DOLAR

32,4464$% -0.13

EURO

34,7877% -0.54

STERLİN

40,6087£% -0.47

GRAM ALTIN

2.438,20%0,10

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%-0,44

TAM ALTIN

16.171,00%-0,44

ONS

2.342,83%0,48

BİST100

9.933,00%2,23

BİTCOİN

2090287฿%1.19075

a
alan18-kopya

HAYATA DÖNELİM ARTIK

31 Mart seçimlerinin üzerinden üç ay’a yakın bir süre geride kaldı. Ancak bir türlü Türkiye hayata dönemedi. Ülkenin gerçek gündemi hep ötelendi, hep halı altına süpürüldü ve varsa yoksa İstanbul seçimleri gündemi sürekli meşgul etti ve etmeye de devam ediyor.

Şunun şurasında 1 haftalık bir zaman kaldı. İnşallah o gün sandıktan çıkacak sonuçlara bir daha itirazlar falan olmaz, halkın iradesine saygı gösterilir ve Türkiye hayata döner artık.

Çünkü, çözülmesi gereken o kadar sorun var ki; biraz düşünseniz, çevrenize alıcı bir gözle baksanız her şeyi açık bir şekilde göreceksiniz.

Sanki bana gerçeklerle yüzleşmemek, problemlerin ne kadar ağır olduğunu gizlemek için gündem sürekli sıcak tutuluyor gibi geliyor.

Saat geçmiyor ki, yeni bir gelişme ile yeni bir tartışma ortamı yaratılmasın.

Oysa bu iş eskiden günden güne değişirdi, şimdilerde saatler bile baş döndürücü hıza yetişemiyor.

Bakanlar, Milletvekilleri hatta ve hatta Türkiye’nin dört bir yanından Belediye Başkanları karargahlarını İstanbul’a kurmuş durumda. Peki şehirleri kim yönetiyor ?

Elbette başkan vekilleri.

Onun için de şehirlerde yapılması gereken projeler, atılması gereken adımlar öteleniyor, ileri bir tarihe bırakılıyor.

Tüm bunları bir tarafa bıraktım…

Peki ya, İstanbul’da istenilen sonuç alınamazsa, halk iradesi sandığa yansır ve 31 Mart’taki gibi bir sonuç ortaya çıkarsa ne olacak ?

Yine aynı şeyleri yaşamaya devam mı edeceğiz ?

Yine olmadı bir daha mı diyeceğiz ?

Yeter artık !

Unutmayalım, Türkiye’de 81 il, 957 ilçe daha var ve her yörenin kendine göre çözülmesi gereken sorunları, yapılması gereken projeleri var.

Evet, İstanbul ülkenin lokomotif şehri.

Evet, İstanbul tüm Dünyanın gözünün üzerinde olduğu şehir.

Evet, İstanbul ekonominin ve siyasetin kalbinin attığı şehir.

Evet, İstanbul Türkiye’nin en yoğun nüfusunun yaşadığı şehir.

İstanbul ile ilgili daha bir çok şey yazılabilir.

Ama diğer şehirlerde de insanlar yaşıyor ve onlar da yaşam mücadelesi veriyor. Onların da bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri var, onların da insanca yaşayabilecekleri bir çevreye, ekonomiye, sağlığa, eğitime ihtiyaçları var.

Temennim, tüm Türkiye’nin hatta dünyanın kilitlendiği İstanbul seçimlerinin kazasız, belasız, kavgasız gürültüsüz bir şekilde bitmesi, sandıktan çıkan sonuca saygı gösterilmesidir.

Unutulmasın ki, Türkiye çok güzel bir ülkedir ve gerçek gündeme dönülüp sorunlara el atılarak çözüme kavuşturulduğunda herşey çok daha güzel olacaktır.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MÜBALA DEĞİL HERÇEK….!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.