DOLAR

32,4589$% -0.12

EURO

34,7668% -0.65

STERLİN

40,5700£% -0.61

GRAM ALTIN

2.434,05%-0,08

ÇEYREK ALTIN

4.039,00%-0,32

TAM ALTIN

16.132,00%-0,29

ONS

2.336,17%0,19

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2066583฿%-1.37234

a
alan18-kopya

Yüz yüze eğitim 15 Şubat’a kadar uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın yarın imzalanacağını bildirdi. Aşılarla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce ülkemize teslim edilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021’e kadar uzatıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

2020 yılının son kabine toplantısını az önce gerçekleştirdik. İçinden geçtiğimiz bu yıllar ülkemizin yakın tarihindeki pek çok önemli hadisenin 100. yıldönümlerini de ifade ediyor. Önce İstiklal Harbimizin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışlarının 100. yılını idrak ettik. 22 Haziran Amasya, 23 Temmuz Erzurum, 11 Eylül Sivas kongresiyle devam etmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelmesinin ardından istiklal mücadelesi yeni bir safhaya gelmiştir.

Binlerce yıllık medeniyet davasını yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün ayağımıza esaret prangası vurulmuş demektir.

Mavi Vatan'dan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız.

Yüzüncü yılını idrak ettiğimiz her tarihi hadise bize sahip olduğumuz ülkenin kıymetini bir kez daha hatırlatıyor.

Bugünkü kabine toplantımızda ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planını da görüştük.

Ülkelerin fiziki sınırlarının korunmasıyla dijital altyapılarının korunması neredeyse aynı derecede önem kazanmıştır.

Yaklaşık 7 yıl önce kurduğumuz ulusal siber olaylara müdahale merkeziyle ilk adımı atmıştık. Ülkemizin siber güvenlik politikalarını yeni bir strateji oluşturma konusunda adımı attık.

İlk aşaması 2020-2023'ü kapsayan faaliyetleri hayata geçirip ülkemizin dijital altyapısını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz

İlk haberleşme uydumuzu 2022'de uzaya gönderiyoruz.

1 milyon yazılımcı böyle bir projeye gençlerimizin ilgisi geleceğimiz için bize umut vermiştir. Şimdi bu çalışmaları daha da ileriye taşıyoruz. Güçlü ve caydırıcı bir altyapı oluşturuyoruz.

Salgın döneminde üzerinde en çok konuşulan hususlarından biri gıda üretimiydi, kuraklık bunu daha da anlamlı hale getirmiştir.

Bugün 140 ülke, başka yerlerde toprak kiralamak üzere kendisini geleceğe hazırlamanın gayreti içindedir. Toprak kiralamada amaç bugünün ihtiyaçlarını karşılama değil, yarım asır bir asır sonrasının ihtiyaçlarını karşılamadır. Türkiye olarak biz de çeşitli yerlerde toprak kiralamaya başladık.

Yıkıcı ve çapsız bir zihniyet bizim yaptıklarımız üzerinden karşımıza çıkıyor, insanımızı bize karşı kışkırtmak için tamamı çarpıtma olan söylemler kullanıyor.

Türkiye'nin tarımda nereden nereye geldiğini anlatmadan önce soframızda eksikliğini hmediğimiz ekmeğimizi, aşımızı üreten tüm çiftçilerimize şükranlarımı şahsım, milletim adına sunuyorum.

Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır.

Un ihracatında birinci, makarna ihracatında ikinci sıradayız.

Türkiye tarımsal milli gelirini 37 milyar liradan 278 milyar liraya yükselterek Avrupa’da ilk sıraya yükselmiştir. Son 18 yılda 600 baraj, 1457 sulama tesisi yaparak milletimizin hizmetine sunduk.

Toprak nedir, üretim nasıl yapılır bilmeyenler, ağızlarını her açtığında saman ithalatından

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI

Mesela AİHM'in aykırı bir karar sergiledi. Biz de çıktık bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu izin vermeyiz dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Kendileri böyle işlerde yetki sahibi olsalar, ellerinde insanların kanı olan bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar. Lafa gelince her fırsatta Atatürk'ün partisiyiz diye övünen bu kişiler "kendilerine Mustafa Kemal'in askerleri değil it sürülerisiniz" diyen yöneticisine bile ses çıkaramamışlardır.

KORONAVİRÜS SALGINI

Türkiye salgın sürecini başarıyla yöneten ülkelerden biridir. Son kabine toplantımızda 1 milyon 240 bin esnafımıza yönelik 5 milyar liralık bir destek paketini daha kamuoyuyla paylaşmıştık.

2021 yılı asgari ücret rakamı bugün belli oldu. Asgari ücret 2021 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 21,5 artışla bekar ve çocuksuz çalışan için net 2 bin 826 lira evli ve 3 çocuklu çalışan için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktır. Salgın döneminde işverenlere desteği devam ettireceğiz. Kısa çalışma ödeneğinin süresini Şubat sonuna, nakdi desteği ise 17 Mart'a uzattık.

Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde milletimize aktardığımız nakdi destek miktarı 45,5 milyar liraya yaklaştı.

İşverenlerimize ve çalışanlarımızda toplamda 6,5 milyar liralık ilave bir kaynak aktarmış olacağız.

Kısa çalışma ödeneği süresini Şubat ayı sonuna uzattık.

Tüm sıkıntılara rağmen reel sektör ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor.

En önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasını imzalama aşamasına geldik, yarın imzalar atılıyor.

AŞI AÇIKLAMASI

Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor, neticelere göre anlaşmaları imzalıyoruz. Yaşanan aksaklıkları aşmak için tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce Almanya'dan gelecek aşılarını Ocak ayında ulaşacağını umut ediyoruz.

İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

Asıl önemi ve önceliği hem gelenekçi hem yenilikçi yöntemlerle geliştirdiğimiz kendi aşılarımıza veriyoruz. Yüksek teknolojiye dayalı altyapılar, bilim insanlarımızın sayesinde 8 ayrı aşı çalışmasını başarıyla yürütüyoruz. Birinde son aşamaya geçildi. İlgili bakanlıklarımıza, aşı gelişme çalıştırmalarını yakından takip etmeleri hususunda kesin talimat veriyorum. İnşallah en kısa sürede kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız.

Vaka sayısında düzenli düşüşe uygun olarak kısıtlama tedbirlerini dikkatle gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmelerini bekliyorum. Gelişmelerin ümitvar olduğunu gördük. Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Yılbaşı genelgesi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.