DOLAR

33,9818$% 0.11

EURO

37,7251% -0.39

STERLİN

44,7272£% -0.19

GRAM ALTIN

2.726,78%-0,69

ÇEYREK ALTIN

4.501,00%-0,22

TAM ALTIN

18.032,00%-0,22

ONS

2.497,13%-0,76

BİST100

9.771,16%-1,67

BİTCOİN

1834107฿%0.43965

a
alan18-kopya

MAHALLE HALKI MAĞDUR, ÖĞRENCİLER PERİŞAN

Çekmeyen telefon ve internet hatları 450 haneli mahalleyi canından bezdirirken, mahallede eğitimlerini online sürdüren öğrenciler de derslere katılamıyor.

Mahalle halkı yetkililere kalıcı bir çözüm bulunması için çağrıda bulunarak,”  Ne telefonlar çekiyor ne de internet hatları. Yetkililerin bu sıkıntılara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Mahallede bir vatandaşımız hastalandığında, farklı bir sorun ortaya çıktığında çaresiz kalıyoruz. Bu sıkıntı çözülsün artık” dediler.

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı 450 haneli daha önce köy statüsünde olan ancak 2012 yılında yapılan kanun değişikliği ile Mahalle olan Adaklı Mahallesi (Keret) ile 100 haneli Fıstıklı mezrasında yaşanan cep telefonu ve internet sıkıntısı vatandaşları çileden çıkardı.

Yıllardır mahallelerinde cep telefonlarının çekmememesi ve internet hatları ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını ifade eden mahalle halkı, acil çözüm için yetkililere çağrıda bulundu. Özellikle pandemi döneminde insanların köye akın ettiğini ve yaşanan yoğunluk nedeniyle durumun daha da kötüye gittiğini belirten mahalle halkı, alt yapının bir an önce güçlendirilerek bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını istiyor.

MAHALLE HALKI VE MUHTAR TEPKİLİ

Yaşanan sıkıntı yüzünden acil durumlarda çok mağdur olduklarını ve  öğrencilerin online derslere katılım sağlayamadığını belirten Adaklı Mahalle Muhtarı Mustafa Taşçı, “Bölgemizde yıllardır internet ve cep telefonu hatları ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. GSM hatlarında büyük bir sıkıntı var.  Burada yangın olsa, hastamız olsa, acil bir durum olsa kimseye ulaşamıyoruz. Birilerine ulaşmak için yüksek yerlere çıkmamız gerekiyor. Pandemi nedeniyle uzaktan yapılan online derslere öğrencilerimiz katılamıyor. Pandemi sonrası mahalle nüfusu da arttığı için mevcut hatlar yoğunluğu hiç kaldırmıyor. Ne telefonlar çekiyor ne de internet hatları. Yetkililerin bu sıkıntılara bir çözüm bulmasını istiyoruz. Mahalle halkı olarak çok mağduruz. Hastamız olduğunda, bir sıkıntımız olduğunda çaresiz kalıyoruz. Bu sıkıntıyı çözsünler artık” dedi.

GSM ŞİRKETLERİ ÇOK DUYARSIZ

Mahalle halkı Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, eğitim seviyesini yükseltmek için gecesini gündüzüne kattığını fakat GSM şirketlerinin konuya duyarsız kalmalarından dolayı bu çabaların boşa gittiğini  vurgulayarak,” Milli Eğitim konusunda hiç bir sıkıntımız yok bize her türlü imkan sunuluyor. Ancak bu konu Ulaştırma ve Alt Yapı bakanlığının sorunu, bakanlık yetkililerini bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MİLLETE HİZMET, BİZİM İÇİN ÇOK DAHA DEĞERLİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.