DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2070321฿%1.96732

a
alan18-kopya

“DEPREME KARŞI DİRENÇLİ KENTLER YARATMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Gaziantep İslahiye’de konteyner kentte yaşayan depremzede vatandaşları ziyaret etti. Ziyarette depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla geldiği Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, depremde hayatını kaybedenlerin  mezarlarını ziyaret etti. Özel, CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç ve beraberindekilerle birlikte dua ederek mezarlara karanfil bıraktı.

6 Şubat 2023’te Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük felaketi olan büyük depremin acısını  hep birlikte yaşadıklarını, bütün bir millet olarak da hep birlikte bunun altından kalkmaya çalıştıklarını ifade eden Özel, “Ben, böyle bir günde, böyle bir süreçte kesinlikle siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Onun için depremde bütün ülkemizde, özellikle depremden etkilenen 10 ilimizde hayatını kaybeden, resmi rakamlara göre 50 binin üzerindeki bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerin, sizlerin şahsında bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızı Allah’tan şifa diliyoruz. Bir daha hem Gaziantep’imizin, hem Türkiye’mizin böyle bir acıyla karşılaşmamasını temenni ediyorum” dedi.

“Hepimizin görevi depreme karşı bütün tedbirlerimizi almak, dirençli kentler yaratmaktır. Çok büyük depremler oluyor Japonya’da ama kimsenin burnu bile kanamıyor” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel şöyle konuştu:

 “Bizim insanımızın hayatı, Japonya’daki insanların hayatından değersiz değil. Dünyanın en güzel memleketinde, dünyanın en yiğit, en mert, en güzel insanlarının yaşadığı bu memlekette her bir canımızın kıymetini hep birlikte bilmek durumundayız. Bunun için tüm siyasi partiler, üzerine düşen görevi yapmak zorunda, yerel yönetimler yapmak zorunda, iktidar yapmak zorunda, muhalefet yapmak zorunda. Bir daha böyle acılar yaşamamayı temenni ederek, bu gece Miraç Kandili. Kandilinizi kutluyorum. Miraç, peygamber efendimizin Hz. Muhammed’in ilahi mertebeye yükseldiği gündür. Geçen sene bugün yataklarına ertesi gün kalkıp evlatlarının rızkını sağlamak için, bu millete, devlete hizmet etmek için gözlerini yummuş olanlar bir daha gözlerini açamadılar. Onlar da Allah katına yükseldiler. Allah onların da şehadetini kabul etsin. Hepinizin başı sağolsun”

Ziyaretin ardından Özel ve beraberindeki heyet, depremde hayatını kaybedenlerin  mezarlarını ziyaret ederek dua edip mezarlara karanfil bıraktı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AKINCI’DAN, 6 ŞUBAT DEPREMLERİ ANMA MESAJI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.