DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2072258฿%1.06634

a
alan18-kopya

MODA GAZİANTEP FUARI İKİNCİ KEZ KAPILARINI AÇTI

Moda Gaziantep Fuarı Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle ikinci kez kapılarını açtı. 19-22 Aralık tarihleri arasında açık kalacak fuar ekonomide yüksek katma değer oluşturan ve teknolojisini sürekli geliştiren tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından ikincisi organize edilen MODA Gaziantep Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuara, Orta Doğu başta olmak üzere, Rusya, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılması öngörülüyor.

Aracıyı aradan kaldırarak, daha kaliteli ve ucuz üretim yaptırmak isteyenleri, asıl üreticiler ile direkt olarak tanışmak isteyenleri bir araya getirecek ve 22 Aralık’a kadar sürecek olan MODA Gaziantep Fuarında; bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makineleri sergileniyor.

Fuar, Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği iş birliği ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından destekleniyor.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Taner Özdurak, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, PENKON Başkanı Yılmaz Bulgan, Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ile şehir protokolü katıldı.

Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tüyap Fuarcılık Grubu olarak yılın son fuarını Gaziantep’te açmaktan dolayı çok mutluyuz. Fuarımızın bölgeden yapılan tekstil ihracatına büyük katkı sağlamasını hedefliyoruz. Adana, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa ve Gaziantep olmak üzere 11 şehirden 103 katılımcı firmamızı 35 ülkeden planlı olarak gelecek 250 kişilik alım heyeti ve binlerce ziyaretçi ile fuarımız kapsamında buluşturmayı hedefliyoruz. Ek olarak 65 ülkeden 850 yabancı iş insanı online davetiye doldurdu. Yerli ve yabancı yaklaşık 10 bini aşkın sektör ilgilisinin ziyaretini bekliyoruz.

Fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum. Fuarın sektöre, bölgeye ve Gaziantep’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

PENKON Başkanı Yılmaz Bulgan, “Tüyap Fuarcılık Grubu ile birlikte bu yıl fuar alanında bir yeniliğe daha imza atacağız. Fuar alanımızda 2024 yılının trend renklerini, sürdürülebilir hazır giyim ürünlerini, geri dönüştürülmüş koleksiyonları ve organik ürünleri “Trend Alanı”mızda sergileyeceğiz. Cumhuriyetin 100. yılında Tekstilde Sürdürülebilirlik Zirvesi de gerçekleştirerek Gaziantep Üniversitesi’nin değerli öğretim üyelerini fuarımızda ağırlayacağız. Deprem felaketinin üzerinden henüz bir yıl dahi geçmemiş olmasına rağmen bölgede böylesine kıymetli organizasyonlar gerçekleştirmek birlik ve beraberliğimizin en önemli göstergesidir.

Dört gün boyunca her alanda üretim, gelişim ve iş birliği örneklerini yansıtacağımız fuarımızın tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk,  “Hazır giyim sektörü, Türkiye’de 1980 sonrası ihracat kültürünü geliştiren, istihdamda organize, üretimde sermaye birikimini sağlayan, modüler ve kadın istihdamında da önemli bir sektördür. Ancak üretim aşamasında çok etkileşim sağlayamıyoruz ama fuarlar sayesinde bu etkileşimi çok iyi sağlayabiliyoruz. Bir ülkenin kalkınmasında, bölgenin tanıtımda fuarlar çok kıymetli, bir şehirde fuar yaptığınız zaman o şehrin en küçük esnafından en büyük zincirine kadar fayda sağlanıyor. Dört gün boyunca sürecek olan fuarımıza katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum ve tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak ise, “Fuarımıza ilgi artarak devam ediyor. Tekstil sektörü bizim sanayimizin mayası konumundadır. Hem şehrimizin hem ülkemizin lokomotif sektörlerinin başında gelmektedir. Penye, konfeksiyon ve hazır giyim sektörü de emek yoğun bir iştir. Üretim ve ihracatın yanında sağladığı istihdamla sosyo-ekonomik yaşama büyük katkı sağlamaktadır. Kentimizden geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz 10,5 milyar dolarlık ihracatımızda yüzde 36 ile tekstil sektörü ilk sırada yer almaktadır. İnşallah düzenlemiş olduğumuz fuarlarımızla sektörümüz güç kazanacak ve ticaretimiz daha da canlanacaktır” diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Üretim olmazsa şehir ekonomisi olmuyor. İhracat olmazsa şehir ekonomisi olmuyor. İstihdam olmazsa şehir ekonomisi olmuyor. Bunların hepsinin olabilmesi için de hepimizin yapması gereken işler var. Dolayısıyla yüz yıl sonra gazinin çocukları olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bize bıraktığı manevi mirasla şehrimize bakıyoruz. Şehrimize baktığımızda iki milyonluk şehrimiz bizim için çok büyük bir hazine. Organik sanayi ve ikiz dönüşümle beraber şehrimizi kalkındıracağız. Bu fuarı da işin uzmanı Tüyap’ın yapmasından dolayı mutluyuz, fuarımız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep’in ülkemiz için üreten katma değer yaratan bir şehir olduğunu belirterek, “Bu kent Doğu ve Güneydoğu’nun parlayan yıldızıdır.  Çalışmanın, üretmenin, istihdam yaratmanın, kazanmanın ve kazandırmanın önemli olduğunu kentlerin başında gelmektedir. Fuarlar, hem üretim hem ticaret hem de yurt dışı ziyaretçi sayısı bakımından büyük bir öneme sahiptir. Tüyap’a kentimize böyle bir fuar kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Sektörün yanında olduğumuzu bilmenizi isterim.  Bereketli ve kazançlı bir fuar olmasını diliyorum” dedi.

Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.30 saatleri arasında, son gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DEREDE BEBEK CESEDİ BULUNDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.