DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2053814฿%-0.99658

a
alan18-kopya

İlk aşı İl Sağlık Müdürü’ne

Koronavirüs Bilim Kurulu, aşı gündemiyle toplandı. Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından (Kovid-19) Aşısının ilkini kameraların karşısında yaptırdı. Gaziantep'te ilk aşı uygulamasının kameralar karşısında İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'ye yapılarak bugün start vererek başlatılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında koronavirüs aşısı oldu. Aşının uygulanmasından sonra Bakan Koca, "Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor" dedi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin'de üretilen corona virüsü (koronavirüs) aşısına acil kullanım onayı verdi. Gaziantep'te ilk aşı uygulamasının kameralar karşısında İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki'ye yapılarak bugün start vererek başlatılacak."

"YARINDAN İTİBAREN AŞILANMA BAŞLIYOR"

Bilim Kurulu Kararı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Çin'de üretilen corona virüsü (koronavirüs) aşısına yarından itibaren tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de sağlık çalışanlarına aşılanmasına başlanacak. (Kovid-19) Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmadığı açıklandı.

GAZİANTEP'TE AŞI YERLERİ OLUŞTURULDU

Kovid-19) Aşıları konusunda www.memohaber.com haber merkezine gelen bilgilere göre,  Çin'de üretilen corona virüsü aşısının bu gün Gaziantep'e getirilerek özel bir depoda muhafaza edildiği, aşı yapılacak yerlerin il sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından aşı noktalarının hazırlandığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ilk aşı uygulamasının dozu  14 Ocak günü saat 11.00'da Abdül Kadir Yüksel Devlet Hastanesinde İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki kameralar karşısında yaptırarak aşının startını vereceği öğrenildi.

AŞILAR HASTANELERE DAĞITILDI

Öteyandan Kovid-19) Aşılarının Kamu Hastanelerine Bağlı tüm hastanelerde, Üniversite Hastanesi, Hastalarda, ASM(Aile Sağlık Merkezi ve Özel Hastanelerde yapılacak. Kamu Hastanelerinde MHRS randevu sisteminde kaydını yaptıran kişilere  ve ASM(Aile Sağlık Merkezi)'de yapılması için Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm hastanelere dağıtıldığı ve aşı deposunda muhafaza edildiği ve bugün sabah 08.00'den itibaren tüm hastanelerde yapılacağı belirlendi. 28 gün arayla iki doz şeklinde vurulacak aşı ile alakalı Gaziantep’te öncelik sağlık çalışanlarına yapılacak.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Önce kayıt sonra aşı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.