DOLAR

32,3679$% 0.02

EURO

34,7866% -0.03

STERLİN

40,7020£% 0.27

GRAM ALTIN

2.394,35%-0,09

ÇEYREK ALTIN

3.929,00%-0,62

TAM ALTIN

15.692,00%-0,62

ONS

2.299,85%-0,15

BİST100

10.247,41%0,38

BİTCOİN

1919637฿%2.59686

a
alan18-kopya

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI ERTELENDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan olağanüstü hal sebebiyle elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatını ertelediklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem ve bakanlığın yürüttüğü çalışmalar hakkında İskenderun’da açıklamada bulundu.

Bakan Dönmez, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremler ve ardından da 6 büyüklüğünde artçı sarsıntılardan dolayı  10 ilde üs yapılarda olduğu gibi elektrik şebekelerinde de ciddi hasarlar olduğunu vurguladı.

Hasarların giderilmesi için ülkenin dört bir tarafından teknik ekiplerin hemen deprem bölgelerine intikal ettirildiğini, 3 bine yakın personelin elektrik şebekesinin altyapısını yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir gayret gösterdiğini söyleyen Dönmez, “ Ayrıca elektrik şirketleri diğer bölgelerden gelen personel takviyeleri ile beraber güçlendirilmiş oldu. Diğer yandan Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Hatay il merkez ve ilçelerinde elektrik yapısı onarılıyor ancak can ve mal güvenliğimizi öncelediğimiz için bazı yerleşim birimlerine ve binalara teknik olmayan sebeplerden dolayı elektrik veremiyoruz. Hala enkazda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gerek arama ekipleri gerekse enkazda mahsur kalan vatandaşlarımızın emniyeti açısından burada dikkatli hareket etmemiz söz konusu. Burada tabii ki AFAD’la koordineli çalışma içerisindeyiz. Buradaki çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz bölge bölge kademe kademe elektrik verme hizmetlerimiz hızlanacak. İlk etapta cadde ve sokaklarda genel aydınlatma tesislerimizi aktif ediyoruz ki büyük oranda yerleşim alanlarında bu aydınlatma devreye girdi” dedi.

Depremler nedeniyle BOTAŞ ana iletim hatlarında meydana gelen arıza ve kopmalardan dolayı yaklaşık 2 bin personelle doğalgaz arzının giderilmesi için çalıştığını ifade eden Bakan Dönmez “Depremler nedeniyle BOTAŞ ana iletim hatlarında arıza ve kopmalar meydana geldi. Hatta onarım yaptığımız yerlerde artçı sarsıntılarla yeniden oluştu. Buradaki arkadaşlarımız olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Yaklaşık 2 bin personelimiz şu anda doğalgaz arızalarının giderilmesi için ter döküyor. Adıyaman’a bugün kontrollü olarak doğalgazı vermeye başladık. Bugün gün içerisinde de yine Gaziantep ve Kahramanmaraş’a kontrollü olarak gaz vermeye başlayacağız. Yine elektrikte olduğu gibi can ve mal güvenliğini önceleyerek AFAD ile koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Doğalgazın şehre, binalara verilmesi çok daha hassas bir konu” diye konuştu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI ERTELENDİ

Elektrik ve doğalgaz faturalarına erteleme Elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatı ile ilgili zaman zaman vatandaşlardan sorular gelmeye başladığını sözlerine ekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Bakan Dönmez, şöyle konuştu:

 “Tabii olağanüstü bir hal yaşıyoruz doğal olarak da bu faturaların tahsilatını erteliyoruz. Bölgeye ülkemizin dört bir tarafından yardım geliyor, milletimiz bu zor zamanları atlatmak için muazzam birlik ve beraberlik örneği gösteriyor. Yardımlara ilişkin bazı hususlar çok önemli; yardımları zamana ve bir planlı programlı şekilde yapmamız gerekiyor. Bu açıdan, özellikle yardım göndermek isteyen vatandaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza AFAD’la koordineli şekilde çalışmalarını öneriyoruz. Yardımı çıkaracakları ildeki AFAD yetkililerine müracaat ederek, hangi bölgede hangi ürün ve hizmete ihtiyaç var bunları öğrendikten sonra bölgeye sevk etmelerini, süreci daha iyi yönetebilmek açısından önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bir kez daha depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte atlatacağımıza olan inancımı bir kez daha ifade etmek isterim.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ATLA TERAPİ HİZMETİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.