DOLAR

32,4511$% -0.12

EURO

34,7414% -0.68

STERLİN

40,5584£% -0.62

GRAM ALTIN

2.435,99%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.042,00%-0,24

TAM ALTIN

16.142,00%-0,24

ONS

2.334,56%0,12

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2063202฿%-1.30108

a
alan18-kopya

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi Olağan Genel kurul toplantısı yapıldı. Divan Başkanlığını Mehmet Çete’nin yaptığı Genel Kurula 2 bin 700 üyesi bulunan İMO Gaziantep Şubesi üyeleri genel kurula büyük ilgi gösterdi.

Başkan Gökhan Çeliktürk genel kurulda aday olmazken, odanın çalışmaları hakkında üyeleri yönelik yaptığı konuşmada, inşaat mühendislerinin sorunlarını dile getirerek, son yıllarda hem meslek hem de meslektaşları açısından tarihin en kötü zamanlarını yaşadıklarını ifade etti. Her üç İnşaat Mühendisinden biri işsizlikle, işyeri sahibi olanların  ise iflas etmekle karşı karşıya kaldığını belirten Çeliktürk şöyle konuştu:

KAMUDA MÜHENDİS İSTİHDAMI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR

Kamuda mühendis istihdamı her geçen gün azalıyor. Mesleğimizin itibarını zedeleyen uygulamalar hayata geçiriliyor, meslektaşlarımızın imzaları alınıp satılan bir metaya dönüştürülüyor, inşaat mühendisleri ucuz işgücü statüsüne getirilmek isteniyor. Meslektaşlarımızın ve meslek alanımızın Odamıza hiç olmadığı kadar çok ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Öte yandan ülkemiz çok ciddi bir ekonomik krizle sarsılıyor. Hayat pahalılığı, işsizlik, güvencesizlik ve geleceksizlik toplumumuzu maalesef kuşatmış durumdadır. Halk bu sorunlarla boğuşurken ülkenin ekonomik kaynakları bir avuç çıkar çevresinin hizmetine sunulduğunu üzülerek gözlemlemekteyiz.

BAĞIMSIZ ÇİZGİMİZİ KORUYACAĞIZ

Yaşanan sorunları dile getiren herkese karşı, kutuplaştırıcı bir dil kullanılmakta, bilimi referans alarak görüşlerini paylaşan meslek odaları tasfiye edilmeye, vesayet altına alınmaya çalışılmaktadır. Nitekim Odamızın da bu tehditkar dilin hedefi haline geldiği hepimiz biliniyoruz. Meslek mensupları olarak bizler bağımsız çizgimizi koruyup kuruluş ilkelerimizden ödün vermeden bilimi ve tekniği, rantın değil, toplumun çıkarları için savunmaya devam edeceğiz.

SEÇİMLERE “BLOK LİSTE” İLE GİDİLECEK

Genel Kurulda, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin yarın yapılacak olan seçimlerinin çarşaf liste mi, yoksa blok liste mi şeklinde gerçekleşmesi konusunda da oylama yapıldı ve seçimlerin blok liste halinde yapılması kabul edildi.

Daha sonra başkan adayları Mehmet Baki Sağlamer ve Burkay Güçyetmez listelerin divan başkanlığına sundu. Başkan adayları genel kurulda projelerini anlatan birer konuşma yaptı.

İnşaat mühendisleri, yarın yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini seçmek için sandık başına gidecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÜNİVERSİTE SINAVINDA BARAJ PUANI KALKTI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.