DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2058675฿%-0.98151

a
alan18-kopya

YOL” RESİM SERGİSİ SANATSERVERLER İLE BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından görücüye çıkan genç sanatçı Aslıhan Kuşoğlu Öztürk’ün eserlerinden oluşan “Yol” sergisinin kapıları, 21 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.

Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki toplamda 41 eserin görücüye çıktığı serginin açılışına, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Mehmet Berk, Halil Uğur ve Kıbrıs Başkonsolosu Kerem İzmen, Slowenya Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber Nacaroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Hüseyin Ateş ve sanatseverler katıldı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk sanatçı Aslıhan Kuşoğlu Öztürk’ü tebrik ederek, “Aslıhan Hanım bu işi çok güzel icra eden sanatçılarımızdan, kendisine yolu yürümeye devam et diyorum. Bahtın güzel yolun açık olsun diyorum” dedi.

SANATÇI ÖZTÜRK: “HEPİNİZİ YOLA DAVET EDİYORUM”

Daha önce gerçekleştirmiş olduğu “Na Mevcut” sergisinden bahsederek bugünkü serginin içeriğini anlatan Aslı Kuşoğlu Öztürk ise şunları aktardı: “Tamam olan yol, yolu sanattan geçen, esasında yolun kendisini icra eden, yolun kendisinde yürüyen herkes için bilinen bir şeydir ki aslında ‘na mevcut’ yani olmayan olmadığını düşündüğümüz her şey bir kutbun bir yarısıdır, bir diğer yarısı da mevcut yani var olandır. Ama esasında bunların hepsi tektir.

Esasında insan tamamen çaresiz bir şekilde dünyaya gelen bir varlıktır. Ceylan yavruları, at yavruları biraz daha hızlı bir şekilde kendi başının çaresine bakabilir şekilde hayata gelirken, insan daha zorlu süreçten geçiyor ve kendi içinde sadece fiziki olarak bu zorluğu yaşamıyor aynı zamanda varoluşsal olarak da çok fazla sıkıntı yaşıyor.  ‘Ben neden dünyaya geldim?’ bu temel bir sorudur. Bunun dışında ‘ben nereye gidiyorum?’, ‘Bu yol nereye çıkıyor?’ Tek bir amaç değil birçok amaç. Bu yol bizi bir noktadan bir noktaya taşımıyor. Çok daha farklı yerlere götürüyor.

Sanatçıya ise bambaşka bir yol düşüyor. Sanatçı yolun kendisini bir de kayıt altına alıyor. İnsanın içinde yaşadıklarını sanatçı çok daha derin hissediyor ve bunları kayıt altına alıyor. Yolda olmanın cazibesine bırakmamız lazım kendimizi, ben öyle bıraktım. Size de aynısını tavsiye ediyorum. Hepinizi yola davet ediyorum.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek, günün anlam ve önemi için hatıra fotoğrafı çektirdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BEBEĞE AMELİYATSIZ KULAK ŞEKİLLENDİRME TEDAVİSİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.