DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2084365฿%1.65746

a
alan18-kopya

‘’UNUTKANLIK ÖNEMSENMESİ GEREKEN BİR DURUM’’

Demans veya halk arasında bunama adı verilen durum merkezi sinir sisteminin unutkanlık ile seyreden ve ilerleyici beyin yıkımı ile son bulan bir hastalıktır. Bu hastalarda bilinç bulanıklığı olmaksızın hafıza bozukluğu, çeşitli nöropsikiyatrik semptomlar ve günlük yaşam aktivitelerinde kayıp gözlenmektedir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Yiğiter Alzheimer hastalığının demans tabloları içinde en sık görülen formu olduğuna vurgu yaparak, kişinin yaşının ilerlemesi görülme sıklığının arttığını kaydetti.

Günümüzde Alzheimer hastalığında insanın yaş ortalamasının artmasıyla çok önemli bir medikososyal bir problem haline geldiğini belirten Doç. Dr. Remzi Yiğiter, Alzheimer hastalarının bakımı ile ilgilenen aile üyelerinin de birçok sorun yaşadığını ifade etti.

Alzheimer hastaları ile ilgilenen aile bireylerinde bu hastalığın ağır bir yük haline geldiğini belirten Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Yiğiter sözlerine şöyle devam etti.:

‘’Her ne kadar Alzheimer hastalığı en sık görülen demans tablosu olsa da çok fazla sayıda ve daha nadir görülen demans tabloları da mevcuttur. Hastada doğru yaklaşım, muayene, laboratuvar ve nöropsikolojik değerlendirme sonunda doğru tanı konulması, sınıflandırılmanın yapılması ve uygun tedavi seçenekleri düzenlenmesi gerekir. Alzheimer hastalığı gibi nörodejeneratif grup dediğimiz durumlarda tedavi seçenekleri kısıtlı olsa da hastalığın ilerlemesi ve davranışsal semptomlar üzerine belirgin fayda olmaktadır. Ayrıca nörodejeneratif olmayan ve tedavi edilebilir demanslar ise tamamen tedavi edilebilmektedir. Bu sebeple günümüzde yaşın ilerlemesi ile birlikte Alzheimer hastalığında artışlar gözlemlenmektedir. Alzheimer tedavilerinde; yaşlı hastalar ve ailelerin ertelemesi sebebiyle ülkemizdeki hastaların ancak %10 civarı uzman bir hekime başvurmakta, bunun neticesinde de tedavi gerçekleşmektedir. ‘’Yaşlıdır, unutur’’ demek yanlış bir kanı olmasına karşın, bu hastalığının tedavisinin önemsenmesi ve farkına varılması gerekmektedir. En sık unutkanlık nedeni olan Alzheimer; Hastalar ve hastalık sürecinde bakım veren aileler tarafından dikkate alınması gereken bir hastalıktır. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde demans konusunda tecrübeli hekim ve psikologlar ile hastalara doğru tanı ve tedavi seçenekleri sunmaktayız.’’ dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÇOCUKLARINIZI KIŞ HASTALIKLARINDAN KORUYUN

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.