DOLAR

32,5692$% 0.3

EURO

34,9777% 0.47

STERLİN

40,8422£% 0.5

GRAM ALTIN

2.441,56%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.043,00%-0,63

TAM ALTIN

16.149,00%-0,72

ONS

2.335,80%-0,09

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2052256฿%-0.60843

a
alan18-kopya

İŞTE YARDIM LİSTESİ

Türkiye’yi büyük üzüntüye sevk eden ve yasa boğan yangın ve sel felaketlerinin yaşandığı bölgelere yardım ve destekler artarak devam ederken, Gaziantep Valisi Davut Gül, “Yapıyorsak doğru yapalım” mantığı ile afet bölgeleri ile temasa geçip, bir ihtiyaç listesi belirledi. Listeyi sosyal medya hesabından duyuran Gül “İhtiyaç duyulan malzemeler bunlardır. Ayrıca lütfen ikinci el yardım malzemesi göndermeyin” uyarısında bulundu.

Gaziantep Valiliği tarafından hazırlanan ihtiyaç listesine göre; yangın ve sel afetine uğrayan bölgelere kuru gıda olarak pirinç, bulgur, makarna, konserve, yağ,salça, hazır çorba, zeytin,kutu meyve suyu, tahin helvası, şeker,tuz, un ve çay gönderilebilecek.

İhtiyaç listesinde, yardım yapılabilecek hijyen malzemeleri grubu malzemeleri ise, diş macunu ve fırçası, şampuan, tırnak makası, kadın pedi, el sabunu, sıvı sabun, maske, kolonya, havlu peçete, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, çocuk bezi, deterjan olarak sıralandı. Listede iç çamaşırı ve dış giyim malzemelerinin yanı sıra, yağmurluk, çizme, ayakkabı bağışında bulunulabilineceği de vurgulandı.

Mobilya, halı, beyaz eşya, tabak, tencere, bıçak gibi ev eşyaları, pilli ışıldak ile  fener de afet bölgelerinin acil ihtiyaç duyduğu malzemeler arasında yerini aldı.

İKİNCİ EL ÜRÜN KABUL EDİLMEYECEK

Valiliğin yardım çağrısında, kesinlikle ikinci el ürün kabul edilemeyeceği vurgulanırken, malzemelerin streçli, tasnifli olarak gönderilebileceği vurgulandı.

Çağrıda, kolay bozulabilecek, soğuk zincir gerektiren, son kullanım tarihi geçmiş ve yaklaşmış ürünlerin kabul edilmeyeceği ifade edildi. Ayrıca, yurttaşların yardım gönderilmeden önce isim ve telefon numaraları sıralanan depolardaki yetkililerle görüşmeleri de önerildi.

Depoların liste ve iletişim bilgileri valilik listesinin ekinde bulunuyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BENDE VARIM

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.