DOLAR

32,3840$% -0.18

EURO

34,7084% -0.12

STERLİN

40,5868£% 0.02

GRAM ALTIN

2.431,35%-0,28

ÇEYREK ALTIN

3.959,00%-2,40

TAM ALTIN

15.813,00%-2,46

ONS

2.331,12%-0,28

BİST100

9.997,55%0,83

BİTCOİN

2008533฿%-3.14551

a
alan18-kopya

“KADİR GECESİ, KUR’AN AHLAKININ DÜNYAYI KUŞATTIĞI GECEDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Kadir Gecesi’nin feyiz ve bereketinin bin aydan daha hayırlı olan bir gece olduğunu dile getirerek, zaman ve mekânlar; önemli olaylarla değer kazanırlar. Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan en önemli özelliğin, 14 asırdan beri insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece nazil olmaya başlaması olduğunu belirterek mesajına şöyle devam etti:

“Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Bu günler de geçecek, yaralarımızı beraber sarıyoruz. Asil milletimiz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de yardımlaşma ve dayanışma ahlakının en güzel örneklerini ortaya koymaktadır. Milletimiz, yaşadığımız asrın felaketi karşısında büyük bir dayanışma örneği sergilemiştir. Tarihin en büyük sınavlarından birini yaşayan milletimiz, aynı zamanda tarihin en büyük dayanışma örneğini ortaya koymuştur. Birbirimizin dualarına ihtiyacımız var. Duaların kabulüne vesile geceler içerisinde bu kadim gecenin çok büyük yeri var.

Kur’an’ı Kerim’in vahiy yoluyla Peygamberimiz Hz. Muhammed’e gönderilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nde yapılan ibadetlerin bin aydan daha faziletli olduğu, yüce kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’de anlatılmıştır. Rabbimizin engin rahmetiyle umut, bağışlanma ve huzur kapılarının açıldığı Kadir Gecesi, derin bir tefekkür ve samimi bir muhasebe ile bizi değerli kılan Kur’an ahlakının dünyayı kuşattığı gecedir.Allah’ın rahmetinin yeryüzünü kuşattığı selam gecesinin, vicdanlarımızı aydınlatmasını, gönüllerimizi huzur ve sükunetle doldurmasını, dualarımızı en güzel mertebede buluşturmasını temenni ediyorum. İçten ve samimi dualarımıza bütün insanlığı dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı; güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hâkim olduğu bir dünya için dua edelim. Bu duygularla Gaziantep halkının ve tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ARA TATİLDE ÇOCUKLARA KİTAP SÜRPRİZİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.