DOLAR

32,2643$% 0.06

EURO

34,8228% -0.01

STERLİN

40,7196£% 0.05

GRAM ALTIN

2.408,27%0,02

ÇEYREK ALTIN

3.939,00%-0,07

TAM ALTIN

15.733,00%-0,07

ONS

2.324,68%0,05

BİST100

10.267,09%-0,10

BİTCOİN

2051229฿%-0.49346

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • GAZETECİLERE “AFET HABERCİLİĞİ VE KRİZ İLETİŞİMİ” EĞİTİMİ

GAZETECİLERE “AFET HABERCİLİĞİ VE KRİZ İLETİŞİMİ” EĞİTİMİ

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından Gaziantep’te düzenlenen “Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitimi” sona erdi.

Gaziantep’te, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ortaklaşa düzenledikleri “Afet Haberciliği ve Kriz İletişimi Eğitimi” katılımcılara sertifikalarının dağıtımı ile sona erdi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen ve iki gün süren programa İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Uğur Yıldırım, muhabir Cem Tekel, TRT Haber Muhabiri Muratcan Öztürk, Demirören Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş ve İhlas Haber Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akın ile birlikte Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Buruk, ve Prof. Dr. Pınar Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Programın ilk gününde açılış konuşmasını İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz yaparken, bölgenin kalkınma ajansı olarak kurulduğu ilk günden itibaren tarımdan sanayiye turizmden sağlığa altyapıdan medya kurumlarına kadar çok sayıda insan kaynağını geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek,” Eğitim programının kişisel eğitiminize katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Basın mensuplarına destek olabilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Akyılmaz, “Asrın felaketi 6 Şubat depremleri bölgemize çok ciddi hasarlar oluşturdu. Hem can kaybı hem mal kaybı hepimizi çok üzdü. Bölgemizdeki yaraları sarmak için devletimiz tüm birimleriyle çalışıyor. Biz de özellikle Nurdağı ve İslahiye’de 4 çarşı yaptık ve hak sahiplerine teslim ettik. Bölgede istihdamı artırmak için atölyeler kurduk” diye konuştu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Gökhan Buruk, ve Prof. Dr. Pınar Özdemir, “Afet haberciliği ve kriz iletişim eğitimi” hakkında ilk günkü programda sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladılar.

İkinci günde, moderatörlüğünü Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir’in yaptığı programda, sahada çalışan gazeteciler tecrübelerini, haber yaparken yaşadıkları sorunları ve haber için bir bölgeye gittiklerinde nasıl davranılması gerektiğini anlattılar.

İkinci gün programının açılış konuşmasını yapan AA Haber Akademisi Müdürü Cihangir İşbilir, afet dönemlerinde medyaya önemli ve hayati görevler düştüğünü anlatarak, “ Bugün dünyanın geneline baktığımız zaman hemen hemen her coğrafyada maalesef büyük afetlere şahit oluyoruz. Bu anlamda günümüzde afet haberciliğinin önemi gittikçe artmaktadır. Özellikle sosyal medyanın güçlü olduğu bu zamanda dezenformasyona karşı da çok dikkatli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son bölümde ise, İletişim Başkanlığı Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın’ın moderatörlüğünde, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Uğur Yıldırım, muhabir Cem Tekel, TRT Haber Muhabiri Muratcan Öztürk, Demirören Haber Ajansı (DHA)  Gaziantep Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş, Anadolu Ajansı (A A) Bölge Müdürü Kerem Kocalar ve İhlas Haber Ajansı (İHA) Gaziantep Bölge Müdürü Orhan Akın, savaş, afet gibi doğa olayları ve toplumsal olaylar ile ilgili haberleri yapmak üzere gittikleri bölgelerde yaşadıklarını anlattılar.

Program, katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GÜNEYŞEHİR 2. ETAP KURALARI ÇEKİLDİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.