DOLAR

32,3678$% -0.36

EURO

34,8155% -0.05

STERLİN

40,6845£% -0.13

GRAM ALTIN

2.400,25%-0,91

ÇEYREK ALTIN

3.949,00%-0,82

TAM ALTIN

15.774,00%-0,89

ONS

2.307,50%-0,50

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1917319฿%1.21947

a
alan18-kopya

2’NCİ SANİ KONUKOĞLU GAZİ OYUNLARI START ALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği koordinasyonunda bu yıl Gaziantep’in önemli iş insanlarından merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları resmi açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla yapıldı. Bakan Bak, açılışta yaptığı konuşmada “Gaziantep yapılan yatırımlarla spor şehri olma yönünde önemli adımlar atıyor” dedi.

Spor şehri Gaziantep olma hedefiyle 7’den 70’e herkesi sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep’e her alanda hizmete vakıf etmiş merhum Sani Konukoğlu adına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunlarının resmi açılışı Şahinbey Spor Salonunda yapıldı.

Bayrak flamaları ve öğrencilerin geçişiyle başlayan törende Gazi oyunlarının tanıtım videosu izlendi. Milli Sporcu paralimpik okçu Yiğit Caner Aydın yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’de ilk kez GBB tarafından açılan engelsiz sporlar şube müdürlüğünü kuran Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ederek, “Kıymetli Gaziantep şehrinin bu organizasyonunda davetli olmak, sporcu arkadaşlarımızla bu oyunların başlangıç ateşini yakmak benim için çok kıymetli. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık. Dostça centilmence rekabet içinde, sağlıklı bir şekilde yapılacak bir şampiyona olsun” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Karizma Show’un basketbol gösterisi izlenildi. Halk oyunları ve kata gösterimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan video izlenilmesinin ardından protokol konuşmasına geçildi. Konuşmaların ardından protokol tarafından oyunların meşalesi yakıldı.

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra, İş İnsanı Bilal Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri katıldı.

YERELDEKİ EN BÜYÜK ORGANİZASYONA ON BİNİ AŞKIN BAŞVURU YAPILDI

Yerelde yapılan en büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara geçen Gazi Oyunları spor alt yapısını güçlendirmek hem de okul spor kulüplerinin gelişmesine katkı sağlamak için yarışmaya büyük bir ödül tablosu oluşturdu. Geçen yıl 15 branş, 55 kategoride 5 bin 59 sporcu ile tamamlanırken, bu yıl 20 branş, 118 kategori de 10 bin 589 başvuru aldı.

Toplamda 10 milyon TL bütçeli, 1 milyon TL ödüllü organizasyonda sporcular; 26 spor tesisinde basketbol, futbol, voleybol, kort tenisi, futsal, karate, floor curling, taekwondo, hentbol, ayak tenisi, dart, bocce, hokey, atletizm, masa tenisi, oryantiring, güreş, okçuluk, badminton ve yüzme branşlarında yarışacak.

