DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2077103฿%8.6141

a
alan18-kopya

KADINLAR EFNAN BEBEK İÇİN SEFERBER OLDU

Gaziantep‘te doğduktan 15 gün sonra SMA TİP-1 tanısı konulan 15 aylık Efnan bebek için başlatılan yardım kampanyası yüzde 94 seviyesine ulaştı. Kalan yüzde 6’lık kısmın toplanması için El ele beraber Projesi (ELBER) Yöneticisi İş İnsanı Şemsi Ayaslan ve Proje Koordinatörü Sara Göktaş öncülüğünde kadınlar bir araya gelerek, düzenledikleri gecede atık malzemelerden ürettikleri toka, gelin tacı ve çeşitli takı malzemelerinin satışından elde edilecek geliri Efnan bebeğin tedavisinde kullanılmak üzere bağışladı.

Gaziantep’te, doğumundan 15 gün sonra SMA TİP-1 tanısı konulan 15 aylık Efnan bebek için başlatılan valilik onaylı yardım kampanyasında mutlu sona çok yaklaşıldı.

Yaklaşık 50 Milyon TL olan tedavi masraflarının karşılanması için başlatılan kampanya yüzde 94 seviyesine ulaşırken, kalan yüzde 6’lık kısmın tamamlanmasının ardından Efnan bebek tedavi için Dubai’ye gönderilecek. 

26 yaşındaki Yusuf ile 22 yaşındaki Zehra Aydoğan, çifti çocuklarının doğumundan 15 gün sonra alınan topuk kanında SMA- TİP-1 tanısı konulduğunu öğrendi. Yaklaşık 50 milyon lira tedavi bütçesi gerektiren hastalık için aile, Gaziantep Valiliği onaylı oluşturduğu yardım kampanyası ile 15 aylık süreçte yüzde 94 seviyesine ulaştı. Yüzde 6’lık kısmın da tamamlanmasıyla Efnan bebek Dubai’de tedavi için yola çıkacak. Efnan bebeği son desteklerinde yalnız bırakmayan El ele beraber Projesi (ELBER) Yöneticisi İş İnsanı Şemsi Ayaslan ve Proje Koordinatörü Sara Göktaş düzenlediği gecede elde edilecek gelirleri Efnan bebeğin tedavisi için kullanacak.

‘KAMPANYAMIZDA YÜZDE 94 SEVİYESİNE GELDİK SON DESTEKLERİ BEKLİYORUZ’

Efnan bebeğin babası Yusuf Aydoğan, kampanyanın 13 aydır devam ettirildiğini ve yüzde 94’lük desteğin sağlandığını söyledi.

Bebeklerinin en büyük şansının erken tanı konulması olduğunu söyleyen  Aydoğan, “Kızım 15 günlükken daha SMA teşhisi konuldu. Şu anda kızım 15 aylık. Kampanyamız 13 aydır sürüyor. Kampanyanın sonuna yaklaştık. Yüzde 94 seviyesine ulaştık. Çok az bir destek daha kaldı. Efnan kızımı biran önce Dubai’ye götürüp tedavisine başlamak istiyoruz. Efnan’ın en büyük şansı erken tanı konulması oldu. Bundan dolayı kas kaybı olmadan Efnan Dubai’ye gidebilirse iyileşme olasılığı yüzde 98. Tedavi süreci 3 ile 9 ay arasında değişim gösterecek. Yaklaşık 13 aydır mücadele veriyoruz. Çok az bir yolumuz kaldı. Efnan’a son destekleri bekliyoruz. İlacın maddi değeri 50 milyon lira. Şu anda 47 milyonu topladık. 1 liraya bile şu süreçte ihtiyacımız var. Efnan’ı inşallah tedavisine kavuşturacağız o da diğer çocuklar gibi koşup oynayabilecek yaşayabilecek” diye konuştu.

‘EFNAN YAŞASIN İSTİYORUZ’

Tedavi için çok kısa yollarının kaldığını söyleyen Anne Zehra Aydoğan, “Evladımızı yaşatabilmek için 15 aydır mücadele veriyoruz. İki yıldır evliyiz ve Efnan bizim ilk ve tek evladımız. Onu kucağımıza aldığımızda daha varlığına alışamadan onun bu hastalığa yakalandığını öğrendik. Evladımızın hastalığının tedavisi olduğunu öğrendik ve valilik izinleri ile bu kampanya başladı. Şu anda yüzde 94 seviyesindeyiz. Destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa bir yolumuz kaldı. Efnan yaşasın istiyoruz. Yüzde 6’lık bir desteğe ihtiyacımız kaldı. Hayırseverlerin desteği ile SMA değil Efnan kazanacak diyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘ATIK ÜRÜNLERDEN ELDE ETTİĞİMİZ TAKI VE TASARIMLARLA SMA’LI BEBEKLERE DESTEK OLUYORUZ’

El ele beraber Projesi (ELBER) Yöneticisi İş İnsanı Şemsi Ayaslan, başlattığı proje ile  atık malzemelerin üretiminden elde edilen toka ve tasarım ürünlerinin satılmasıyla SMA’lı çocuklara destek olduklarını söyledi.

Efnan bebeğin de destek için yanında olduklarını ve düzenledikleri gecede elde edilecek gelirin tedavi süreci için kullanılacağını söyleyen Ayaslan, “Efnan bebeğimiz için bu gece bir matine düzenledik. Yüzde 6’lık dilim için mücadele ediyoruz. Projemde yıllardır çalışıyorum. Atık parçalardan elde ettiğimiz parçalarla yeni ürünler üretiyoruz ve bununla hem kadınların aile ekonomilerine hem gençlerimize hem de SMA’lı çocukların geleceğine dokunuyoruz. Projeye onlarca kadınlarımızın desteği var. Bizden iş alıyorlar bu projeye destek oluyorlar” diye konuştu.

Proje koordinatörü Sara Göktaş ise SMA’lı çocuklar için desteklerinin devam edeceğini söyleyerek şu ifadelerde bulundu: “Bugün de Efnan için buradayız. Efnan SMA’lı çocuğumuz. Son destekler için buradayız ve bu geceyi düzenledik. Atık ürünlerden bir toka tasarımı yaptık ve bu tokayı satışa çıkarttık. Bu gece satılanların tamamı Efnan’a diğer satışların ise yüzde 20’si başka SMA’lı çocuklarımıza gidecek. Projemiz hem atık projesi hem ev hanımlarının aile ekonomisine dokunması amaçlı hem de SMA’lı çocuklara dokunma amaçlı hayata geçirildi.”

Efnan bebek için düzenlenen gecede sahne alan sanatçı Murat Çelik’te en güzel şarkılarını seslendirdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tüm Yorumlar (1)

Sıradaki haber:

GÖKLER GAZİ ŞEHİRLİLERİN YAPTIĞI İHALARLA DONATILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.