DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2043377฿%-2.1495

a
alan18-kopya

“Şantiyelerdeki çalışma koşullarından kaygılıyız”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mühendislerin ve şantiyelerde çalışan işçilerin sorunlarına dikkat çekti.

ÜRETİM VE PAYLAŞIMDA ADALET SAĞLANMALI

Ülkemizin kalkınmışlık hedeflerine ulaşmasına emek ve alın terleriyle büyük katkı sunan işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan İMO Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Emek ve alın teri en kutsal değerlerimiz arasındadır. Emek harcayarak, alın teri dökerek, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz. İşçi ve emekçilerimizin çalışma hayatının iyileştirilmesi, üretim ve paylaşımda adaletin sağlanmasının ülkemizin kalkınma mücadelesine hız kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

ŞANTİYE ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA

Başkan Çeliktürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, inşaat mühendislerinin sorunlarına ve şantiyelerdeki olumsuz çalışma koşullarına da dikkat çekerek şöyle devam etti:

“KOVİD-19 salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir dönemden geçiyoruz. Salgın koşullarında inşaat şantiyelerinde çalışmalar devam ediyor. Ancak, şantiyelerde salgının yayılmasını önlemek amacıyla hijyen ortamının tam olarak sağlanamaması, maske gibi kişisel koruyucu ekipmanlarda sıkıntı yaşanması işçi ve emekçilerimizin sağlığını tehlikeye düşürmektedir. Bu alandaki eksikliklerin giderilmesini, giderilemiyorsa da şantiyelerdeki çalışmaların durdurulmasını istiyoruz.

MÜHENDİSLER ARASINDA İŞSİZLİK ARTIYOR

Yıllardır uygulanan yanlış politikalar sonucu inşaat mühendisleri arasında işsizlik, düşük ücretle ya da güvencesiz bir şekilde çalışma gibi durumlar artık hat safhaya ulaşmıştır. Bir taraftan, üniversitelerin mühendislik fakültelerinin kontenjanlarının ihtiyacın kat ve kat üzerinde olması, diğer taraftan yaşanan ekonomik durgunluk mühendislerin işsiz kalmasına ya da düşük ücretle çalışmalarına yol açmaktadır. Gerek mühendislerimizin gerekse de tüm çalışanların hak ettiği ekonomik ve sosyal haklara kavuşması dileğiyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlarım.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Koronavirüs’te Türkiye günlüğü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.