BAK: GAZİANTEP, SPOR ŞEHRİ OLMA YOLUNDA ADIM ADIM İLERLEYECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açılış konuşmasında Gazi Oyunlarının güzel bir örnek olduğunu belirterek, “Bu toplum Gaziantep’e çok yakışıyor. Sizleri tribünde ay yıldızlı formalarla görünce, bayraklarla görünce Türkiye’nin gençlerinin nerelere geldiğini ülkesini nasıl sevdiğini görüyoruz. Ülkemizin geleceği gençler olarak sizlere çok güveniyoruz.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, spor bir yaşam tarzı. Sporun tabana yayılması için Türkiye’nin 81 ilinde yaptığımız spor tesisleriyle beraber dünyada spora tesislere en çok yatırım yapan ülkelerin başında geliyoruz. Siz gençlere güzel bir örnek olarak bu ikinci gazi oyunlarında 10 bine yakın gencimiz mücadele edecek. Salonlar boş kalmayacak. Çocuklarımız spor yapacak. Dolayısıyla Gaziantep ve Türkiye spor şehri ve spor ülkesi olma yolunda adım adım ilerleyecek. Gaziantep’in belediyeleri spora yatırım yapıyor. Başkan Fatma Şahin’e spora yaptığı yatırımlar için şükranlarımı sunuyorum. 2’nci Gazi oyunları hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik ise, merhum Sani Konukoğlu’nu rahmetle anarak, “Bu sene yapılacak bu büyük organizasyonda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok emeği geçti. Her zaman sporun ve sporcunun yanında” dedi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de yaptığı konuşmada, Sporun, kültürün, sosyal aktivitelerin her zaman yanında olan Konukoğlu ailesini tebrik ederek, “Biz özel bir şehiriz, gazi şehiriz, gazi evlatlarıyız, sanayi, ticaret şehriyiz ama iddiamızda biz spor şehriyiz. Spor şehir olacağız. Dünyada spor turizminden en çok istifade eden illerden birisi olacağız” diye konuştu.

ŞAHİN: BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI GELECEĞE HAZIRLANIYOR

GBB Başkanı programa katılımcılara teşekkür ederek, “Bu şehir iman varsa imkan vardır diyen bir şehirdir. Bu şehrin çocukları geleceğe hazırlanıyor. En iyi eğitimi alarak, en iyi spor faaliyetlerini yaparak. Çünkü bizim medeniyetimiz iş bilenle, iş bilmeyen bir olur mu diyen bir medeniyet. Bizim medeniyetimiz bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir medeniyet. Hepimizin bir başarı hikayesi var. Rahmetli Sani Konukoğlu bana şunu öğretti: İşin iğnesi dürüstlüktür. Güzel ahlak nedir. Doğru konuşacağız. Hoşgörülü olacağız” dedi.

ERDOĞAN: GAZİANTEP GELENEKSEL SPORLARIMIZIN GÜÇLÜ ŞEHİRLERİNDEN BİR TANESİ

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gaziantep büyüklerine spora verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Bu spor şehri olma yolunda Gaziantep’in kendine koyduğu hedefin özellikle gençlerimiz için çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Ümit ediyorum ki spordaki bu atılımları aynı paralelde geleneksel sporlar alanında da yapacağız. Nitekim Gaziantep’te geleneksel sporlarımızın güçlü şehirlerinden bir tanesi” şeklinde konuştu.

ADİL SANİ KONUKOĞLU

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunlarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Babam bizlere spora destek vermemiz konusunda her zaman öğüt verirdi. ‘Babam spor, gençlerimizi her türlü kötülükten uzak tutar. Onun için elinizden geldiği kadar, imkanlarınız çerçevesinde spora destek olun’ derdi” diye konuştu.

Sani Konukoğlu’nun sanayi ve sosyal sorumluluk alanında olduğu gibi Gaziantep’te sporun gelişimine de öncülük ederek önemli katkılar sunduğunu dile getiren Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Babam Sani Bey, önce rahmetli amcam Saip Konukoğlu’nu Gaziantepspor başkanlığına ikna etmiş ve böylece ailemiz spora girmiştir.  Gaziantepspor, 1979 yılında Süper Lige rahmetli amcamın başkanlığı döneminde çıkmıştır. Aradan 10 yıl geçtikten sonra Gaziantepspor tekrar ikinci lige düştü ve 1989 yılında tekrar Gaziantepspor’u Süper Lige Abdulkadir abim çıkarttı.

2019 yılında Gaziantep Futbol Kulübü’nü Süper Lig’e çıkartmak bana nasip oldu. Gaziantep’te bütün belediyelerin spora ve sporcuya destek verdiklerini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de sporun önünün tekrar açılmasının en büyük etkenidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı bu yolda bizler ilerlemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da spora desteklerimizi sürdüreceğiz.”

