DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2060519฿%-0.7989

a
alan18-kopya

TİCARET BAKAN YARDIMCISI VOLKAN AĞAR HALI FUARINI ZİYARET ETTİ

İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) işbirliği ile bu yıl ilk defa İstanbul’da düzenlenen CFE 2023 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Fuarın son gününde fuarı ziyaret ederek katılımcı firmaların stantlarını ziyaret eder Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar firma temsilcileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen CFE 2023 Halı ve Zemin Kaplamaları ilk gününden itibaren dünyanın dört bir yanından yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Fuar süresince 103 ülkeden 6 bini yabancı olmak üzere 20 binden fazla ziyaretçinin katılım sağladığı fuarda 278 yerli ve 51 yabancı firma yer aldı. Fuarın son gününde CFE 2023 Halı ve Zemin Kaplamalarını ziyaret eden Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve İHİB Başkanı Ahmet Hayri Diler’den fuarla ilgili bilgiler alarak standları beraberindeki heyetle birlikte ziyaret etti.

Firma temsilcileriyle fuarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde de bulunan Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede “Yaklaşık 60 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan ve kurulu makine halısı tezgâhı sayısı 1800’e ulaşan halı sektörümüz, güçlü üretim altyapısı ve kapasitesi ile Türk sanayisinin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Dünyanın en büyük ikinci halı ihracatçısı olan ülkemiz 2022 yılında gerçekleştirdiği 2,8 milyar dolarlık ihracat ile küresel halı ticaretinden aldığı payı %17’ye yükseltti.  Son yıllarda halı, dayanıklı tüketim malı olarak algılanmaktan çıkıp, dekorasyon ürünü olarak kullanılmaya doğru yol alıyor. Ülkemiz bu rekabet koşullarına, güçlü halıcılık kültürü, tasarım altyapısı, esnek ve yenilikçi üretim süreçleri ile uyum sağlayarak, dünyadaki öncü konumunu günden güne pekiştiriyor. Tasarım, inovasyon ve pazar çeşitlendirme çalışmalarımızın, özellikle gelişmiş ülkelere ihracatımıza artış olarak yansıdığını görüyoruz” dedi. 

TÜRKİYE’NİN KÜRESEL ÖLÇEKTE BİR FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPMASI AYRI BİR ÖNEME SAHİPTİR

Türkiye’nin dünya ticaretinde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar açıklamalarına “Dünya ticaretinde böylesine önemli bir konuma sahip olan ülkemizin, uluslararası tanınırlığı olan küresel ölçekte bir fuara ev sahipliği yapması da ayrı bir öneme sahip. İlk defa düzenlenmesine karşın, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından dört gün boyunca oldukça yoğun bir ilgi gösterildi. Bu ilginin her geçen yıl artacağına ve fuarımızın küresel düzeyde sektörün en önemli fuarı olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

FİRMALARIN ULUSLARARASI FUAR KATILIMLARI TİCARET BAKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Sürdürülebilir ihracat için firmaların yurt içi ve yurt dışı fuar katılımlarını Ticaret Bakanlığı olarak desteklediklerini de ifade eden Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar “Bildiğiniz üzere, Bakanlık olarak bizler de sürdürülebilir ihracat artışı amacıyla firmalarımızın yurt içi ve yurt dışı fuarlara yönelik gerçekleştirdikleri fuar katılımlarını destekliyoruz. Bunun yanında, yurt içi fuarlarımızın dünyaca bilinen önemli fuarlar hâline gelmesi için tanıtım faaliyetleri yapmalarını teşvik ediyoruz. 2023 yılında bugüne kadar 300 yurtdışı fuar organizasyonu ve 1478 yurt dışı fuara yönelik gerçekleştirilen bireysel katılımı, ayrıca 44 adet yurt içi fuarı desteklerimiz kapsamına aldık. Küresel ticaretin vazgeçilmez unsurlarından olan fuarların öneminin bilinciyle, firmalarımızı ve fuar organizasyonlarını desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde devam etti.

“FUAR HAREKETLİLİĞİ 2024 YILI HEDEFLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL HARİTASI OLACAKTIR”

Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar’ın ziyaretinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’da beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaşan firmaların fuardan memnun ayrıldığını ifade ederek “Bugün Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Ö. Volkan Ağar fuarımızı ziyaret ederek sektörümüze büyük bir moral vermiştir. Öncelikle bizleri her platformda destekleyen ve sorunlarımızın çözümü için büyük çabalar sarf eden Ticaret Bakan Yardımcımız Volkan Ağar’a teşekkür ediyoruz. Fuardaki hareketliliğin sonuçları sektörümüze önemli bir moral olarak yansırken 2024 yılı hedeflerimizin belirlenmesinde de önemli bir ölçek olacaktır. Katılımcılarımıza ve bizlere destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.