DOLAR

32,2224$% 0.16

EURO

35,2257% 0.26

STERLİN

41,1332£% 0.49

GRAM ALTIN

2.476,39%0,36

ÇEYREK ALTIN

4.012,00%0,37

TAM ALTIN

15.975,00%0,35

ONS

2.392,72%0,29

BİST100

10.158,63%-0,15

BİTCOİN

2123395฿%6.68668

a
alan18-kopya

PROJE İPTAL EDİLDİ, TARIM ARAZİLERİ KURTULDU

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen bölgelerden Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı Mahallesi’nde (Köyü) bağ, fıstık, zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazisine TOKİ tarafından yapımı planlanan deprem konutları projesi iptal edildi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı Mahallesi’nde (Köyü) bağ, fıstık, zeytin ağaçlarının bulunduğu tarım arazisine TOKİ tarafından yapılması planlanan deprem konutları CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen’in girişimleri sonucu iptal edildi.

6 Şubat depreminde en çok hasarı gören İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı köyünde deprem konutu yapılacağı gerekçesiyle verimli tarım arazilerinin bulunduğu alan tercih edilerek, elli yıllık bağ, fıstık, zeytin ağaçları iş makinalarıyla sökülmeye başlandıktan sonra, köy halkı depremde yaşadıkları mağduriyetin üzerine, geçim kaynakları olan tarım arazilerinin de ellerinden alınarak ikinci bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek tepki gösterdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen Kırıkçalı köyünü ziyaret ederek, verimli tarım arazileri üzerinde kurulması planlanan konut projesini yerinde inceledikten sonra konuyu TBMM’ye taşıdı. Öztürkmen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,  köylülerin yaşam alanlarının doğrudan hedef alındığına dikkat çekerek  yaşanan hukuksuzluğun son bulması için hükümete çağrıda bulundu.  Hasan Öztürkmen’in çağrısı sonuç verdi ve proje iptal edilerek daha uygun bir yer tercihi için çalışmalara başlandı.

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, projenin iptal edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında bakanlık düzeyindeki girişim ve taleplerim doğrultusunda Kırıkçalı köyünde yapımı planlanan TOKİ projesi iptal edildi” dedi.

‘GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ’

Öztürkmen, “6 Şubat depreminde en çok hasarı gören Kırıkçalı köyünde yapımı planlanan toplu konut projesinin iptali için gerek Meclis gündemine taşıyarak gerekse de medya aracılığıyla yaptığım açıklamalar ile hükümete çağrıda bulunmuştum. Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Hükümet yetkilileri ile yaptığım görüşmeler neticesinde söz konusu projenin iptal edildiği ve daha uygun bir yer tercihi için çalışmalara başlanıldığı bilgisi tarafıma iletildi” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YAZ MEVSİMİNDE SAĞLIKLI CİLT İÇİN GÜNEŞTEN KORUNMA ÖNERİLERİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.