Konukoğlu, “2’nci Gazi Oyunları’nın rahmetli babam Sani Bey adına düzenleyen Büyük Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in şahsında bu anlamlı organizasyona emek verip katkı sunan herkese ailem adına teşekkür ediyor, mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

SANİ KONUKOĞLU

Gaziantep’te 1929 yılında doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra 1943 yılında ailesinin okuması yönünde ısrarlarına rağmen dokumacılığa başlayarak iş hayatına atıldı. İlk işe başlayışı kendisinin kullandığı tek tezgahla oldu. İstanbul’da 1947 yılında 24 gözlü yerli bobin makinesi yaptırarak Gaziantep’e bu kapasitede ilk bobin makinesi getirdi.

Mevcut dokumalarının kalitesini yükseltmek için 1951 yılında Halep’ten aldığı apre makinesini bir mağaraya kurarak çalışmaya başladı. İki yıl sonra ise Bursa’daki tornacılara 4 mekikli ekose gömleklik dokuyan Avrupa dokuma tezgahlarının benzer modelini yaptırıp Gaziantep’e getirdi. Böylece Gaziantep’te el tezgahlarını motorlu tezgaha dönüştürmede öncülük yaptı.

Bursa’da 1965 yılında havlu tezgahı imal ettirip, bu tezgahlar üzerine atılacak jakar makinelerini Gaziantep’teki tornacılara yaptırıp havlu imalatına başladı. Konukoğlu, 1962’de hidrofil pamuk tesisi, 1963 yılında 1500 iğ kapasiteli pamuk ipliği tesisi kurdu.

Konukoğlu, 1966 yılında “Hilal Kollektif Şirketi’’ni kurdu. 25.000 iğlik iplik tesisi projesi hazırlatan Konukoğlu, 23 Şubat 1972’de inşaatına başlanan tesisin 20.000 iğlik bölümünü 1974 yılında devreye aldı.

Firmanın unvanı 1977 yılında Sani Konukoğlu’nun isminden esinlenilerek “SANKO Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’’ye dönüştürüldü. Sonraki yıllarda bilinçli ve istikrarlı adımlarla yatırımlara devam edilerek alanında çok yüksek kapasite ve kaliteye ulaşıldı.

Bugün 14.000’i aşkın kişinin çalıştığı SANKO Holding, tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makineleri, sağlık, eğitim, AVM, bilişim, finans ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

SANKO’nun bugün geldiği nokta, Sani Konukoğlu ve O’nun izinden yürüyen sonraki kuşakların bilinçli, planlı ve sabırlı çalışması ile mücadelesinin sonucudur. Bu anlayışla SANKO ve Türk ekonomisine, alanlarında örnek ve öncü şirketler kazandırıldı.

Firmasının adı ile 1988 yılında kurulan Sankospor’un yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Sani Konukoğlu, diğer sanayicilerle birlikte 15 Ağustos 1989’da Gaziantep Sanayi Odası’nı kurdu.

Sanayi Odası’nın ilk yönetim kurulu başkanlığına getirilen Sani Konukoğlu, SANKO’nun sosyal hizmetlerini organize etmek amacıyla 11 Ekim 1989’da Sani Konukoğlu Vakfı’nın kurulmasını sağladı.

Ilımlı, mütevazı, ileri görüş sahibi, sosyal, yenilikleri çabuk kabul eden, danışan, çevresindekilere yardım yapmayı görev sayan, doğayı seven, ancak öne çıkmaktan hoşlanmayan yapıya sahip olan Sani Konukoğlu, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu 16 Ocak 1994’te vefat etti.

Merhum Sani Konukoğlu, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun 27 Ekim 1997 tarih ve 30 numaralı kararı ile “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı’’na layık görüldü. Madalya ve Berat, 27 Ekim 1997’de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde yapılan törenle, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teslim edildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GSO MECLİSİNDE EKONOMİ MASAYA YATIRILDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.