DOLAR

32,3400$% -0.07

EURO

34,8790% 0.06

STERLİN

40,6534£% 0.01

GRAM ALTIN

2.392,77%-0,15

ÇEYREK ALTIN

3.944,00%0,37

TAM ALTIN

15.753,00%0,37

ONS

2.301,22%-0,06

BİST100

10.276,88%0,67

BİTCOİN

2045580฿%6.44646

a
alan18-kopya

5. CİNSEL KİMLİK

Merhaba sevgili bire1haber.com okurları.

Bugünden başlayarak sizlerle bu satırlarda buluşup, karşılıklı fikir ve düşüncelerimizi paylaşacağız.

Öncelikle biraz kendimi tanıtmak isterim.

İlk, orta ve Lise eğitimlerimin ardından Yükseköğrenimimi Bezmialem Vakıf  Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra bir süre Bezmialem Vakıf Hastanesi Acil Servisi’nde Paramedik olarak görev yaptım.

Bir yandan üstlendiğim görevi yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da çeşitli kurslara katılarak, İlkyardım eğitici eğitmenliği, Cinsel terapistlik, Yaşam koçluğu, Doğum koçluğu, Sosyal medya uzmanlığı, Rusça A1 Eğitimi, Liderlik ve yöneticilik Eğitimi, İşaret dili Eğitimi, A1-A2 İngilizce Eğitimi, Stres ve stresle başa çıkma yöntemleri, Hemşirelik oryantasyonu, EKG Eğitimi, Kardiyopulmoner resüsitasyon Eğitimi, İş Güvenliği eğitimi, İş yeri açma belgesi (kimya), Yetişkinlerde Temel Yaşam Desteği Uygulamaları sertifikalarını aldım.

Hayatın içinde yaşanan ve yaşanması gereken bir çok konuda kendime yeni ufuklar açarak çeşitli çalışmaların içerisinde yer aldım.

Bire1haber.com’un sevgili yöneticilerinden, bilgi ve birikimlerimi insanlarla paylaşıp topluma faydalı olabilmem için gelen teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ederek, bugünden itibaren bu satırlarda sizlerle buluşacağız.

Umarım, sorunların çözümüne katkıda bulunur, daha mutlu, insanların birbirini daha çok sevdiği bir dünya oluşturabiliriz.

Unutmayalım ;

İyi ve güzel şeyler zaman alır.

Sabırlı olalım

 

5. CİNSEL KİMLİK

Bugün çok farklı bir yaklaşım ve kimlik ile karşınıza çıkıyorum. Uzun zamandır gündemde olan fakat net olarak adlandırılamamış bir kimlikle.

Evet. Evet! Artık bu kimliğin bir adı var. Dijiseksüellik üzerine biraz bilgi paylaşımı yapmak istiyorum sizlerle.

Oldukça hızlı gelişen bir teknoloji ile karşı karşıyayız. Akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler, sanal gerçeklik oyunları vs. bu gelişim ile birlikte yapılan programlamalarda mevcut tabii ki. Gerçekliği artırılmış oyunlar, kişilikler, benzeşmeler vs.

Biz bugün sanal gerçeklik üzerinde oluşan bir kimlikten bahsedeceğiz. Bir diğer adı ile yeni cinsel kimlik oluşumundan Dijiseksüellik’ten.

Artan sanal gerçeklikle birlikte ve yeni teknoloji ürünleri ile cinsel deneyimler değişebiliyor. Yeni yapılan deneylere göre ise insan beyni sanal gerçekliği akla yatkın olarak algılıyor ve tepki veriyor.

Teknoloji alanındaki sıçramalar ile birlikte kişilerin cinsel hayatında değişkenlikler oluşabilir. Buna nazaran artık teknoloji daha fazla cinsel alan için kullanılabilir. Teknoloji alanına tam girilmeden önce  ‘birinci dalga’ olarak adlandırılan yani cinsellik aşamasında kullanılan şişme mankenler ve buna benzer ürünler sexshoplarda satışa sunulmaktaydı. Fakat yeni teknoloji bunların önüne geçecek gibi duruyor. Bir diğer durum ise kişilin sosyal medya aracılığıyla yapmış oldukları birliktelikler. Buna örnek olarak Tinder, Snapchat, Skype vb gibi uygulamaları örnek verebiliriz. Bu uygulamalar üzerinden gerçekleşen evliliklerde mevcut günümüzde. Örneğin Tinder aracılığı ile tanışıp birlikteliklerini sürdüren birçok kişiye sahibiz. Evlilikler olumlu yada olumsuz bir konu ayrı bir tartışma konusu olabilir belki de ama şuan ki konumuz dijiseksüellik.

İkinci dalga olarak adlandırılan seks robotları, sanal gerçeklik ortamları, ya da geri bildirimsel teknolojiler bireylerin cinsel kimliklerini nasıl gördüğü yönünde de de değişikliklere yol açabilir.

Dijiseksüellikte gerçek bir partner yerine bu sanal gerçeklik ortamını yada seks robotlarını tercih eden bireylerdir.

Seks robotları, özellikle yapay zeka teknolojisinin yavaş gelişmesi nedeniyle henüz gelişkin değil. Fakat sanal gerçeklik hızla ilerlemekte olsa da yürüyen ve komut gerçekleştirebilen bir robot yapmak çok kolay bir iş değil. Bu nedenle seks endüstrisinde zaten pornonun pasif olarak izlenmesinin ötesine geçen şekillerde kullanılıyor. Sanal gerçeklik teknolojileri dokunsal geribildirim cihazları birleşmiş çok oyunculu ortamlar sayesinde insanlara gerçek dünyada muhtemelen asla sahip olamayacakları deneyimleri gösteriyor. Beyin ise bu duruma gerçekmiş gibi bir tepki veriyor.

Konu ile ilgili detaylı izleyebileceğiniz birkaç örnek verebilirim;

-2013 yapımı olan ve yönetmeni Spike JONZE olan ‘HER’ filmi

– Black mirror dizisinin ilk sezonunu izleyebilirsiniz.

 Var olun, sevgi ile.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MİTİNG YAPACAKMIŞ İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.