DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2077504฿%1.51951

a
alan18-kopya

TEKSTİL VE HAZIR GİYİMİN KALBİ GAZİANTEP’TE ATACAK

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Moda Gaziantep Fuarı, 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında; ekonomide yüksek katma değer oluşturan ve teknolojisini sürekli geliştiren tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren lider firmalar ile sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından ikincisi organize edilen MODA Gaziantep Fuarı 19 Aralık 2023 tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. 22 Aralık tarihine kadar sürecek olan fuar; Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği iş birliği ve Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından destekleniyor.

MODA Gaziantep Fuarı, aracıyı aradan kaldırarak, daha kaliteli ve ucuz üretim yaptırmak isteyenleri, asıl üreticiler ile direkt olarak tanışmak isteyenleri bir araya getiriyor. Bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makinelerinin sergileneceği fuara, ağırlıklı olarak Rusya başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden 10 binin üzerinde ziyaretçinin katılması öngörülüyor. Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Gaziantep’te ikinci kez gerçekleştireceğimiz Moda Gaziantep fuarımızda; 14 bin metrekare kapalı alanda çocuk, kadın ve erkek hazır giyim üreticileri başta olmak üzere; kumaş üreticisi firmalarımızı ve yan sanayileri olmak üzere 110 katılımcı firmayı ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcı firmalarımızı 61 ülkeden 20 bini aşkın yurt dışı alım heyeti ve binlerce profesyonel ziyaretçi ile buluşturacağız” dedi. Gaziantep’te tekstil ve hazır giyim sektörünün üretim, ihracat ve istihdamdaki potansiyelinin büyük önem arz ettiğini dile getiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi; ‘’ Şehrimiz ve bölgemiz adına vazgeçilmez sektörlerin başında gelen tekstil sektörü için bu fuarların düzenlenmesi çok kıymetli.

Bu nokta da GSO olarak yürüttüğümüz çalışmalarla, kümelenme başta olmak üzere sektörümüze değer katmak adına hayata geçirdiğimiz projelere aralıksız devam ediyoruz’’ dedi. Firmaların katma değerli ürünler üreterek uluslararası pazarlarda yerlerini alabilmeleri için emin adımlarla ilerlemesi ve üretimde devamlılığı sağlaması gerekli diyen Ünverdi, ‘’Tekstil ve hazır giyim sektöründeki üretici firmalar ne kadar yenilikçi üretime yönelirse o kadar marka oluşacağına ve ihracattaki paylarının yukarıya doğru gideceğine eminim. Bu noktada bu önemli fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara çok teşekkür ediyor, fuarın sektöre, bölgeye ve Gaziantep’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz yıl yüzde 100 doluluk oranı ile açılan fuara 159 üretici katılmıştı. 65 ülkeden alım heyetlerinin ağırlandığı Fuarda; bebe-çocuk hazır giyim, kadın hazır giyim, erkek hazır giyim, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları ile kumaş ve tekstil makineleri sergileniyor. 19-22 Aralık 2023 tarihleri arasında düzenlenecek fuarın, sektöre önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Fuar, dört gün boyunca 10.00-18.30 saatleri arasında, son gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İSTANBUL’DA 1 MİLYON METREKARE HALI SERGİLENDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.