DOLAR

33,9496$% 0.18

EURO

37,6979% 0.19

STERLİN

44,5866£% -0.09

GRAM ALTIN

2.800,94%0,48

ÇEYREK ALTIN

4.590,00%-0,15

TAM ALTIN

18.304,00%-0,14

ONS

2.567,26%0,34

BİST100

9.504,54%-0,17

BİTCOİN

1979363฿%0.53191

a
alan18-kopya
gastroantep
gastroantep

YILMAZ’DAN BÜYÜKŞEHİR VE ŞAHİNBEY’E ÇAĞRI

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Her iki belediyenin fıstık alımının üreticiye fayda sağlamayacağına dikkat çeken Yılmaz, “Gelin 3 Belediye olarak protokol yapalım ve Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni (Güneydoğu Birlik) yeniden açalım. Üretici gerçekten rahat etsin” dedi.

Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, katıldığı bir televizyon canlı yayınında ekonomik krizin Gaziantep’teki yansımalarını ve çözüm önerilerini ortaya koydu. Yılmaz, Gaziantep’te gelinen noktada üreticisinden tüketicisine, işçisinden patronuna herkesin mutsuz olduğunu söyledi.

FISTIKTA İSTİKRAR YOK

Gazianteplilerin en önemli geçim kaynağı fıstıkta yaşanan sorunlara değinen Yılmaz, 15 yıl sonra mahsul veren fıstıkta gelinen noktanın üzücü olduğunu belirterek, “Bir fıstık ağacı 15 yılda yetişir. Diktikten ancak 15 yıl sonra bir mahsul alabilirsiniz. İnsanlara yazık değil mi? 15 yıl gözü gibi, çocukları gibi o fidanlara bakacaklar ama fıstık para etmeyecek. Bir yandan fıstığın fiyatı yükseltilmeye çalışılıyor. Bir yandan baklavanın fiyatı azaltılmaya çalışılıyor. Baklavanın kilo fiyatı 1200 lira. Nasıl çıkacaksınız bu işin içinden? Fıstık bu şekilde giderse üretici de sokağa atacak, tüccarlar da artık almayacak.  Çünkü istikrar yok. Taban fiyatı olmayan bir şeyin istikrarı olmaz. Ben bunları 50 yıllık fıstıkçılardan duyup, söylüyorum. Güneydoğu Birlik kapatılırken bugünleri görerek itiraz ettik. Geldiğimiz noktada biz haklı çıktık. Aynı Suriyeliler konusunda haklı çıktığımız gibi” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR VE ŞAHİNBEY’E GÜNEYDOĞU BİRLİK ÇAĞRISI

Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi’nin üreticiden fıstık almasının da üreticiye çözüm olamayacağını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “Fıstığın fiyatını dengelemek için diğer belediyelerimiz kalktılar “Biz fıstık alımı yapacağız” dediler. Bu yıl 500 bin ton rekolte açıklandı. Hadi alın. Belediye Başkanlarına çağrı yapıyorum. 3 belediye de protokol yapalım, Güneydoğu Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni (Güneydoğu Birlik) yeniden açalım. Eğer fıstıkta dünyayla yarışmak istiyorsanız, bunu Gaziantep’te iki belediyenin fıstık alımı ile yapamazsınız. Mazot, işçilik geçen yıla oranla 2-3 kat artmış. Bu memleketin enflasyon sorunu var. Bu sorunu çözmediğiniz zaman fıstığı çözme imkanınız yok.”

GAZİANTEP’TE HERKES MUTSUZ

Gaziantep’te kimsenin mutlu olmadığını da aktaran Yılmaz, yaptığı ziyaretlerde vatandaşların çaresizliklerini gördüklerini ifade ederek, “ Anneler, “Acaba kocam bir şeyler getirebilecek de tencereyi kaynatabilecek miyiz?” düşüncesinde. Bu korkuyu yaşıyorlar. Adım attığım her yerde benden iş istiyorlar. Ben belediye başkanıyım, bu işi düzeltecek olan ben değilim. Bu memleketin iş sorunu, Suriyeli sorunu vs. var. Gaziantep esasında kendi kendine yeten bir memleket. Gaziantep’te biz önce kendimizle sonra dünyayla yarışırız. Şu anda artık yarışmayı bıraktık. Çiftçilerimiz, “Aman bize bir şey olmasında ben üretmeyeyim evimde oturayım” diyor. Bu memleketin sorunlarına acil olarak çözüm bulmamız gerekiyor. Bu şehirde herkes mutsuz. Yarının ne olacağını bilmiyorlar. 17 yaşındaki oğlum “Baba ben Avrupa’ya giderim” demeye başladı. Gaziantep’te artık kimse durmamaya başladı. Türkiye’deki en büyük Suriyeli nüfusu Gaziantep’tedir. Gaziantep’te artık Suriyeliler bile durmuyor. Çünkü çok pahalı” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR GÖRMÜYOR, TEK ÇÖZÜM ERKEN SEÇİM

Gaziantep’in yaşadığı bu sorunlara karşı bunları görmeyen ve kulak tıkayan bir iktidarla da karşı karşıya olduklarını dile getiren Yılmaz, sorunların çözümü için erken seçim çağrısında bulunarak “Onların yaşadığı dünyayla bizim yaşadığımız dünya çok farklı. Halkın içine inmeyen milletvekilleri bu durumu anlayamaz. Gaziantep’te 10 tane milletvekilleri var, halkın sorunlarını bilmezler. Ama artık yeter. Bu milletin “ben açım” çığlıklarına kulak versinler. Geçici çözümler, bu memlekete fayda sağlamaz. Bizim artık kalıcı çözümlere ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımız en son çıktı, “Ben ekonomistim” dedi ve bilime, dünyaya aykırı bir sistem oluşturdu. Ondan sonra bu memlekete ne olduysa bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bu memleket aşağıya doğru gidiyor. Tek çözüm yolu erken seçimdir. Bir an önce vatandaşlarımız bu karanlıktan çıkmalıdır” ifadelerini kullandı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ÇİFTÇİLERDEN MAZOT DESTEĞİ İÇİN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.