DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2042607฿%-2.2302

a
alan18-kopya

“SAYGIMIZ, MİNNETİMİZ VE ÖZLEMİMİZ HİÇ EKSİLMEDİ”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Atatürk‘ün vefatının 85. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı paylaştı.

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci, Atatürk’ün milletimiz için önemini vurgulayarak, “Bir milletin küllerinden doğmasına liderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değeri onu anlayabilen yediden yetmişe herkes için tartışılmazdır. Ebediyete intikal ettiği günden beri saygımız, minnetimiz ve özlemimiz hiç eksilmedi.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşüne özellikle dikkat çeken Ahmet Fikret Kileci şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar Gazi’nin askeri bilgisi ve dehası, harp sahasındaki başarıları ve sahadaki mücadeleler sonrası siyasi başarıları üzerine çok yazıldı çizildi. Saydığım konulardaki muazzam başarıları yok edilmek istenilen bir millete can suyu oldu, onu bir milletin kahramanı yaptı. Tüm milletin canını ortaya koyduğu Milli Mücadele Dönemi’nin çetin çarpışmalarının ardından asla durmadı, dinlenmeye çekilmedi. Asıl mücadelenin Cumhuriyetimizin tüm dünyaya ilan edildikten sonra başladığını biliyordu. Savaşlardan bitap düşmüş bir milletin eğitim, sanayi, sağlık, kültür, siyasi ve ekonomi alanlarında kalkındırılması gerektiğinin bilincindeydi. Sahip olduğu geniş vizyon ile bir milletin ayakta kalmasını sağlayan bu alanlarda devrim niteliğinde adımlar attı. Savaşların hemen ardından köy enstitülerinin temeli atıldı, sanayi kongreleriyle yatırım stratejileri belirlendi; dilimizi, tarihimizi ve kültürümüzü muhafaza eden kurumlar oluşturulmaya başlandı, o yıllarda en medeni görülen ülkelerin bile karşı çıktığı kadınlara seçme ve seçilme hakkını Türk kadının elde etmesini sağladı. Yurt dışına öğrenciler gönderilerek eğitimli insan kaynağının oluşturulması hedeflendi. Bu hedef doğrultusunda daha o yıllarda dünyaca ünlü Türk bilim insanları yetişmeye başladı. Kendisinin eğitime verdiği özel önemden dolayı bazen lise ve yüksek okulları ziyaret eder sınav kurullarında yer alırdı. Girdiği bir sınav sonrası “bu öğrenci ile ilgilenin” dediği Aydın Sayılı kariyerinin ilerleyen zamanlarında Ordinaryüs Profesör Doktor unvanı almış ve dünyada bilim tarihi alanında bilinen ilk doktora derecesinin sahibi olmuştur. Burada özellikle dikkat çekmek istediğim nokta kendisinin vizyonudur. Koltuğunda oturduğu Cumhurbaşkanlığı makamına rağmen okullara gidip derslere giriyor, sınav kurullarında yer alıyor, gerekli özen gösterildiğinde dünya çapında ünlü bir bilim insanı olabilecek öğrenciyi çok kısa bir temas sonucunda fark edebiliyor, o öğrenci henüz dünyanın bile çok aşina olmadığı bilim tarihi gibi bir alanda ülkemize bu kültürün yerleştirilmesini sağlıyor. Bu kendisinin vizyonu ve dehasıyla ilgili verilebilecek örneklerden sadece bir tanesidir. Onun liderliğinde ülkemiz kısa zamanda birçok alanda sıçrama sağlamış ve medeni ülkeler arasında yerini almıştır. Bugün bir milletin kalbinde ve hafızasında bu kadar yer edinmesinin sebebi kahramanlığı ve fedakarlığının yanında sahip olduğu dehası ve vizyonudur. Varoluş mücadelemize liderlik ettiği için bir kez daha şükranlarımı sunuyor; şahsını ve silah arkadaşlarını özlemle anıyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAGİAD BAŞKANI KOÇER’DEN ‘’10 KASIM’’ MESAJI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.