DOLAR

32,2779$% -0.2

EURO

34,8439% 0.07

STERLİN

40,6808£% 0.2

GRAM ALTIN

2.404,19%0,46

ÇEYREK ALTIN

3.953,00%-0,15

TAM ALTIN

15.796,00%-0,11

ONS

2.328,82%1,20

BİST100

10.297,80%0,20

BİTCOİN

2061272฿%-0.08759

a
alan18-kopya

“BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ”

Ülkemizde düzenli kan bağışı bilincinin gelişmesi amacıyla Kızılay tarafından başlatılan “Birbirimize Candan Bağlıyız” kampanyası kapsamında Vali Yardımcısı İlker Eker, Gaziantep Kızılay Kan Merkezi’nde kan vererek Kampanya hakkında basını bilgilendirdi. 

Programa Vali Yardımcısı İlker Eker ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, kurum amirleri ve Kızılay yetkilileri katıldı.

Kızılay Kan Merkezi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Eker, Kızılay’ın Türkiye’ nin en önemli kurumlarından biri olduğunu ve 2023 yılında 11 ili doğrudan etkileyen bir deprem felaketinde ve şu anda Gazze’de çok önemli görevler üstlendiğini vurgulayarak bugün de ‘Birbirimize Candan Bağlıyız’ başlığı altında kan bağışı kampanyasını başlattıklarını belirtti.

Vali Yardımcısı Eker, kampanyayla ilgili “Amacımız soğuk geçen kış aylarında kan stoklarında meydana gelen azalmayı telafi etmek. Ülkemizde hastanelerin %87 kan ihtiyacını Kızılay’ımız karşılıyor ve her dört saniyede bir kan ihtiyacı söz konusu olmakta. Dolayısıyla bizler vatandaşlarımıza buradan sizlerin aracılığıyla çağrıda bulunuyoruz. Kızılay’ımıza kan bağışında bulunarak bu eksikliği ortadan kaldırabiliriz.” dedi.

Vali Yardımcısı Eker, kendisinin de düzenli olarak kan verdiğini ifade ederek,  “Vücudumuzun sıhhati açısından da kan vermenin vücuda ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı Kızılay Kan Merkezine Kan Bağışı Kampanyasına katılmaları için davet ediyoruz.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk ise esas mesleğinin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığı olduğunu vurgulayarak, kan vermenin sadece bir hayatı kurtarmadığını, devletin sağlamlığı ve bekası için de yine kan vermek zorunda olduğumuzu kaydetti.  Berk şunları söyledi: “bizim en fazla kış aylarında kana ihtiyacımız var. Bu aylarda kan vermemiz gerekiyor. Hayatı bu aylarda kurtarmak zorundayız. Kan vermek kansızlığa neden olmaz. Aksine hücre yenilenmesine vesile olur. Kan vermek metabolizmayı da hızlandırır. Özellikle bu mevsimde vermek daha faydalı olacaktır. Çünkü bu mevsimde kan vermeye gelenler azalıyor. Kan merkezlerimiz de bu hususta donör bulma konusunda zorlanıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızı kış aylarında kan vermeye davet ediyoruz.” 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU’NDAN YENİ YIL KONSERİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.