DOLAR

33,9947$% 0.02

EURO

38,0989% 0.11

STERLİN

44,9627£% 0.05

GRAM ALTIN

2.744,55%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.522,00%0,70

TAM ALTIN

18.113,00%0,68

ONS

2.511,44%-0,02

BİST100

9.668,10%-2,55

BİTCOİN

2179157฿%0.03575

a
alan18-kopya

GAZİ ŞEHİRLİLER, DESTANSI DİRENİŞ 15 TEMMUZ’DA MEYDANLARDAYDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği koordinasyonunda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşlar, milletin bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkarak, hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş bir kez daha anıldı.

Anma programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Zafer 15 Temmuz ruhuna sahip çıkanların, meydandan kaçmayıp burada gelip konuşanların olacak” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de 8 yıl önce Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimine karşı milletin tek yürek karşı duruşunun adresi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda program düzenlendi. Programda dualarla şehitler anıldı, o gün yaşananlar hazırlanan videolarla izlenildi, özel gösterimler yapıldı.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen anma etkinliği programında yaptığı konuşma kurulan dev ekranlardan izlenildi.

DARBECİLER TARAFINDAN KULLANILMAZ HALE GELEN ARAÇLAR, 15 TEMMUZ MÜZESİ’NDE

Program, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan, 15 Temmuz Gecesi yaşananları anlatan Türkiye’nin ilk dijital müzesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’ni il protokolü ve vatandaşlar tarafından ziyaret edilerek başlandı.

Bu yıl Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne ait 15 Temmuz darbe girişimine şahit olmuş, darbeciler tarafından zırhlı araçlarla kullanılamaz hale getirilen araçlar Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi envanterine kazandırıldı. Protokol ve vatandaşlar araçları inceledi bilgi aldı. 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI’NDA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Müze gezisi sonrası İstasyon Meydanı’ndan Türk Bayrakları ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde programın yapılacağı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejde 200 metrelik Türk bayrağı, belediye bandosunun çaldığı marşlarla taşındı. Yoğun ilginin olduğu ve Türk Bayrakları ile meydanı dolduran Gazi şehirliler, milletin zaferini bir kez daha kutladı. Günün anlam ve ruhunu yansıtan 15 Temmuz sinevizyon gösterileri yayınlandı.

ŞEHİTLER ANISINA DUA EDİLDİ

Programın devamında şehitler anısına Kur’an Tilaveti’nin adından sancak koşusunun son adresi olan meydanda devir teslim töreni ile ilk olarak 7’den 70’e sporcular tarafından sancak koşusu ve sancak devir teslim töreni yapıldı. Sporcular sancağı valiye teslim etti sancak Gaziantep Valisi Kemal Çeber’e teslim edildi. Devir teslimin tamamlanmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

ŞAHİN: GAZİANTEP RUHU, 15 TEMMUZ RUHUDUR

Yaşanılan toprakların çok önemli olduğuna vurgu yapan ve şehitleri rahmetle anan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep ruhu burada. 15 Temmuz kırılma noktasıdır. O kadar önemli topraklardayız ki. O kadar önemli günlere şahit oluyoruz ki. Şehitkamil kimdi, anasının baş örtüsünü çıkarmaya çalışan o günün şerefsizlerine karşı canını siper eden Şehitkamil’in torunları, Şahinbey’in torunları, Gaziantep ruhu 15 Temmuz ruhudur. Biz Hz. Peygamberin ümmetiyiz. Bizde ırk ve üstünlük yoktur. Acemin acem olmayana üstünlüğü yoktur. Bizde üstünlük takvadadır” diye konuştu.

Bu yılın Aile Yılı ilan ettiklerini belirten Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Sevgili anneler ve babalar, bir anne olarak Gaziantep valimizle biz bu yılı Aile Yılı ilan ettik. Bu çocuklar bize emanet. Bu evlatlar bize emanet. Bu şehrin çocukları eğitimde kötü olamaz. Bu şehrin çocukları Nurdağı’nda İslahiye’de depremin altından çıkıp 500 tam puan alan çocuklardır. Zafer inananların olacak. Zafer 15 Temmuz ruhuna sahip çıkanların, meydandan kaçmayıp burada gelip konuşanların olacak.”

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, bütün şehitleri anarak ve gurur duyduğunu belirterek, “Tarihin hiçbir döneminde alçaklara ve hainlere fırsat vermediği gibi 15 Temmuz’da da fırsat vermeyen bu aziz milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Gazi şehri, İngiliz’e Fransız’a yar etmeyen 15 Temmuz’da da bugün olduğu gibi meydanları dolduran Gazi şehrin hemşerisi olmanın, valisi olmanın gururunu yaşıyorum. Bu duygularla bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Programda ayrıca AK Parti Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Mesut Bozatlı Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin günün anlamına yönelik konuşmalar yaptı.

PROGRAM 15 TEMMUZ’A ÖZEL GÖSTERİLERLE DEVAM ETTİ

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz Özel Gösterisi yapıldı. Gösteriler kapsamında Ruhvenaz müzik grubu eşliğinde kum sanatı icra edildi. Ruhvenaz grubu güne özel şarkılar söyledi.

SPOR MÜSABAKALARININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Ruhu’nu yaşatmak ve tabana yaymak amacıyla yapılan spor müsabakalarının ödül töreni programın devamında yapıldı. 8 farklı branşta yapılan müsabakalarda dereceye girenlerin ödülleri protokol tarafından verildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AK PARTİ HEYETİNDEN BAŞKAN DOĞAN’A ZİYARET 

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.