşulurken, Gaziantep’te doğum yapan kadın hastane odasında ayrı yaşadığı kocası tarafından bıçaklandı haberi geldi.

Sadece bu iki olay değil, her gün karşılaştığımız bu tür haberleri konuşuyoruz, gündeme taşıyoruz, üzerinde kafa çürütüyoruz, neler yapılması gerektiğini tartışıyoruz.

E yeter artık…

Bu işler sadece konuşmakta, tartışmakta çözümü şu demekte kalmasın.

Ülkenin yöneticileri, meclisi her kim bu konuda yetki sahibiyse artık gereken adımları atsın.

Yasal düzenlemeyse yapılsın. Sanırım bu konu gündeme geldiğinde mecliste grubu bulunan hiçbir partinin karşı çıkacağını sanmıyorum ve birkaç saat içerisinde düzenleme kabul edilir.

Bunu aradan çıkaralım, ülkenin gerçek gündemine çözümler üretelim.

Yok, ekonomiyi, işsizliği, vatandaşın geçim derdini, yolsuzluğu, vurgunu, talanı konuşmamak için gündem sürekli böyle sıcak kalsın, kimse kafasını kumdan çıkarmasın ve gerçeklerle yüzleşmesin diyorsanız, evet şu anda bu konuda son derece başarılısınız ve gerçekler halının altında duruyor.

Peki, bir gün o halı kaldırılır ve süpürülenler gün yüzüne çıkarsa ne olacak ?

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

O GÜZEL ATLAR BİLE YORULDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.