DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2073572฿%-1.09946

a
alan18-kopya

Stres Durumunda Cinsel yaşam

Stres sürecinde vücudumuzun kimyasal yapısında bozulmalar meydana gelmektedir. Yapıların bozulması ise vücudumuzda birçok hormonun etkilenmesine sebep olur. İlk olarak söyleyeceğim hormon kortizoldur. Bu hormon vücutta bir tehdit algıladığında salgılanan koruyucu bir yanıttır. Yeterli miktarda salgılanması sağlıklı bir uyaran iken hormonun yükselmesi ile birlikte kilo alımı, psikolojik rahatsızlıklara, uyku bozukluğuna, yüksek tansiyona ve şekere, göğüs ağrısı, sindirim problemleri, adet düzensizliği ve akneye yol açabilir. Stres seviyesini düşürmek istiyorsak kortizol hormonunu azaltmamız gerekiyor.

Güncel yaşantımızdaki maddi sorunlar, geçmişte yaşadığımız olaylar, gelecek kaygısı, içinde bulunduğumuz anı sorgulama, olumsuz düşünceler ve buna benzer konular stresin artmasına sebep olur ve bunun sonucunda cinsel isteksizlik ve performansta azalma görülür.

Stres durumunda yaşanılmış olan herhangi bir cinsel deneyim de yeni bir stres kaynağının oluşmasına neden olabilir. Yine olmazsa, yine erken boşalırsam, yine isteksizlik yaşarsam, kısaca hayatımıza yüklediğimiz anlamlar ve kendimizce eklediğimiz yorumlarda stres kaynağı olabilmektedir.

Burada yapmamız gereken ise; stres ile dost olmaktır ve kendimizde farkındalık oluşturmaktır. Bedenimizin stres anında nasıl olacağını ve bizlerin aslında bunu kontrol altında tutabileceğimizi farketmemiz ve duygularımızı yönlendirmenin elimizde olduğunu bilmektir. Bunu başardığımızda stres anında kendimizi nasıl dengeleyeceğimizi öğrenmiş olacağız.

Peki stres hormonunu dengelemek için ne yapmalıyız?

Stresle baş etme yöntemlerini kullanabilirsiniz.

  • Meditasyon
  • Nefes Terapisi
  • Doğada ve açık havada zaman geçirme
  • Düzenli egzersiz
  • Uyku düzeni

Var olun, sevgi ile.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MUTLULUK NEDİR ?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.