DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2065728฿%-0.54711

a
alan18-kopya

MEDENİYETLER KOROSU, DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN SÖYLEDİ

İnşaat mühendisleri Odası’nın – 19 Aralık Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Antakya Medeniyetler Korosu Gaziantep’te konser verdi. Tamamı depremzede olan koro üyelerinin verdiği konserin geliri depremzede çocuklar için kullanılacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nin organizasyonu ile Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen depremzede çocuklar için dayanışma gecesine Vali Vekili Muhammet Önder, CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep protokolü, Meslek Odası Başkanları, STK başkanları ve inşaat mühendisleri ve eşleri katıldı. 

İMO Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Aralık’ın İnşaat Mühendisleri Odası’nın kuruluş yıldönümü olduğunu belirterek, geleneksel kış balosunun bu yıl 6 Şubat depremlerinde kaybedilen vatandaşların anısına saygı dolayısıyla düzenlenmediğini söyledi. Güçyetmez, “Kış balosunun yerine tamamı depremzedelerden oluşan Antakya Medeniyetler Korosunun katılımıyla ve gelirinin depremzede çocukların ihtiyacı için karşılanacağı dayanışma konserimizi gerçekleştirdik” dedi.

Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, gecede yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘’Türkiye`de inşaat mühendisliği mesleğinin kurumsallaşmasında en önemli kilometre taşı olan İnşaat Mühendisleri Odasının kuruluş yıl dönümünü bu yıl oldukça buruk ve üzüntülü kutluyoruz. 6 Şubat 2023 Depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı diliyorum. 6 Şubattan bu yana büyük felaketler ve acılar yaşadık. Çok zor süreçler geçirdik, etkisi belki de yıllarca sürecek olan ekonomik, sosyolojik ve psikolojik anlamda da çok zor süreçlerin de içerisine girdik. Değerli konuklar ;Türkiye bir deprem ülkesidir. Topraklarının büyük bölümü deprem kuşakları üzerindedir. Depremin bir doğa olayı olduğu, yıkıcı etkisinin ise yapılaşma ile doğrudan ilintili olduğu bilinmektedir. Depremin afetlere dönüşmesini engellemenin yolu akıl ve bilimden geçmektedir.İnşaat Mühendislerine gereken değer verilmeli, bilimsel ve mesleki gerçeklikler artık önemsenmelidir. İnşaat mühendisleri olarak uyarılarımız ve çabalarımız bizim yalnızca mesleki değil, aynı zamanda insani ve vicdani sorumluluğumuzdur.Bizler depremi unutturmak istemiyoruz.Artık doğa olaylarının afetlere dönüşmesini istemiyoruz.Afetlerde artık can kayıpları yaşamak istemiyoruz. Bu gece de sizlerle kendileri de depremzede olan Antakya Medeniyetler Korosunu buluşturarak depremzede çocuklarımıza destek olmak istedik.Geceye katılımlarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum’

Yoğun katımla gerçekleşen gecede konuklar duygu dolu anlar yaşadı. Gecenin sonunda Şube Başkanı Burkay Güçyetmez ve eşi tarafından Koro şefi Yılmaz Özfırat’a çiçek ve teşekkür plaketi sunuldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MERHUM MEHMET ERDEMOĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.