DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2075200฿%-1.30612

a
alan18-kopya

Yatırımcı kadınlardan, operasyona destek

Gaziantep’ten, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi’nde kadınlara yönelik eğitim, çeşitli sosyal aktiviteler ve yatırım yapmak amacıyla giden kadınlar sınırın sıfır noktasında Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan harekata destek verdiler.

Sınırın sıfır noktasında Türk Bayrağı açan ve Suriye’de yaşam mücadelesi veren halka baskı ve zulüm yapan terör örgütü PKK / YPG terör örgütünün artık sonunun geldiğini ifade eden Şemsi Ayaslan ve beraberindeki kadınlar,” Yıllardır Suriye’de mazlum halka zulüm eden terör örgütünün artık sonu geldi.  Sınırımızın dibinde oluşturulmak istenen terör koridoruna müdahale artık kaçınılmaz hale gelmiştir. Sınırımızda terör örgütlerinin olması bizim için ve bölgemiz için çok tehlikelidir. Bizler buraya kadınlarımızın geleceğe daha bir umutlu bakmalarını sağlamak amacıyla yatırım yapmaya, insanlara iş ve aş vermek, çocukların eğitimlerine katkı sunmak, sosyal hayatlarını daha bir anlamlı hale getirmek için geldik. Ancak sınırımızda terör örgütlerinin olması bizim için ve bölgemiz için çok tehlikelidir. Törer örgütlerinin  yanı başımızda olmasını istemiyoruz. PKK / PYD terör örgütü  ABD güdümünde hareket ediyor. Sınırımızın diğer tarafında halkının huzur içerisinde yaşadığı bir devletin olmasını istiyoruz. Sürekli alışveriş ve ticaret yapabileceğimiz güçlü bir devlet olsun istiyoruz” dediler.

Akçakale’de uygulanacak projede yer alan Banu Caner, Elvan Tosun ve Binnur Yücetürk ise, aldıkları kararlardan asla dönmeyeceklerini, Akçakaleli kadınların eğitiminden tutun, kimseye bağımlı kalmadan çalışmalarını sağlayarak ellerinin ekmek tutmasını sağlayacaklarını vurgulayarak,” Sınırın diğer tarafından insanların ezildiğini, zulme uğradıklarını, terör örgütünün baskısı altında yaşadıklarını görünce burada daha fazla kalmaya karar verdik. Akçakaleli kadın kardeşlerimizle el ele vereceğiz, birlikte üreteceğiz, birlikte ülkemizin kalkınmasına katkı sunacağız” dediler.

KADINLARLA BİR ARAYA GELDİLER

Yatırımcı kadınlar, Akçakaleli kadınlarla bir araya gelerek geleceğe dönük beklentilerini dinlediler.,

Akçakale’de uygulayacakları proje hakkında bilgiler veren Şemsi Ayaslan, Banu Caner, Elvan Tosun ve Binnur Yücetürk, “ Burada kuracağımız atölyelerle, açacağımız işyerleri ile bir çok insana yeni bir fırsat sunmayı düşünüyoruz. Bunların yanı sıra, kadınların sosyal hayatlarına da dokunarak geleceklerine daha özgüvenli, fırsat verildiği takdirde her türlü zorluğun üstesinden gelerek başarılı olabileceklerini anlatmak istiyoruz” diye konuştular.

Karşılıklı konuşmalar ve soruların ardından yatırımcı kadınlar, Akçakaleli kadınlarla da birebir sohbet ederek hedeflerini anlattılar.

HABER: Elvan TOSUN

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Fırat’ın Doğusu operasyonuna katılamayan Mehmetçikler kan bağışında bulundu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.