DOLAR

32,4504$% -0.15

EURO

34,8290% -0.66

STERLİN

40,7959£% -0.56

GRAM ALTIN

2.441,26%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.048,00%0,02

TAM ALTIN

16.168,00%0,01

ONS

2.337,84%0,27

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2046208฿%-2.46393

a
alan18-kopya

CANİ DAMAT HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Gaziantep’te, bir hafta önce boşandığı 25 yaşındaki eşi Bilge Köse ve 47 yaşındaki kayınpederi Ertuğrul Kaya’nın aracını adliye çıkışında takip ederek otomobille önlerini kestikten sonra pompalı tüfekle öldüren 26 yaşındaki Mertcan Köse ilk kez hakim karşısına çıktı. 

Gaziantep’te, geçtiğimiz yıl Haziran ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanan ve evrak imzası için geldikleri adliye çıkışında boşandığı eşi Bilge Köse ve kayınpederi Ertuğrul Kaya’nın aracını bir süre takip ettikten sonra önünü keserek pompalı tüfekle ateş açarak eski eşi ve kayınpederini öldüren Mertcan Köse’nin yargılanmasına 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Mertcan Köse hakkında, ‘tasarlayarak ve kasten öldürme’ suçundan 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin kabul edilmesinin ardından davanın görülen ilk duruşmasına tutuklu sanık Mertcan Köse ile hayatını kaybeden baba ile kızın yakınları ve avukatlar katıldı.

İlk kez hakim karşısına çıkan Mertcan Köse, eşini öldürmeye yönelik ateş etmediğini iddia etti.

Köse yaptığı savunmada, eşiyle boşandıklarını ve olay günü de evrak imzalamak için adliyeye gittiklerini ifade ederek “Eşim ile anlaşmazlıklarımız vardı ve benden ayrılmıştı. Ayrılık sürecinde 4 aylık çocuğumuzu da bana göstermiyordu. Dava açmıştı ve boşandık, mahkeme velayeti de anneye verdi. Olay günü evrak imzalamak için adliyeye gittik. Bilge adliyede beni görünce bana etti. Kayınpederim de beni göğsümden itti. Çok öfkelendim ve adliye çıkışında takip edip boş bir alanda önlerini keserek ateş açtım. Kayınpederim araçtan inerek bana engel olmaya çalıştı ve onu uzaklaştırmak için ateş açtım. Bilge’yi hedef alarak ona doğru ateş etmedim. Bilge’nin öldüğünü bile 2 gün sonra öğrendim” dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, sanık Mertcan Köse’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYDAN 3 GÜN SONRA YAKALANDI

Boşanma davasının gerekçeli kararı çıkmadığı için soyadı değişmeyen Bilge Köse, babası Ertuğrul Kaya ile birlikte evrakların imzalanması için adliyeye geldi. Burada Mertcan Köse ile de karşılaşan baba ile kızı işlemlerin tamamlanmasının ardından 27 KE 244 plakalı aracıyla adliyeden ayrıldı.

Mertcan Köse, boşandığı eşi Bilge Köse ve kayınpederi Ertuğrul Kaya’nın aracını Atakent Mahallesinde otomobiliyle önünü keserek av tüfeğiyle ateş açmaya başladı. Mertcan Köse aracından inerek kendisine engel olmaya çalışan eski kayınpederine ve araçta bulunan eski eşine ateş açarak kaçtı.

Yaralanan baba ve kız, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Çifte cinayetin ardından kaçan Mertcan Köse, polis ekiplerinin çalışmasıyla olaydan 3 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KUYUMCU KARDEŞLERDEN 150 MİLYON TL’LİK VURGUN

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.