DOLAR

32,9816$% 0.3

EURO

35,3874% 0.23

STERLİN

41,9206£% 0.15

GRAM ALTIN

2.457,05%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.022,00%0,05

TAM ALTIN

16.088,00%0,04

ONS

2.317,05%-0,09

BİST100

10.679,98%-0,82

BİTCOİN

2036323฿%0.83781

a
alan18-kopya

SANKO’DAN BİR-İKİ-İM-LERİM TEMALI HEYKEL SERGİSİ

Özgür Çağlar, farklı teknikler kullanarak yaptığı eserlerinden oluşan “Bİr-iki-İM-lerim” temalı heykel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.

Heykeltraş Özgür Çağlar, sergi açılışında yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü Gaziantep’te eserlerini sanatseverle buluşturmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Eserlerinin konusunu imlerin oluşturduğunu belirten Çağlar, “Türkçe sözcük olan im işaret, emare, simge, belirti gibi anlamlara gelmektedir. Bu bağlamda yaptığım heykeller tarihsel, toplumsal olaylar ve toplumda iz bırakan kişilerden kesitleri yansıtmaktadır” dedi.

SANKO Sanat Galerisi’nin kültür ve sanata sunduğu katkının önemine de vurgu yapan Çağlar, “Eserlerime ev sahipliği yaparak Gaziantepli sanatseverlerle buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi’nin destekleriyle yayımlanan Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı isimli yayını Çağlar’a takdim etti.

Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Muhammed Aliyev, Bekir Baba, Tuğrul Damgacı, SANKO Okulları Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem Tanyeri, Ressam Gülay Karslıgil, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Özer Çağlar, sanatseverler ve davetliler katıldı.

Özgür Çağlar’ın 30 eserinin yer aldığı “Bİr-iki-İM-lerim” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Haziran 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ÖZGÜR ÇAĞLAR

Özgür Çağlar, 1973 yılında Gaziantep Karayusuflu Köyünde doğdu. Ortaokul ve liseyi Gaziantep Atatürk Lisesinde okudu. İlk sanat derslerini aynı okulda Gül Öztürkmen ve Özay Malkaya’dan aldı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Prof. Zafer Gençaydın atölyesinden 1998 yılında mezun oldu, Prof. Hasan Pekmezci’den özgün baskı dersleri aldı.

Hatay Hassa Lisesi’nde 1998-2002 yılları arasında resim öğretmenliği yapan Çağlar, 2002 yılından beri Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi’nde Sanat Eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde heykel, seramik ve desen dersleri veren, ulusal ve uluslararası sergilere katılan sanatçı, sanatsal çalışmalarını Aksaray’da kendi atölyesinde devam ettirmektedir.

Farklı disiplinlerde eserler ortaya çıkaran ve özellikle heykel sanatıyla yakından ilgilenen sanatçının, ulusal müzelerde, çeşitli kurum, kuruluş ve kültür merkezlerinde heykelleri yer alıyor. Bilimsel anlamda arkeolojik kazılarda çıkan çeşitli dönemlere ait kafatasları üzerinden antropoloklarklarla birlikte adli sanat kapsamında balmumu ile yeniden yüzlendirme çalışmaları gerçekleştiren sanatçı, çeşitli tiyatro oyunlarında oyunculuk, yönetmenlik ve sahne dekor tasarımları yaptı.

Sanatçının yamaç paraşütü pilotluğu ve enduro motosiklet hobileri arasında bulunuyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“MİLLÎ MÜCADELE RUHUNU YAŞATARAK BAĞIMSIZLIK MEŞALEMİZİ TAŞIYACAĞIZ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.