DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2045043฿%-2.10392

a
alan18-kopya

Yasak mı, değil mi?

Gaziantep’te faaliyet gösteren pide fırınlarında Lahmacun ve tepsi yemeklerinin pişirilmeyeceğine yönelik getirilen yasağın, 4 günlük sokağa çıkma yasağında mı, yoksa Ramazan ayı boyunca mı uygulanacak?

Coronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan tedbirler kapsamında yayınlanan genelgede fırınlarda yığılma olmaması ve sosyal mesafenin korunması amacıyla iftar saatine 2 saat kala bu yemeklerin pişirilmesinin yasaklandığı belirtilirken, Gaziantep Pideciler Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı'nın fırıncılara gönderdiği mesajda ise Tepsi pişirme ve lahmacun çeşitlerinin yapımının yaşanacak yoğunluktan dolayı yasak olduğu bildirildi.

Ramazan ayına girilmesi ile birlikte hem vatandaşlar, hem de fırıncı esnafı ikilemde kalırken, bu konuya açıklık getirilmesini istediler. Fırıncılar, “Lahmacun ve tepsi yemeklerinin pişirilmesi tamamen mi, yoksa iftar saatine 2 saat kala mı yasak tam olarak bilemiyoruz. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Gaziantep Valiliği tarafından kamuoyuna duyurulan genelgeye göre iftar saatine 2 saat kala bu yemeklerin pişirilmeyeceği belirtiliyor. Ancak, Oda Başkanından gelen mesajda ise tamamen yasaklandığı ifade ediliyor. Buna bir açıklık getirilmesi lazım. Hangisini uygulayacağız? Bizler pide üretimimizi planlayarak günün belli saatlerinde lahmacun ve börek çeşitleriyle tepsi yemeklerini pişirebiliriz. Bunun kimseye zararı olmaz. Zaten müşterilerimizin sosyal mesafeyi korumasına yönelik her türlü çabayı gösteriyoruz. Konuya Gaziantep Valisi Sayın Davut Gül'ün çözüm üreteceğine inanıyoruz. Gastronomi kentinin en önemli yemeklerinin Ramazanda yasaklanması inanılır gibi değil” dediler.

Bu arada, Ramazan ayını yaşamaya başlayan vatandaşlar ise, Gaziantep’te Lahmacun ve tepsi yemeklerinin bir kültür olduğunu, en azından erken saate pişirilmesine izin verilmesi gerektiğini vurgulayarak,” Evet, tüm dünya Coronavirüs nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Alınacak kararlara elbette saygılıyız ancak yasak yerine önlem alınması ve kurallar konulması daha iyi olur diye düşünüyoruz. Ramazan ayında Gaziantep’te iftar sofralarının olmazsa olmazı lahmacun, börek ve tepsi yemekleridir” diye konuştular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Elif Naz’ın 23 Nisan coşkusu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.