DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2073185฿%0.82797

a
alan18-kopya

“BAKKAL KART” İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLACAK

Gaziantep‘ te Ramazan Ayı’nda toplumsal dayanışmayı artırmak amacıyla Bakkal Kart projesi kapsamında, Valilik himayesinde önemli bir adım atıldı. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin Ramazan ihtiyaçlarına destek olmak ve aynı zamanda mahalle bakkallarından alışverişi teşvik etmek için Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan “Bakkal Kart” projesi tanıtım ve protokol imza töreni Valilik Fuaye Salon’unda yapıldı

Gaziantep Valiliği, Şahinbey ve Şehitkamil Kaymakamlıkları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Gaziantep Bakkallar Odası Birliği ve Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının katkılarıyla hayata geçirilen proje kapsamında dağıtılan alışveriş çekleri sayesinde Ramazan ayında mahalle bakkalları desteklenerek ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılacak. 

Projede, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bakkal alışveriş kartları dağıtılacak. Bu kartlar sayesinde ihtiyaç sahipleri, mahallelerindeki bakkallardan alışveriş yapabilecek.

Tanıtım ve Protokol Töreni’nde konuşan Vali Çeber; “Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayı yardımlaşmanın, paylaşmanın, özellikle manevi duyguların en üst düzeyde yaşandığı bir aydır. Biz Müslümanlıkla şereflendiğimiz dönemden beri Ramazan aylarında hep özel programlar yaparız. Ramazan ayı bizim için daha farklı ve özeldir. Bu ay, toplumsal değerlerimize yaklaştığımız, paylaştığımız ve yardımsever olduğumuz bir aydır. Gaziantep çok vefalı, kadirşinas, yardımsever ve hayırsever insanların bolca bulunduğu bir kent. Bununla gurur duyuyoruz. Ramazan ayında hem devlet olarak hem de hayırseverlerimizin desteği ile ihtiyaç sahiplerine ulaşarak güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Bakkal Kart uygulamamız bunlardan bir tanesi. Bu kart ile birinci hedefimiz ramazan ayının ruhuna uygun yaşamak, ikinci hedefimiz olarak ihtiyaç sahibi insanlara bu yolla da ulaşmak ve üçüncü olarak da bakkal denildiği zaman aklımıza gelen mahalle kültürüne yardımcı olmak. İlk etapta Şehitkâmil ve Şahinbey ilçelerimizde 50 bin vatandaşımıza Bakkal Kart Çekleri dağıtacağız. Bakkal Kart Çeklerimizin tanesi 500 TL değerinde. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız ile birlikte tespit edilen ailelere Bakkal Kartlardan verilecek. İhtiyacı fazla olan ailelere bunlardan birkaç tane verilebilecek ve bunlar ailelerin nüfusuna göre belirlenecek. Vatandaşlarımız bu kartları Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ile Gaziantep Bakkallar Esnaf Odası tarafından belirlenen bakkallarımızda kullanabilecek. Bu bakkallarımıza afişler asılacak. Biz Ramazan ayının iklimi gereği kullanılan her bir liranın hayır parası olduğunu bilerek kullanılacağına eminiz. Projemizin ana kaynağı devletimiz. Ama biz burada hayırseverlerimizin katılımlarını da önemsiyoruz. Hayırseverlerimizi projeye katılmaları için davet ediyoruz. Onların katılımları ile beraber 50 bin sayısını daha yukarı çekmek istiyoruz. “Gaziantep Modelinin” burada da vücut bulduğunu görüyoruz .İlgili ilçe kaymakamlıklarımız, Esnaf ve Bakkallar odalarımız, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız ve hayırseverlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde bu projeyi hayata geçireceğiz. Rabbim Ramazan Ayını hepimize mübarek eylesin. Bizim niyetimiz hayır.” dedi.

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı İsmet Özcan ve Gaziantep Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı konuşmalarında; “Projenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu kart sayesinde hem vatandaşımız istediğini alacak hem de mahalle esnafımız kazanacak. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” sözlerine yer verdiler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

YENİ DÖNEMDE YENİ MÜZELER GELİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.