DOLAR

32,3441$% -0.25

EURO

34,6798% -0.4

STERLİN

40,5900£% -0.6

GRAM ALTIN

2.414,30%-0,84

ÇEYREK ALTIN

3.939,00%-1,43

TAM ALTIN

15.730,00%-1,40

ONS

2.316,31%-0,82

BİST100

10.079,93%-0,03

BİTCOİN

2051576฿%1.6151

a
alan18-kopya

KAVURUCU SICAKLIKLAR KALP KRİZİNİ TETİKLİYOR

Son günlerde artan sıcaklıklar bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Bu sorunların başında gelen kalp hastalıkları, yaz aylarını yaşadığımız şu sıcak günlerde oldukça gündemde.

Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Hayri Alıcı, sıcaklık artışlarının kalp hastaları için daha zorlayıcı ve tehlikeli olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

ARTAN HAVA SICAKLIKLARI KALP KRİZİNİ TETİKLEYEBİLİR

Yaz aylarında kalp sağlığının bozulmasının en önemli sebebi sıcaklığın artmasıyla vücudun ısı dengesini korumak için yaptığı düzenlemelerdir.  Hava sıcaklığının artması nedeniyle terleme ile vücutta sıvı ve tuz kaybı meydana gelir. Sıcaklık, damarlarda genişlemeye, sıvı ve tuz kaybına, kalp atışlarının hızlanmasına, kalbin iş yükünün artmasına ve kanın pıhtılaşmasına sebebiyet verebilir.

KAVURUCU SICAKLAR NEMLE BİRLEŞTİĞİNDE ÇOK DAHA TEHLİKELİ BİR HAL ALIR.

Sıcaklıklar ve sıcaklığın artmasıyla ortaya çıkan nem oranı  özellikle kalp damar hastalığı, kalp yetersizliği ve hipertansiyon sorunu olan kişiler için risk taşır. Cildi besleyen damarlar soğukta büzüşürken, sıcakta genişleyerek vücuttaki ısı kaybını azaltmaya veya artırmaya çalışır. Bu da kalbin daha fazla çalışmasını gerektirir. Kalp yetmezliği bulunan kişilerde kan akımının ağırlıklı olarak cilde yönlenmesi, diğer organların fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesine engel olur.

KALP KRİZİNİ ÖNLEMEK İÇİN BOL SU TÜKETİN

Olası bir kalp krizini önlemek için özellikle kalp hastası olan kişilerin bol sıvı tüketerek güneşin zararlı etkilerinden korunmalarının oldukça önemli olduğunu belirten Özel Hatem Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Alıcı ‘ Yazın günde 2-2.5 litre su tüketmeye özen gösterin. Su içmek için susamayı beklemek şart değildir. Özellikle de kalp hastalarının sıcak havalarda yaşanan su kaybını gidermek için bol miktarda su tüketmelidir.  Mümkün mertebe saat:10.00 ve 16.00 arasında dışarıya çıkmayın. Açık renkli, rahat ve bol, terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysileri tercih edin. Terle birlikte vücudumuzda elektrolit, özellikle de sodyum kaybı fazla olacağından, doktorunuzun önerdiği miktarda tuz kullanın. Hafif yemekler tercih edin. Yağlı kızartmalardan ve baharatlı gıdalardan uzak durun. Düzenli doktor kontrolü ihmal etmeyin’ dedi.  

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MURAT ÇETİN’DEN24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.