DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2049135฿%-2.04675

a
alan18-kopya

Şimdi hatırlama zamanı

Nedense ne zaman birşeyi hatırlamak istesek unuturuz.

Bir diğer durumda gözümüzün önünde olanları da göremeyiz. Belki de görmek istemeyiz. Eğer görürsek ya da hatırlarsak kötü şeyler olacağı hissine kapılırız ve düşünceden uzaklaşmaya çalışırız.

Güzel olan anıları bile hatırlamak istemeyiz bazen. Kötü bir kapanış sahnesine sahip olduğu için olabilir mi?

Peki bu sürede bize katkı sağlayan deneyimi hangimiz düşünüyoruz ki? Sanıyorum ki düşünen çok nadir kişiler bulunuyordur. Bu düşünce bile bir önyargı değil mi sizce? Önyargılardan uzak düşünmemizi sağlayan düşüncelere odaklanmalıyız. Önyargı yaklaşımı bizlerin bir adım geriden başlayıp mehter takımı gibi iki ileri bir geri gidişimize benzemiyor mu? Hocam şimdi ne alaka mehter takımı diyenlerde olacaktır diye düşünmüyorum : )

Biraz fotoğraflara değinelim mi sizlerle?

Her gün çekilen yeni nesil filtreli kelebekli, çiçek taçlı, köpek kulaklı olan fotoğraflardan bahsetmiyorum tabii. Biraz daha eski zamanda olan hani elimizde bir fotoğraf makinası olupta içerisine sınırla sayıda film yükletip önemli fotoğraflarımızı çektiğimiz ve daha sonra fotoğrafçıya gidip çekilen fotoğrafları albümlerde sakladığımız, dolabın üst kısmına kaldırdığımız, her zaman göz önünde bulunmayan fotoğraflardan.

En son ne zaman albümü elinize alıp incelediniz bir düşünür müsünüz?

Belki de 3 ay, hatta 1 yılda olabilir ya da daha fazla…

Albümler hep yukarıda göz önünde değil? Bunun sebebi yitirdiklerimiz ya da özlemi hatırlamak istememek olabilir mi? 

Şimdi sizlere şu soruyu sormak istiyorum;

Yitirdiklerimiz güzel anılarını bizlerle yaşatmayı haketmiyorlar mı?  Evet belki travmatik bir sorun oluşturduğu içinde kaldırmış olabilirsiniz. Fakat düşünüyorum ki içinde mutlu anlarınızı hatırlatacak olan güzel anılar bulunuyordur. Fotoğrafları uzaklaştırarak yaşadığımız anıları kaybetmiyoruz ya da silmiyoruz. Tam aksine beynimizin bir bölümünde hazır bir halde gün yüzüne çıkmayı bekliyorlar.

Sizlere bu yazımda tavsiye etmek istediğim fotoğrafları ve anıları güzel olanları ile yer değiştirmeye çalışırsanız en olmadık zamanlarda kötü hatırlamaları kayıpları ve yitirdiklerinizi sadece bir üzüntü olarak değil aksine hayatınızda ne kadar güzel anılara ve ne kadar güzel tablolara yer açtığını düşünürseniz bir süre sonra yitirmişliğin oluşturduğu yalnızlık hissini, sevdiğinizin eksikliğini güzel anılarını hatırlayarak tamamlayacaksınız.

Lütfen bugün bir kare ile başlayalım olur mu?

Htiklerinizi ve hissedeceklerinizi paylaşmanız dileğimle

Hayatta mutluluk, huzur ve sağlıkla

Var olun, sevgi ile

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KUL HAKKI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.