DOLAR

32,2737$% -0.04

EURO

35,1770% 0.08

STERLİN

41,0402£% 0.05

GRAM ALTIN

2.463,86%-0,06

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,02

TAM ALTIN

15.926,00%0,07

ONS

2.376,73%0,05

BİST100

10.319,96%1,59

BİTCOİN

2109020฿%-0.75363

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Siyaset
  • “GÖÇ İDARESİ AKP İKTİDARININ KONTROLSÜZ KARA DELİKLERİNDEN BİRİDİR”

“GÖÇ İDARESİ AKP İKTİDARININ KONTROLSÜZ KARA DELİKLERİNDEN BİRİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM Genel Kurulu’nda İçişlerine bağlı Göç İdaresi Başkanlığı bütçe kanun teklifi üzerinde yaptığı konuşmada, Gaziantep’in, İstanbul’dan sonra en fazla Suriyeli ve düzensiz göçmen barındıran il olduğunu ifade ederek, bunun da gerek emniyet ve gerekse de kültürel açıdan tehlikeli bir şekilde can yakıcı hale geldiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Göç İdaresinin 2023 Kasım verilerine göre, Gaziantep’in, İstanbul’dan sonra en fazla Suriyeli ve düzensiz göçmen barındıran il olduğunu kaydederek, “Bir yanda kontrolsüz bir şekilde sınırlardan geçen düzensiz göçmenler, diğer yanda emniyet güçlerinin yetersizliği sebebiyle bu sorun giderek büyümekte ve can yakıcı hale getirmektedir” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Sayıştay denetim raporlarında Göç İdaresi Başkanlığına dair birçok usulsüzlük ve eksiklik tespit edilmesine rağmen bunların giderilmediğini dile getirerek, “Göç İdaresi Başkanlığı, AKP iktidarının kontrolsüz kara deliklerinden biridir” dedi.

İçişleri Bakanlığının Aralık 2022 verilerine göre, 223 bin 881 Suriyeliye Türk vatandaşlığı verildiğini hatırlatan Öztürkmen, CHP olarak seçim sürecindeki değerlendirmelerine göre en az 240 bin yabancının oy kullandığının tespit edildiğine dikkat çekti.

Meclis’te görüşülen bütçe teklifini de eleştiren ve “Andersen’den Masallar” benzetmesi yapan Öztürkmen, “Bütçede; halk yok, emekçi yok, işçi yok, köylü yok, Barak Ovası’nın sulanma projesi yok” diye konuştu.

CHP Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türk Medeni Kanunu’nun bazı bürokratlar tarafından yok sayılmaya başlandığını, bir Afganistanlı’nın iki eşini de Nüfusa eş olarak kaydettirmesinin belgeleriyle ortaya çıkmasıyla bunun ispatlandığını vurgulayarak,” AKP İktidarının genel politikası Laik, Demokratik Atatürk Cumhuriyeti kural ve kurumlarını yıpratmak olduğundan, iktidardan güç alan bir takım bürokratlar artık giderek Medeni Kanunumuzu da yok saymaya başladılar. Medeni Kanun hepimizin malumu olduğu üzere ülkemizde tek eşliliği düzenlemiştir. Oysa elimizdeki belgeye göre Afganlı birisi iki eşini de nüfusa kaydettirmiş eş olarak. Bir taraftan sosyal medyaya da yansıyan deprem bölgesinde yanlışlıkla, kazara öldü diye gösterilen vatandaş yaşadığını ispat etmeye ve deprem yardımlarından faydalanmaya çalışırken, Afganistanlı’nın iki eşini de vatandaş yapmışız. Tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun. Daha nelerle karşılaşacağız” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

CHP 227 BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.