DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2027915฿%4.699

a
alan18-kopya

FORMA KOLEKSİYONUNU SATTI, HOLLANDA’DAN YARDIMA KOŞTU

Hollanda’nın “En iyi kalplisi” ödülüne sahip ve Hollanda Kraliçesi tarafından madalya verilen tek Türk olan Bülent Türker, deprem bölgesine gelerek ihtiyaç sahiplerine giysi, ısınma ve çeşitli yardımlarda bulunurken, yanında getirdiği mama ve konservelerle de günlerdir unutulan sokak hayvanlarını besliyor. Türker, yardımların finansmanını ise Hollanda’daki Türklerin yaptığı katkılar ile birlikte 30 yıl boyunca  futbol maçlarında ünlü futbolculara imzalatıp aldığı forma koleksiyonunu satarak karşılıyor.

Hollanda Kraliçesi Koningin Beatrix tarafından madalya verilmiş tek Türk ve halk oylaması ile ülkenin ’40 yılın en iyi kalpli’ insanı seçilen Bülent Türker, futbolculardan aldığı imzalı formaları satarak, deprem bölgesinde günlerdir unutulan sokak hayvanlarını besliyor.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7. ve 7.6 şiddetindeki depremler büyük yıkıma yol açtı. Binlerce binanın yerle bir olduğu kentlerde, 45 binden fazla kişi hayatını kaybetti. On binlerce insan da çadır ve konteynır kentlerde yaşamaya başladı. İnsanların yanı sıra sokak hayvanları da bu süreçten olumsuz etkilendi. Hollanda Kraliçesi Koningin Beatrix tarafından madalya verilen tek Türk ve halk oylaması ile ülkenin ’40 yılın en iyi kalpli’ insanı seçilen Bülent Türker, deprem sonrası yardım faaliyetlerine destek olmaya başladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden çevresinden yardım toplayan Türker, ayrıca 30 yıl boyunca Hollanda’daki futbol müsabakalarındaki aldığı imzalı forma koleksiyonunu da satmaya karar verdi. Açık arttırma usulü ile formaları satan Türker, bu para ile de sokak hayvanlarına mama ve konserve aldı. Deprem bölgesine gelen Türker, kendi imkanları ile deprem bölgesini il il gezerek sokak hayvanlarını besliyor.

‘30 YILLIK KOLEKSİYONUMU SATTIM’

Depremi duyunca çok üzüldüklerini ve seferber olduklarını belirten Bülent Türker, tek başına deprem bölgesine gelerek hem insanlara ve hem de sokak hayvanlarına  yardıma başladığını söyledi. 

Çocuklar için kıyafet aldıklarını ve dağıttıklarını dile getiren Türker, Hollanda’da 30 yıldan bu yana biriktirdiği ve birbirinden ünlü 100’den fazla imzalı formayı açık arttırma usulü ile sosyal medya hesabı üzerinden sattığını söyledi. Bu para ile de sokak hayvanları için mama ve konserve aldığını söyleyen Türker, şöyle dedi:

‘’Hollanda’da hem arkadaşlarımız hem de koleksiyonumda bulunan futbolcuların imzalı formalarını satarak bir bütçe oluşturdum. Bu deprem tüm herkesi olduğu gibi bizleri de çok derinden üzdü. Altın Lale ekibi olarak bu bütçe ile depremzede çocuklara mont ve bot aldık.

Ayrıca sokak hayvanları için de her gittiğimiz kasaba ve şehirlerde mama ve konserveler aldık onları bırakıyoruz. Bu süreçten sokak canlıları da çok etkilendi. Hollanda’da 30 yıldan bu yana 100’ün üzerinde imzalı forma koleksiyonum var. Futbolsever olduğum için maçlarda futbolculardan imzalı formalar alıp biriktirmiştim.

Depremin ardından koleksiyonumdaki imzalı formaları sosyal medya hesabım üzerinden açık arttırma usulü ile sattım. Bu paralarla da sokak canları için mama ve konserve ayrıca çocuklar için mont ve botlar aldık. Bunları özellikle bizzat kendimiz deprem bölgesine gelerek dağıtıyoruz. Bunları tüm deprem bölgelerinde köy köy gezerek, dağıtacağız.

Ayrıca bu deprem bölgesinde yıkılan okullar, kadın merkezlerini gibi merkezleri tespit edip Hollanda hükümetine bir rapor hazırlayacağım. Daha önce bizim koordinasyonumuzda arkadaşlarımız da gelip buradaki yardım faaliyetlerine katılmışlardı. Bende 15 gün süre ile burada elimden geleni yapacağım. Deprem bölgesinde bulunduğumuzu gören arkadaşlarımızda desteklerini gönderiyorlar onları da burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Türkiye’yi çok seviyoruz. Her şeyi devletten beklemeden biz insanlar da elimizden geleni yapmalıyız. Bu sebepten dolayı da sokak hayvanları için önemli ölçüde destek topladık ve onlara mama aldık. 15 gün boyunca burada dağıtımını yapacağız. ‘’

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DUBAİ’DE GÖZLER TÜRK FİRMALARININ STANTLARINDAYDI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.