DOLAR

32,3946$% 0.03

EURO

34,6386% -0.03

STERLİN

40,9556£% 0.29

GRAM ALTIN

2.383,93%0,17

ÇEYREK ALTIN

3.908,00%0,00

TAM ALTIN

15.609,00%-0,01

ONS

2.288,43%0,12

BİST100

10.045,74%-0,37

BİTCOİN

1950543฿%-6.76312

a
alan18-kopya

ANTEP, GAZİ UNVANINI HAKKIYLA, LAYIKIYLA KAZANDI

Gaziantep Valisi Davut Gül, Antep’e Gazilik unvanının verilişinin 101. Yıldönümü ile ilgili yaptığı açıklamada, her şehrin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, Antep’in ise şehadet şerbetini içen, cesaret, fedakarlık ve kahramanlık timsali bir neslin Gazilik unvanıyla öne çıktığını söyledi.

101 yıl sonra bugün, bu şehrin “Gazi” unvanını almaya layık olan iradesinden, azminden ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirten Vali Gül, şu ifadelere yer verdi:

“Antep’e 8 Şubat 1921 tarihinde Yüce Meclisimiz tarafından oy birliğiyle alınan kararla ’Gazi’ unvanı tevcih edilmiştir.

Bugün; Şehadet şerbetini içen, cesaret, fedakarlık ve kahramanlık timsali bir neslin Gazilik unvanıyla onurlandırılışının, bir başka deyişle şehrin nüfusunun dörtte birini şehit verdikten sonra tarihte ilk defa adının önüne “Gazi” unvanı eklenişinin 101. yılıdır. 

Bugün; İnancıyla, azmiyle, cesaretiyle hürriyet ve istikbalimize sahip çıkan Şahinbeyleri, Şehitkâmilleri, Karayılanları ve isimsiz nice yiğit kahramanlarıyla işgal kuvvetleri karşısında destanlar yazan Anteplilerin amansız düşman işgaline karşı inançla dimdik ayakta durdukları bir dönemin yıl dönümüdür.

Her şehir farklı özellikleriyle ön planda olmuştur. Kimisi tarihi, kimisi kültürel, kimisi coğrafi, kimisi yenilikçi özellikleriyle bilinir. Ama Antep, önce “Gazi” dir. Antep, vatan uğruna, bayrak uğruna 11 ay boyunca kadın erkek, genç yaşlı hem yoklukla hem düşmana karşı topyekün mücadele etmiş ve pes etmemiş, namusuna namahrem eli değdirmemiştir.

Bu eşi ve benzeri olmayan mücadelenin sonucunda Antep’e ‘Gazi’lik unvanı verilmiş ve bunun üzerinden 101 yıl geçmiştir. Bu nedenledir ki, bir başka Gazi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu tek Türk şehri hiçbir yerden maddi yardım görmeksizin kendi kahramanlığıyla kendini kurtardı ve Gazi unvanını hakkıyla, layıkıyla kazandı’ sözlerine mazhar olmuştur.

Gaziantep Valisi olarak, 101 yıl sonra bugün, bu şehrin “Gazi” unvanını almaya layık olan iradesinden, azminden ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden yoluna emin adımlarla devam ettiğini, kalkınma yarışında azimkar bir gayretle çalıştığını görmekten mutluluk duyuyor, her zaman en önde yürüyeceklerine olan inancımı yürekten ifade ediyorum. Evet, bu şehrin önünde hiçbir şey duramaz, Gazi unvanından başka. 

Bu vesile ile, bu onur günümüzde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve milletin bekası uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle, muhterem gazilerimizi minnetle anıyor Antep’e Gazi unvanı tevcihinin yıldönümünü emsalsiz bir gururla kutlamanın onurunu tüm hemşerilerimizle paylaşıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ELEKTRİK FATURALARI İŞLETMELERİMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.