Categories: Gündem

Zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve AFAD işbirliğinde düzenlenen Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı, videokonferans üzerinden gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, JICA Türkiye Ofisi Temsilcisi Nobuhiro Ikuro ve diğer ilgililer katıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada,  AFAD durumuna hazırlıklı olmanın önemine değindi,  özellikle zihniyet dönüşümü ve afet öncesi duruma dikkat çekti.

AFAD durumundaki meselelere hazırlıklı olmayla ilgili, hem belediyelere, hem kamu kurum ve kuruluşlarına görevler düştüğünü ifade eden Vali Gül, bu anlamda toplumda yaşayan herkese görev düştüğünü dile getirdi.

Afet öncesi yapılması gerekenler noktasında her şeyin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Gül, “Genel olarak baktığımızda afet sonrası çalışmalarımızın çok başarılı olduğunu görüyoruz.  Afet durumunda da kurtarma, ilk müdahale konusunda iyiyiz ama afet öncesi durumlarda hepimizin yaptıklarını, yapması gerekenleri tekrardan gözden geçirmesi gerekiyor. Çalıştayımızda Japon dostlarımız da var. Orada deprem olduğunda, herhangi bir afetle karşılaşıldığında insanların çok az zararla bu afetleri atlattığını görüyoruz. Demek ki yüksek teknoloji kullanıldığında, iş tam anlamıyla yapıldığında afetlerde çok zarar görülmeyebiliyor. Bu tecrübeyi Türkiye’ye nasıl getirebiliriz, ne yapmamız gerekiyor onu konuşmak gerekiyor” dedi.

Gaziantep özelinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Gül, “Bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. Bu zihniyet dönüşümü ile ilgili Gaziantep’te son 15 günün içerisinde iki toplantı yaptık. Bu toplantıların birincisini kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile karar vericiler olarak yaptık. İkincisini de yine belediye başkanlarımız ve meslek odalarımız ile yaptık. Özellikle meslek odalarından beklentimiz bu uygulamanın içerisinde olmaları nedeniyle konunun tarafı olmaları. Vatandaşlarımızın ise binalarının dayanaklıklarının arttırılması, hangilerinin sağlıklı olup olmadığı, yapı stoğunun nasıl değerlendirebileceğini bilmesi ve dikkat etmesi gerekiyor. Kamunun kendi hizmet verdiği binaların olabildiğince o anlamda bir testten geçirilmesi lazım. Sonuç olarak bu sorunu el birliği ile ancak ortadan kaldırabiliriz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Recent Posts

KONUKOĞLU AİLESİ VERGİ REKORTMENLERİ LİSTESİNDE

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2023 vergilendirme dönemine ilişkin yıllık gelir vergisi ve kurumlar…

13 saat ago

KAYBEDEN SEKTÖRLER İÇİN ‘PARTNER ÜLKE’ FORMÜLÜ

Artan işçilik maliyetleri yüzünden Türkiye’nin emek yoğun sektörlerdeki gücünü kaybetmeye başladığına ve gerekli önlemler alınmadığı…

13 saat ago

YILMAZ’DAN ANTEPFISTIĞINA ÖNEMLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Antepfıstığında yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerileri ile dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, kentin…

13 saat ago

DOĞAN, MAHALLE ZİYARETLERİNDE

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, merkez Mahalle Muhtarları'nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. İlk…

17 saat ago

30 AĞUSTOS EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Prof.…

17 saat ago

30 AĞUSTOS BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı…

17 saat ago