DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2049655฿%-1.60736

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Bilim
  • “BİLİM FİLMLERİ GÜNLERİ” TÜRKİYE’DE İLK KEZ GAZİANTEP’TE!

“BİLİM FİLMLERİ GÜNLERİ” TÜRKİYE’DE İLK KEZ GAZİANTEP’TE!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Gaziantep Üniversitesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi iş birliğinde 3 gün boyunca panel, söyleşi ve film okumalarının yapılacağı Bilim Filmleri Günleri’nin açılış programı Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde gerçekleşti.

Bilime sanatın katkısıyla dikkat çekmek ve bilime olan ilgiyi sürdürülebilir hale getirmek amacıyla Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te yapılan “Bilim Filmleri Günleri” 3 gün sürecek. Bu kapsamda söyleşiler, paneller ve film gösterimleri olacak. Uzay temalı filmlerin de sunulacağı bu etkinlikte, akademisyenler eşliğinde film okumaları da yapılacak.

Programın açılışında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy, NASA Derin Uzay İletişimi ve Astrofizik Araştırmacısı Dr. Umut Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, akademisyenler ve öğrenciler bulundu.

ŞAHİN: GAZİANTEP İÇİN BİLİMİN YÜZYILI OLACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılış programında yaptığı konuşmada Gaziantep’in bilimin yüzyılı olacağını belirterek, şunları söyledi:

 “Salonu dolduran katılımcıların gözlerindeki ışık bizlere cesaret veriyor. Hepimiz Aziz Sancar hocamızın başarısını elde edebiliriz. Gazi’nin torunları bu başarıya en yakın gençlerdir. Yarın siz gençlerimiz, her biriniz farklı alanlarda birer yönetici olacaksınız. Belki kent konseyinde bir başkan belki de bir vali. Ya da birer öğretmen olacaksınız. Bizim medeniyetimizde ananın, babanın ve öğretmenlerin eli öpülür. Öğretmen bilmek demektir. Bu şehri gülistan yapmaya siz gençlerimizle hazırız. Sevgili gençler okuyacağız. Medeniyet tarihimizi bileceğiz. Bizi biz yapan değerleri öğreneceğiz. Bilimle beraber küresel ısınmaya ve doğal afetlere karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini öğreneceğiz. Bilgi toplumu olmak zorundayız.

VALİ ÇEBER: GENÇLERE ÇOK GÜVENİYORUZ

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, gençlere çok güvendiklerini dile getirerek, “Siz gençler bizim umudumuzsunuz. Bu kadar heyecan sizin bize yansıttığınız enerjinin sonucudur. Filmini izlediğiniz Aziz Sancar, sizin yaşlarınızdayken sizden farklı bir hayat yaşamadı. Hepinizin içerisinden bizlerin görevini yapacak insanlar çıkacak. Sadece bir zamanlar ihtiyacımız olan ancak bizim çok yapamadığımız bir şeyi sizlerin hissetmesi lazım; özgüveninizin çok yüksek olması gerekiyor. Siz değerli gençlerimiz kendinize çok güvenin çünkü bizler sizlere çok güveniyoruz” ifadesini kullandı.

ÖZSOY: GAZİANTEP İLKLERİN ŞEHRİ

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy, Gaziantepli olduğunu anımsatarak, bu program dolayısıyla memleketine gelmesinin gururunu yaşadığını belirterek, “İlklerin şehri olmak ayrı bir gurur. Bilim Filmleri Günleri Türkiye’de ilk kez gerçekleşiyor. Bu ulusal girişimin uluslararası mecralara taşınmasını hedefliyoruz. Bilim hayatın her yerinde olmalı. Dünyanın yaşadığı doğal afetler giderek artıyor. Bunun bir örneğini de biz, 6 Şubat’ta yaşadık. Bu nedenle bilimi dünyanın her yanına yaymamız gerekiyor. Nereden nereye geldiğimizi bilmemiz ve dünyanın nereye gittiğini görmemiz gerekiyor” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

PLASTİK AYAKKABI, BOT, İMALATÇILARI GSO’DA TOPLANDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.