DOLAR

32,2053$% -0.22

EURO

35,1156% -0.22

STERLİN

41,0337£% -0.05

GRAM ALTIN

2.498,17%1,32

ÇEYREK ALTIN

4.035,00%1,11

TAM ALTIN

16.166,00%1,11

ONS

2.414,64%1,64

BİST100

10.643,58%3,14

BİTCOİN

2157895฿%0.35878

a
alan18-kopya

‘DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN’

Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkanı Yalçın Doğan 8 Mart Dünye Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların, emeğin, onurun, insanlığın devamı için olmazsa olmazı olduğunu söyledi.

Bütün dünya kadınlarına ve kutlu annelere sağlık, mutluluk ve esenlik dileyen Yalçın Doğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum. Kadınlar, emeğin, onurun, insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. Esenliklerin ve huzurun ardındaki gerçek kahramanlardır. Gönül isterdi ki, 8 Mart gününde kadına dair daha umutlu ve güzel şeyler ifade edelim ama maalesef kadına yönelik duygusal, fiziksel ve ekonomik şiddetin arttığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Doğan, yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Nitekim Üniversitelerce gerçekleştirilen anketlerde görüyoruz ki, Türkiye’de kadınların en büyük sorunu nedir?’ diye sorulduğunda kadınlardan gelen aynı cevap, Son 5 yıldır ‘şiddet’ olarak geliyor. Araştırmaya katılanlarda sonradan gelen en önemli sorun, kadın işsizliği. İşsizlik son 2 yıldır oran olarak artıyor. Pandemi süreci ile birlikte ekonomik alanda yoksullaşan ve üretime katılamayan kadınlarımızda büyük bir artış yaşanmaktadır.

Kadınlarımız çalışmalı ve üretime katılmalıdır. Kadınlar maalesef kendilerini ifade edemiyorlar. Bunun en belirgin örneği ise, TBMM kadın milletvekili sayısı. Milyonlarca okuma yazma bilmeyen kadınlar var. Eğitim çok önemli bir kavram. Gelecek nesilleri ve çocukları, erkekleri yetiştiren kadınlardır çünkü. Sorunların temelinde eğitimsizlik vardır. Türkiye’de erkekle aynı işi yapmasına daha düşük ücret alan kadınlar var. Kısacası, kadına karşı fırsat eşitsizliği var. Bilinçli ve farkındalık sahibi kadınlarımızın sayısı çoğalmadıkça ne toplumsal barışta ne, insan hakları alanında ne de şiddet konusunda bir metre boyu yol alamayız. Ülkemizin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için toplumun el ele vererek, sevgi, şefkat ve fazilet duygusu içinde birbirimizi yücelttiğimiz bir esenlik ve mutluluk dolu bir vatan diliyorum”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tahmazoğlu’ndan Kadınlar günü mesajı

HIZLI YORUM YAP