DOLAR

32,3819$% -0.33

EURO

34,7609% -0.21

STERLİN

40,5988£% -0.36

GRAM ALTIN

2.394,32%-1,15

ÇEYREK ALTIN

3.942,00%-1,01

TAM ALTIN

15.740,00%-1,12

ONS

2.299,26%-0,86

BİST100

10.208,65%1,62

BİTCOİN

1918289฿%3.97446

a
alan18-kopya

GAZİANTEP’TEN, KILIÇDAROĞLU’NA ADALET HEYKELİ

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine “Hak, hukuk, adalet” diye yola çıkan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Gaziantep’ten adalet heykeli gönderildi. Gaziantep Para Müzesi sahibi Esat Kaplan tarafından hazırlanan adalet heykeli Kılıçdaroğlu’na ulaştırılmak üzere CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’a teslim edildi.

Kılıcı, terazisi ve gözlerinin kapalı olması hukukun evrensel ilkelerine dayandırılan adalet heykeli, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırılmak üzere CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar’a teslim edildi.

Hazırladığı adalet heykelini 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaştırması için CHP İl Başkanlığı’nda Uçar’a teslim eden Gaziantep Para Müzesi sahibi Esat Kaplan, “ Bu adalet heykelimizin 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Gaziantep İl Başkanlığı aracılığı ile ulaştırılması amacıyla teslim etmekten onur duyarım. İl Başkanımız Neşet Uçar’ın emeği çok bu partide,  kendisiyle beraber bir fırtına esiyor. Herşeyin çok güzel olacağına inanıyorum ve bu heykeli teslim etmekten onur duyuyorum” dedi.

Heykelin anlamının çok özel olduğunu, genellikle hukukçuların kullandığını ifade eden Kaplan,” 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hukukla, adaletle alakalı yürüyüşleri oldu. Kelleyi koltuğa alarak bizim için bir öncülük yaptı, bir güneş, parlayan bir yıldız ve bir nefer oldu. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında böyle bir Cumhurbaşkanımızı Gaziantep’e, Türkiye’ye, dünyaya ve insanlığa kazandırdığı için Türkiye Cumhuriyeti mutluyuz” diye konuştu.

Adalet heykelini teslim alan CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar ise, “Genel Başkanımızın başlattığı adalet yürüyüşü ile beraber hak, hukuk, adalet anlayışı ile Gaziantep Para Müzesi sahibi Esat Kaplan’ın,  Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na en kısa sürede ulaştırmak üzere adalet heykelini onurla  teslim alıyorum. Teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞİMİZ ZOR DEĞİL

Seçimlere sayılı günler kala çalışmalar hakkında da bilgi veren Uçar,” Adalet yürüyüşü ile yola çıkan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın, özellikle 2018 seçimlerinden sonra kendi tabirleriyle sözde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye ekonomik olarak, özgürlükler olarak ne hale getirdiğini hepimiz görüyoruz. İşimiz zor değil, en azından işimiz 1920’lerden zor değil. Gaziantep’in Kurtuluş Savaşından zor değil. Yakın zamanda yaşadığımız bir olayı, demokrasi meydanını siyasal partilere açmayan anlayış şu an demokrasi meydanını AK Partiye açmış durumda. Bunu Gaziantep kamuoyunun takdirine sunuyorum. Gaziantepliler bunu en iyi şekilde değerlendirecek, 14 Mayıs’ta da gerekli cevabı verecektir. Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi CHP’nin Türkiye genelindeki oy oranını Gaziantep’te yakalayacağız ve Gaziantep’i Genel Başkanımıza mahcup etmeyeceğiz” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SEÇİM YASAKLARI BAŞLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.