DOLAR

32,5715$% 0.25

EURO

35,0004% 0.05

STERLİN

40,7896£% -0.06

GRAM ALTIN

2.450,86%0,62

ÇEYREK ALTIN

4.069,00%0,22

TAM ALTIN

16.250,00%0,19

ONS

2.340,40%0,37

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2095749฿%0.09809

a
alan18-kopya

CHPLİ ÖZTÜRKMEN’DEN VALİ GÜL’E SERT TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün evinde işadamlarını toplayarak AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermelerini ve hem de çalışanlarına oy verdirmelerini istediğini iddia etti.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, 14 Mayıs’tan önce Gaziantep Valisi Davut Gül’ün, iş insanlarını valilik konutunda toplayarak AK Partiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermelerini, ayrıca çalışanlarına da oy verdirmelerini istediğini iddia etti.

Öztürkmen, iş insanlarından, çalışanlarının kullandığı oyları cep telefonları ile çekerek tespit ettirmelerini istediğini ifade ederek,” Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Valisi, 14 Mayıs’tan önce Gaziantep’teki bir çok belli başlı sayıdaki iş insanını valilik konutunda topladı. Onlardan hem AKP’ye oy vermelerini, hem çalışanlarına ve yakınlarına verdirmelerini, hatta çalışanlarının da bunları cep telefonları ile fotoğraflayarak tespit ettirilmesini istedi. Onlar da öyle uyguladılar ve işçileri, çalışanları, personelleri, aileleri sandık başına gittiklerinde kullandıkları oyları resmetmek, fotoğraflamak zorunda kaldılar. Patronlarına göstermezlerse çünkü işten atılacakları korkusu vardı” dedi.

Gaziantep’te, Muhtarların Kaymakamlıklar aracılığıyla zorla toplantıya çağrıldığını, bu toplantılara ilçelerdeki tüm idari yetkililer ve müftülerin de katılarak, muhtarlara AKP’ye oy çıkarmalarını,  yoksa köylerine hiçbir hizmetin verilmeyeceği gibi tehditler kullanılarak bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının da toplantılara katılmak suretiyle baskı uyguladıklarını vurgulayan Öztürkmen şöyle konuştu:

Değerli vatandaşlarım, değerli yurttaşlarım, saygıdeğer seçmenler, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bu seçimde AKP’nin bütün televizyon kanallarında bizzat AKP yöneticileri tarafından hatta aday Erdoğan tarafından kullanılan kara propaganda mecraları, kara propaganda araçları, iftiralarla dolu düzmece videolar yetmezmiş gibi 49 kanal ve birden yayın yapması TRT’yi kendisinin istediği gibi sadece kendisine kullanması yetmezmiş gibi son günlerde devletin tüm olanaklarını aşırı gereksiz bir şekilde kullanmaya başladılar.

MUHTARLAR TEHDİT EDİLİYOR

Bu yetmedi. Günlerden bu yana Gaziantep’te ilçelerden,  kaymakamlıklar aracılığıyla muhtarlar zorla toplantıya çağırılıyorlar. İlçelerdeki tüm idari yetkililer ve müftüler de bu toplantılara katılarak, muhtarlara AKP’ye oy çıkarmaları, yoksa köylerine hiçbir hizmetin verilmeyeceği gibi tehditler kullanılarak bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarıyla toplantılara katılmak suretiyle vatandaşımıza baskı uyguluyorlar.

VATANDAŞIMIZIN FERASETİNE İNANIYORUM

Öncelikle birincisi şu; Ben vatandaşımızın ferasetine, vicdanına güveniyorum. Bütün bu baskılara rağmen ülkenin geleceğini göz önüne alarak çocuklarının, torunlarının geleceğini göz önüne alarak sandık başına gidecek, ellerini vicdanlarına koyacak ve ülkenin geleceğinin bu baskı, bu zulüm, bu istibdat, bu hizmetsizlik, bu çalma, çırpma, yolsuzluk üzerinden yana değil, ülkenin refahı için millet ittifakı adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek için kullanacaklarına inanıyorum.

DEVLET YETKİLİLERİNİN MAAŞINI BU HALK ÖDÜYOR

İkincisi ise; Kendilerine devlet yetkileri verilmiş olan Devlet yetkililerine sesleniyorum. Sayın devlet yetkilileri; sizin maaşınızı bu halk ödüyor. Siz halkın hizmetinde olmak zorundasınız. Görevinizi halka ihanet anlamına gelecek bu tür baskılar için kullanamazsınız. Buna hakkınız yoktur. Bilesiniz ki 28 Mayıs’tan sonra bu yaptığınız haksızlık, usulsüzlük ve her türlü zulmün hesabı sorulacaktır. Ona göre davranın, halka bu zulüm etmekten vazgeçin.

YALANLAMA GELMEDİ

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Valisinin, iş insanlarını evinde toplayıp baskı uyguladığına dair söylemime Sayın Vali tarafından yalanlama gelmedi.

Sadece, AFAD yardımlarının depremle ilgisi olmayan dar gelirli ve az gelirli mahallelerde seçmenlere dağıtıldığına dair açıklamama öyle değil de bunlar da depremzededir gibi ikrar geldi. Ama iş insanlarını topladığına dair bir açıklama gelmedi. Bu onun açık bir itirafı var. Bunu da halen yapmaya devam ediyor. Bunun da hesabını soracağız

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MERİÇ:” GAZİANTEP’TEKİ EŞİTSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.