DOLAR

32,3908$% -0.15

EURO

34,7843% 0.1

STERLİN

40,6615£% 0.21

GRAM ALTIN

2.439,68%0,06

ÇEYREK ALTIN

4.023,00%-1,26

TAM ALTIN

16.067,00%-1,34

ONS

2.342,83%0,21

BİST100

9.993,57%0,79

BİTCOİN

2024905฿%-2.28108

a
alan18-kopya

ŞEHİR HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Gaziantep‘te yapımı tamamlanan 1875 yataklı Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. Günlük 18 bin kişiye ayakta tedavi imkanı sunacak olan hastanenin teknik imkanlarının ileri düzeyde olduğu belirtildi.

Gaziantep’te yapımı tamamlanan 1875 yataklı Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. Günlük 18 bin kişiye ayakta tedavi imkanı sunacak olan ve hasta kabulüne başlayan hastanede; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Merkezi ve Ana Hastane içerisinde bulunan KVC ve Onkoloji Hastanesi, Genel Hastane, Psikiyatri Hastanesi, Kadın ve Çocuk Hastanesi bölümleri hizmet verecek.

Bölgenin en büyük şehir hastanelerinden olan Gaziantep Şehir Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Kemal Çeber, hastalarla sohbet edip, ilgililerden bildi aldı.

TEKNİK İMKANLARI VE DONANIMLARI İLERİ DÜZEYDE

Vali Çeber, hastanenin içerisindeki teknik imkanların ve donanımlarının çok ileri düzeyde olduğunu ifade ederek, “Gaziantep için de bölgemiz için de ülkemiz için de gurur duyabileceğimiz bir yatırım bu. Bugün itibarıyla de hizmete başladı. İlimizde sağlıkla ilgili yeni bir seviyeye geçmiş olduk. Bu bölgede sağlık ihtiyacı duyan herkesin işini çok kolaylaştıracak bir yatırım. Bin 875 yataklı hastanemiz 7 bloktan oluşuyor Sağlık alanında neye ihtiyaç varsa, hepsi bu alanda bulunuyor. Hatta bazı cihazlar ülkemizde ilk kez bu hastanemizde kullanılacak. Hem poliklinik hizmetlerimiz başladı hem de hafta sonu yatan hastaları almaya başladık” dedi.

‘AKSAKLIKLARI DA TAKİP EDECEĞİZ’

Vali Çeber, “Zikredilen rakamların organizasyonu bile çok büyük bir profesyonellik istiyor. Arkadaşlarımız geldiklerinden beri bakanlıkla koordineli bir şekilde işleri yürütüyor. Vatandaşın ilk geri dönüşleri de olumlu yönde. Zaman içerisinde her detayı düşünmemize rağmen oluşabilecek aksaklıkları da takip edeceğiz. Böyle devasa bir yatırım tek başına yetmiyor. Buranın ulaşım yolları, burada yapılacak temizlik hizmetleri, servis hizmetleri gibi birçok şeyi koordine etmek gerekiyor. Belediyelerimiz de bu alana yönelik çalışmalarını özel olarak yaptı. Burada helikopter pistimiz dahi var. Sağlık Bakanı’mız da burayı çok yakından takip ediyor” diye konuştu.

BAKAN KOCA,” ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENECEK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gaziantep Şehir Hastanesinin ilk gününde hastalardan ve Gaziantep halkından tam not aldığını belirterek, “Bu sağlık üssü, hem Gaziantep hem de çevre iller için önemli bir görev üstlenecek. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

 ÖĞRENCİLERE TRAFİK BİLİNCİ AŞILIYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.