DOLAR

32,4690$% -0.01

EURO

34,8779% 0.23

STERLİN

40,9460£% 0.66

GRAM ALTIN

2.434,79%-0,14

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%-1,43

TAM ALTIN

15.856,00%-1,52

ONS

2.339,57%0,08

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2034232฿%-1.83313

a
alan18-kopya

ŞANLIURFA’YI KARIŞTIRAN MEKTUP

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Şanlıurfa‘nın Birecik ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, bu kez de İçişleri Bakanlığı’na dilekçe gönderip Birecik ve Halfeti’nin Gaziantep‘e bağlanması talebinde bulundu. Talebe, her iki ilçede de destek verilirken, bazı ilçe sakinleri ise Şanlıurfalı olduklarını ve öyle kalmak istediklerini dile getirdiler.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saadettin Bilgin, 2018’de Şanlıurfa’nın Fırat Nehri kıyısındaki ilçeleri Birecik ve Halfeti’nin Gaziantep’e bağlanmasına yönelik bir mektup yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

2 ilçede oturanların mesafe nedeniyle daha çok Gaziantep’i tercih ettiklerini ve bu kentte işlerini hallettiklerini belirten Bilgin’in talebi, cevapsız kaldı. Bilgin, 5 yıl sonra bu kez dilekçe yazarak, talebini İçişleri Bakanlığı’na iletti.

“ŞANLIURFA’YA GİDİP GELMİYORUZ”

Referandum talebinde de bulunan Bilgin, Halfeti ve Birecik ilçesindeki vatandaşların, Gaziantep’e bağlanma istediğini kaleme aldığını ifade ederek, ”Vatandaşlarımız, bütün ilişkilerinin Gaziantep ile olduğunu söylüyor. ‘Şanlıurfa’ya gidip gelmiyoruz, bilmiyoruz. Şanlıurfa ile bir ilişkimiz ve bağımız yok’ diyorlar. İçişleri Bakanlığı’na yazdığım dilekçede Halfeti ve Birecik ilçesinin Gaziantep’e bağlanmak istediğini yazdım. Vatandaşların referandum yapılmasını istediğini belirttim. Ben de bunun üzerine referandum yapılmasını talep ettim. Daha önce de ilçedeki hastalarımızın, Gaziantep’e nakledilmesi için Sağlık Bakanlığı’na dilekçe yazmıştım. Hastaların 90 kilometrelik mesafede bulunan Şanlıurfa’ya giderken hayatlarını kaybedenlerin olduğunu belirttim” diye konuştu.

” GAZİANTEP İLE İÇ İÇEYİZ”

Gaziantep ile hem mesafe ve hem de ticari alanda iç içe olduklarını, Gaziantep’in ilçelerine daha yakın olduğunu vurgulayan Bilgin,” Gaziantep ile ilçemiz arası 55 kilometre, ancak Şanlıurfa ile mesafemiz 90 kilometre. Gaziantep bize daha yakın. Hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz ve Türk milletiyiz. Hastaneler, şehirlere ait olmamalıdır diye belirttim. Ne kadar bunu dile getirsek de bir cevap bile alamadık. Ticari ilişkiler başta olmak üzere tüm ilişkilerimiz Gaziantep ile. İğneden ipliğe kadar Gaziantep ile iç içeyiz. Eğer bu konuda referandum yapılırsa; yüzde 80-90 Gaziantep’e bağlanması yönünde oy çıkacağını düşünüyorum. Bundan dolayı Halfeti ve Birecik’in, Gaziantep’e bağlanmasını istiyoruz. Gaziantep, bize daha iyi bakar. Hem çok yakınız hem ilişkilerimiz çok güçlü diye konuştu.

KUYUMCULAR ODASI’NDAN DESTEK

Bu arada Birecik Kuyumcular Derneği’nden de talebe destek geldi.

Birecik Kuyumcular Derneği Başkanı Orhan Dirier, Şanlıurfa’nın Birecik ve Halfeti’ye bir katkısı olmadığını belirterek, ”İlçelerimiz Gaziantep’e bağlansın. Hiç değilse hizmet alalım. Birecik Kuyumcular Derneği Başkanı olarak Birecik ve Halfeti’nin bir an önce Gaziantep’e bağlanmasını istiyorum” dedi.

Öte yandan, Birecikli esnaflar da ilçelerinin Gaziantep’e bağlanmasının olumlu etkilerinin olacağını ifade ederek,” Kültür ve mesafe olarak Gaziantep hem Halfeti hem Birecik’e daha yakın. Bütün alışverişimizi Gaziantep ile yapıyoruz. Sadece resmi işlemler için Şanlıurfa’ya gidiyoruz. Yine devlet yardımları yeteri derecede bize sağlanmıyor. Bunun için Gaziantep’i tercih ediyoruz” şeklinde konuştular.

ŞANLIURFALIYIZ VE BÖYLE KALMASINI İSTİYORUZ

Bazı ilçe sakinleri ise Gaziantep’e bağlanma konusunu doğru bulmadıklarını söyleyerek,” Fırat’ın incisi bu 2 ilçenin Gaziantep’e bağlanmasını doğru bulmuyoruz. Her zaman Şanlıurfalıyız ve böyle kalmasını istiyoruz” dediler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

PİKNİĞE GİDEN GENÇ KIZIN ACI SONU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.