DOLAR

32,4560$% -0.01

EURO

34,8767% 0.23

STERLİN

40,9531£% 0.66

GRAM ALTIN

2.431,53%-0,28

ÇEYREK ALTIN

3.965,00%-1,50

TAM ALTIN

15.835,00%-1,57

ONS

2.336,05%-0,07

BİST100

10.082,77%1,69

BİTCOİN

2035420฿%-1.82058

a
alan18-kopya

TÜM KADIN GİRİŞİMCİLERE EĞİTİM VE DESTEK VERİLECEK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ile Rotary Bölge 2430 Federasyonu arasında, “El Ele Ekonomik Özgürlüğe” temasıyla el emeği üreten kadınları ekonomik özgürlüklerine kavuşturmanın amaç edinildiği GİKA Girişimci Kadınlar Projesi İş birliği Protokolü imzalandı.

Bu yıl 3 Rotary Bölgesinin ortak projesi olarak yürütülmekte olan Girişimci Kadınlar Projesi kapsamında Türkiye de ilk kez TOBB Gaziantep KGK ile imzalanan işbirliği protokolünün imza törenine, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi, Rotary Bölge 2430 Federasyon Başkanı Teoman Kaynar ve eşi Merve Kaynar  , GSO Yönetim Kurulu Üyeleri Melike Yüksel, Bora Tezel, GSO Genel Sekreteri Yusuf İymen, TOBB Gaziantep KGK üyeleri, Rotary Guvernör Yardımcıları Tayfun Sakıcı, Arzum Öğücü, Yesemek Rotary Başkanı M.Hürcan Kutsal, İpekyolu Rotary Başkanı Mehmet Ceylan, Alleben Rotary  Zafer Arısoy, Kavaklık Rotary  Baran Ölçer, Zeugma Rotary Halit Çelemler ile diğer davetliler katıldı. 

İş birlikleri için TOBB Gaziantep KGK ile Rotary Bölge 2430 üyelerine teşekkür eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “İş birliği protokolü çerçevesinde ailesine ek gelir sağlamak için evlerinde çeşitli ürünler üreten kadınlar desteklenecek ve kadın girişimciliğe katkıda bulunulmuş olacak. Bu noktada GSO olarak biz de kadın girişimci sayısının daha da artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sonuçta hepimiz ülkemiz ekonomisinin daha da büyümesi ve gelişmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada kadın girişimciliğinin de geleceğimiz adına belirlediğimiz hedeflere ulaşmamızda büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Kadın girişimcilerimizin yanında olmaya, elimizden gelenin fazlasını yaparak kendilerine destek olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte çalışarak, üreterek, ihracat yaparak ve istihdam sağlayarak yolumuza devam edeceğiz. İş birliği protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

TOBB Gaziantep KGK olarak her koşulda çalışmalarına devam ettiklerini, yeni dönemde de ilgili komisyonlarıyla girişimci kadınlara yönelik projeler yapacaklarını kaydeden TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi de, “Protokoldeki amacımız Rotary Bölge 2430 ile aramızdaki işbirliğini geliştirerek, GİKA Projesi kapsamında, istişarelerde bulunularak kadınlarımızın ekonomiye kazandırılması yönünde, ortak çalışmalar yapmaktır. Bu kapsamda, ailesine ek gelir sağlamak için evlerinde çeşitli ürünler üreterek yakın çevrelerine ve semt pazarlarındaki kişilere ürünlerini satarak gelir elde etmeye çalışan ve herhangi bir işyerinde çalışmayan ev kadınlarımızın, ürünlerini tercihen mevcut veya yeni kurulacak bir e-ticaret sitesi kanalıyla ülke genelinde pazarlayabilmeleri, dolayısıyla da ekonomik özgürlüklerine kavuşmalarını amaçlıyoruz. Girişimci kadınlarımıza girişimcilik eğitimler vererek, e-ticarete yönlendirilmelerini sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını hedefliyoruz. İş birlikleri için Rotary Bölge 2430 Federasyon Başkanı Sayın Teoman Kaynar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rotary Bölge 2430 Federasyon Başkanı Sayın Teoman Kaynar da, “El Ele Ekonomik Özgürlüğe” sloganıyla 2018-2019 Rotary döneminde Rotary Bölge 2430 başlatılan GİKA Girişimci Kadınlar Projesi’nin, kadınların ekonomiye katılımının, kadınların sosyal yaşantısında oluşturduğu olumsuzlukları gidermek üzere planlandığını belirterek şunları söyledi:  “GİKA Projesinin, kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik büyümeye katkısı, kadın girişimciliğinin farkındalığının artırılması gibi toplum problemlerine uzun vadede çözümler ortaya koyması bekleniyor. GİKA Projesi, girişimci kadınlara yol göstermek, gerekli şartları oluşturmak ve onlara gerekli donanımı sunmak adına başlatılan bir projedir. Bu bağlamda çeşitli nedenlerle iş hayatından uzaklaşmış olan kadınların, sahip oldukları mesleki bilgilerini katma değere dönüştürmek amacıyla yürütülecek olan proje ile kadınların eğitilmesi, bilinçlendirilmesi, bilgi ve becerilerini katma değere dönüştürebilmelerine destek sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

“EL ELE EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞE PROJESİ HAKKINDA  “

El Ele Ekonomik Özgürlüğe” sloganıyla 2018 yılında Rotary Bölge 2430’da başlatılan ve bu yıl ülkemizdeki 3 Rotary Bölge Federasyonlarının işbirliğinde yürütülen, hedefi evlerinde el emeği üretim yapan 18-99 yaş aralığındaki kadınları ekonomik özgürlüklerine kavuşturarak kadının sosyal yaşamdaki gücünü artırmak için onlara e-ticaret yapabilme imkanı kazandırmak olan GİKA Girişimci Kadınlar Projesi kapsamında, Başkent Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında, konularında uzman gönüllü eğitmenler tarafından Girişimcilikte elektronik ticaret, girişimci kadınlar için pazarlama stratejileri, elektronik ticarette hukuki sorumluluklar, mali yükümlülükler ve sorumluluklar, marka oluşturma, sosyal medya kullanımı ve kamu kurumlarından hibe destek alabilme yöntemleri konularında çevrimiçi sertifikalı eğitimler verilecek.

Yakın zamanda yenilenerek yeniden açılacak olan Girişimci Kadınlar Pazaryeri e-ticaret sitesinde, isteyen katılımcıların ücretsiz ve komisyonsuz dükkan açarak, 2023 yılı için yıllık 700 bin TL tutarında ciro için sadece yüzde 4 stopajla ürünlerini pazarlayabilme imkanı tanınacak. Proje kapsamında yerel yönetimlerin desteğiyle projeye katılan Girişimci Kadınlara katma değeri yüksek el emeği üretim teknikleri konusunda ücretsiz mesleki eğitimlerin verileceği projede 6 Şubat depreminde zarar gören illere özel çalışmalar da yürütülecek.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, El Ele vererek Kadınlarımızı Ekonomik Özgürlüklerine kavuşturma yolunda imzalanan Girişimci Kadınlar Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında, ilerleyen günlerde ülkemizdeki birçok yerel yönetimin de katılımıyla yürütülecek GİKA projesine ülkemiz genelinde el emeği üreten tüm kadınlar @gika.turkiye instagram adresinin profilindeki linke tıklayarak çevrimiçi ücretsiz kayıt olabilecekler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÜÇ DAMAR BYPASS VE ORGAN NAKLİ AMELİYATI EŞ ZAMANLI YAPILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.